Skocz do zawartości

[startup] DirPress wtyczka WordPress katalog stron

Rekomendowane odpowiedzi

To nie tyle wlasciciel wtyczki powinien dbac o komentarze, ile osoba dodajaca wpis.

To ja poczekam sobie i chętnie obejrzę ten katalog na DirPressie, w którym dodający będą o nie dbać. :faja:

Nie chcę wszczynać tysięcznej "gupkowatej" dyskusji, ale to właściciel powinien zadbać o jakość katalogu, którego elementami są ...... (tu każdy wpisze co jest modne w SEO w przeciągu ostatniego kwartału). ;)

Zatem z mojego punktu widzenia, takie narzędzie przydałoby się też Administratorowi katalogu, który powinien wiedzieć jak go ewentualnie wykorzystać.

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najprościej będzie kiedy dodam oba rozwiązania. Darek 1970 wybierze sobię opcję 2, a Paweł Sokołowski opcję 1 :) i wszyscy będą zadowoleni.

Wszystkie wasze życzenia udało mi się spełnić.

Po pierwsze, fajną opcją (tak mi się wydaje) jest to, że możemy sobie wybrać w ustawieniach wyglądu -> wygląd pojedyńczego wpisu "szablon" jak ma wyglądać strona z pojedyńczym wpisem w naszym katalogu.

Oto 4 możliwości (obecnie 4, ale 5 będzie opcja, którą sami ustalamy co gdzie i jak, w sposób dowolny zupłenie).

Wygląd 1

Wtyczka-katalogu-stron-DirPress-DirPress-%E2%80%93-Katalog-stron-www-na-WordPress-%E2%80%93-wtyczka-katalogu-WordPress.png

Wygląd 2

DirPress2.png

Wygląd 3

DirPress3.png

Wygląd 4

DirPress4.png

W zakładce ustawienia wyglądu -> formularz dodawania [dodaj] możemy ustalić, jakie pola są a/ wyświetlane b/ wymagane.

Ustawienia-wygl%C4%85du-%E2%80%B9-DirPress-Katalog-stron-www-na-WordPress-wtyczka-katalogu-WordPress-%E2%80%94-WordPress-1024x390.png

Shortcode

[dirpress] Shortocde - wyświetla listę ostatnich wpisów. Ich ilość ustalasz w zakładce Strona główna [dirpress]. Shortocde do zastosowania na stronie głównej katalogu DirPress.

[kategorie] Shortocde - wyświetla listę kategorii. Wygląd tego shortoce ustalasz w zakładce Kategorie [kateogrie]. Shortocde do zastosowania na stronie głównej katalogu DirPress.

[dodaj] Shortocde - wyświetla formularz dodawania wpisu. Shortocde do zastosowania na stronie głównej katalogu DirPress.

[wymagania grupa"numer grupy"] Shortocde - wyświetla wymagania naszego katalogu.

[statystyki] Shortocde - wyświetla statystyki naszego katalogu.

DirPress-%E2%80%93-Katalog-stron-www-na-WordPress-%E2%80%93-wtyczka-katalogu-WordPress.png

Shortcode możemy stosować na stronach, jak i w widgetach.

Komunikaty błędów i poprawnych akcji.

Dodaj-wpis-DirPress-%E2%80%93-Katalog-stron-www-na-WordPress-%E2%80%93-wtyczka-katalogu-WordPress.png

Dodaj-wpis-DirPress-%E2%80%93-Katalog-stron-www-na-WordPress-%E2%80%93-wtyczka-katalogu-WordPress1.png

Demo jest dostępne pod adresem: www.katalog.dirpress24.pl

Fajne nowe funkcje ;) Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z tego skryptu - wszystko jest proste i przejrzyste, bez zbędnych wodotrysków. Kontakt z autorem też oceniam na bardzo dobry. Oby tak dalej i będziemy mieli kolejny fajny soft.

Polecam, na razie wszytko działa dobrze, kontakt dobry. Oby tak dalej. Prosta wtyczka a ma wszytko co potrzebne. Podrzuciłem od siebie parę pomysłów co ma przyspieszyć indeksacje podstron jak autor to zrealizuje bedzie ciekawy bajer.

Ja również mogę śmiało polecić. Opcja katalogu firm (mapka, dane firmy) prezentuje się dobrze. Postawienie katalogu zajmuje kilka minut, na WP korzystając z szablonów darmowych lub płatnych można zmajstrować coś estetycznego. Resweb jeśli możesz usunąć bold z statystyk - będę wdzięczny. ;)

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

Dodałem do dodawarki funkcję, pozwalające na dodanie wpisów poprzez multikod. Czyli mamy grupę 100 katalogów, w nich mamy dodanę multikody. Te same multikody dodajemy do dodawarki i użytkownik może dodać wpis wykorzystując właśnie ten multikod.

Druga opcja to punkty z salda. Użytkownik posiada punkty na swoim saldzie (które może kupić) i dodanie z wybraną opcją "Pobierz punkty z salda" spowoduje pobranie punktów za dodanie wpisu do katalogów.

Ponadto postaram się na dzisiaj albo jutro dodać opcję tych komentarzy wspomnianych wcześniej. No i przypominam, że dodawarka jest gratis do 25+ licencji.

A zainteresowanych zapraszam na promocję: DirPress Promocja

Hm z tym nie ma problemu - własnie szykuje update, więc mogę dodac jakieś domyślne kategorie i podkategorie no i obrazki ;)

W update będzie między innymi opcja pingowania nowych wpisów i niezaindeksowanych jeszcze - to na pewno wspomoże indeksację katalogów. :)

W celu lepszej indeksacji chciałbym wprowadzić dodatek, jeśli jesteście za to kliknijcie "lubię to" - będę przynajmniej wiedział, czy jest zainteresowanie.

Mianowicie byłby to widget w każdym katalogu (nazwany jak będziemy chcieć np. Polecane linki, Polacemy, Warto przeczytać), a w nim np. (ilośc dowolna) 5 losowych linków.

Jakie to linki?

Linki do wpisów niezaindeksowanych z całej naszej grupy katalogów DirPress. W ten sposób wpisy niezaindekoswane będą się wyświetlać roatcyjnie w katalogach, jakich taki widget umieścimy - a to znacznie poprawi indeksację.

Co wy na to? Jak na tak - to jeszcze dzisiaj to dodam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności