Skocz do zawartości

[startup] DirPress wtyczka WordPress katalog stron

Rekomendowane odpowiedzi

@resweb - nie wiem po co sprawdzasz unikalnosc ;)

To nic nie znaczy ze opis jest unikalny w danym momencie w primary indeks, opis moze byc unikalny a chwile potem (np po zaindeksowaniu opisu z innego katalogu) miec unikalnosc = 0. Jak blastniesz ten sam opis na 50 dirpressow to w momencie dodawania jest on unikalny, tylko co potem ;P. Do sprawdzania unikalnosci potrzebujesz zasobow (glownie proxy) i przy duzych ilosciach danych koszt proxy bedzie wiekszy niz ewentualne (choc ja takich nie widze) korzysci ze sprawdzania unikalnosci na poziomie zdan. Dla mnie to jedynie moglo by miec zastosowanie przy moderacji dla tekstu jako całości lub wrazliwych elementow w kontekscie footprintow. Z mojego punktu widzenia duzo wieksze znaczenie ma unikalnosc nicka czy tytulu postu niz tresc na poziomie zdan ;)

search_auditor_500x80_bf.png

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No tak, ale po akceptacji można też ustawić dla danej grupy sprawdzanie unikalności np. co 7 dni i jak będzie nie unikalny to po prostu zostanie przeniesiony do kosza. Zresztą opcję sprawdzania unikalności przy dodawaniu czy już po dodaniu, można wyłączyć dla danej grupy i po kłopocie. :)

Nick też jest unikalny dla każdego wpisu inny.

To akademicka dyskusja. Sprawdzanie co 7 dni unikalnosci i przenoszenie do kosza jak nie jest unikalne spowoduje wylaczenie wpisu w momencie jego skopiowania przez dowolny harwester tresci i pozniejszej publikacji. Korzysc z tego uzyska kopiujacy, osoba dodajaca wpis straci element piramidy. To tez doskonaly przyklad jak wyindeksowac wpisy konkurencji postawione na dirpressie ;)

Na szczescie tak jak piszesz mozna to wylaczyc ;)

7 dni to przykład, możesz ustawić choćby miesiąc. Funkcja nie jest obowiązkowa i da się ją wyłączyć. Ale generalnie jest dla osób, które przy moderacji sprawdzają unikalność - ta funkcja pozwala zaoszczędzić czas, bo sprawdzenie unikalności odbywa się na początku, przed przyjęciem wpisu do kolejki oczekujących.

Możesz ustawić np. dla grupy XXX sprawdzanie unikalności przy dodawaniu a sprawdzanie późniejsze wyłączone.

Koniec tematu "unikalnosci na poziomie zdan" ;) To jest jak piszesz dodatek dla osob ktore sprawdzaja unikalnosc, ja ktos nie sprawdza to moze sobie to wylaczyc ;)

Ja napisze moze co by sie przydalo w katalogu "z marszu":

pola dodatkowe typu adres, miasto, etc - tak zeby mozna bylo generowac mapke polozenia

informacje kontaktowe (nazwa firmy, telefon, email) - do publikacji jak i do generowania qr kodow (teraz nie widzialem w zadnym skrypcie tego dodatku)

mozliwosc dodania komentarzy do wpisu rozlozonych w czasie (dodaje sie jednoczesnie wpis + komentarze przez dodawarke)

ocenianie wpisow

Ocenianie - jak najbardziej OK, dodam dzisiaj.

Dodatkowe pola - też postaram się dodać, z opcją ustalania, jakie pola są wymagane, jakie nie.

Informacje kontaktowe - j.w.

Możliwość dodawania komentarzy - w sensie, że skąd te komentarze "dodawarka" ma brać ? :)

Co do pol dodatkowych:

jesli uzytkownik poda pola to sie wyswietlaja, jak nie poda to nie ... to zwiekszy roznice pomiedzy wpisami

dodawarka i komentarze:

przy dodawaniu wpisu mozna by zrobic pole na komentarze, gdzie uzytkownik dodajac wpis moze wrzucic zalozmy w textarea 20 komentarzy (jedna linia = jeden komentarz) i takie komentarze byly by losowane co N dni + jakies losowe loginy komentujacych

od razu jak o loginach mowa, wiem ze mamy kwestie unikalnosci, ale dotychczasowe loginy delikatnie mowiac sa spamerskie. Duzo ladnie by to wygladalo gdyby tworzyc login z nazwy domeny + jakie unikalne hashe np ID wpisu, czy miesiac+dzien (onetpl310) niz obecne "56fgsrr4rrsfg" :)

No tak loginy są zlepkiem liter/cyfr/znaków, ale tak jest bardziej unikalnie, no ale mogę wprowadzić opcję typu nazwakatalogu435 :)

A co do reszty to jak najbardziej tak.

Czyli ty jako właściciel dodajesz powiedzmy do "magazynu" 1000 komentarzy + synonimy, ustawiasz jaką grupę wpisów ma komentować, kiedy itd. i po prostu komentuje? Jeśli tak, nie ma problemu, dodam taką opcję. :)

Co do nicków, rozwiązanie z nazwą katalogu+cyfra będzie chyba najlepsze. A co do komentarzy, mogę wprowadzić 2 opcję, a która będzie działać - wybierze właściciel katalogu w konfiguracji wtyczki.

To nie tyle wlasciciel wtyczki powinien dbac o komentarze, ile osoba dodajaca wpis. Wtedy bedzie jej zalezalo na tym zeby komentarze byly tematyczne i unikalne. Dodajac wpis o zaluzjach, komentarze moga byc pytaniami o popularne typu zaluzji (czyli pozycjonowanie na log tail) czy zawierac urle do podstron w sklepie internetowym (dopalanie). Nie dosc ze wyglada to na normalny blog, to jeszcze G bedzie widzial nowa tresc, ktora mozna wyciagnac widgetem na glowna zeby sie ladnie indeksowala.

Racja Paweł Sokołowski, to dodający powinien zadbać o to ;) Nie pomyślałem wcześniej o tym. Więc dodam, tak, by przy dodawaniu była opcja dodania komentarzy. Oczywiście z opcją włączenia/wyłączenia przez adminiastratora katalogu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności