Skocz do zawartości

Sunrise System mnie jednak pozwał ;)

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

@Beer - z jakich paragrafów Cię skarżą?

212 par 2 KK

na blogu wszystko opiszę - w sumie oskarżają z 4 postów na forum i dwóch wpisów na blogu

Najbardziej mi zależy na dowodach straszenia tą nielegalnością bo mam tylko ze dwa maile do klientów od nich ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

akt oskarżenia ? znaczy prokurator ? To nie tylko pozew cywilny ? Tak czy tak będzie ostro.....

Chyba sobie próbują zdrowo odbić słabe wyniki finansowe. Wspominają jakąś sumę ? Jest sześciocyfrowa ?

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Sprawa karna z oskarżenia prywatnego. Zamiast prokuratora ich adwokat.

Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

nihil fit sine causa

Cóż, wygląda, że będzie fajna zabawa - szanse są tak 50:50 dla każdej ze stron.

Może zrobić tu ankietę, żeby użytkownicy wypowiedzieli się TAK/NIE czy działania danej firmy zaliczały się do pozycjonowanie zgodnego z wymogami Google, czy niezgodnego :) - to była by pewna forma wypowiedzi "biegłych"

BEER - chyba RAZ w życiu przydadzą Ci się wytyczne Google !! Tak na nie psioczysz, a one mogą CI teraz uratować tyłek !!

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Guglarza powołaj na biegłego ;)

Po co, wystarczy wrzucić zaplecze na forum białych rycerzy i niech wydadzą opinie, czy jest to zgodne ze wskazówkami czy nie. nie potrzeba więcej biegłych, będzie wszystko czarne na białym. czarne będzie czarnym a białe - białym.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Biali rycerze nie będą dobrym "dowodem". Sąd raczej nie podejdzie poważnie do hipokrytów i ludzi z urojeniami. ...cenzura - @D_S racja, SS może próbować się zabezpieczać przed tym co przeczytają ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

BEER - chyba RAZ w życiu przydadzą Ci się wytyczne Google

Tylko w kontekście jak ktoś mówi / pisze , że ich się trzyma a jest zupełnie na odwrót. ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wszystko pięknie, tylko gdybym ja był tą firmą, to zleciłbym wcześniej Beerowi stronę do pozycjonowania. Ciekawiło by mnie czy on "zrobi" tę stronę white seo :)

Jeśli sam łamie zasady Google, to dlaczego łamanie tych samych zasad wytyka innym konkurentom? Może mniej łamie, ale co to za różnica....

@Beer - z jakich paragrafów Cię skarżą?

212 par 2 KK

na blogu wszystko opiszę - w sumie oskarżają z 4 postów na forum i dwóch wpisów na blogu

No to ratuje Cię w zasadzie tylko art 213 § 2.

Sprawa generalnie jest moim zdaniem dość trudna, właśnie z powodu tematyki, którą jest SEO, niemożności odniesienia się do jednoznacznych wytycznych Google (ponieważ te nie istnieją) oraz trudności ze znalezieniem biegłych.

Chociaż, jak już wspomniałem, Google nie sprecyzowało nigdy jednoznacznie wytycznych jak też z oczywistych względów nie ujawnia szczegółów dotyczących algorytmu, to większość z nas wie w jaki sposób to wszystko działa, co może zaszkodzić a co pomaga i na tej podstawie każdy wyciągnie wniosek, kto tu kogo próbuje zrobić w ch**ja.

.

Niestety sąd musi opierać się na faktach a nie domysłach i odczuciach i jeśli nie znajdzie konkretnego dowodu na jakąkolwiek winę Sunrisów, to wszelkie pomówienia staną się pomówieniami w świetle prawa.

Reasumując - w moim odczuciu będzie niezwykle trudnym udowodnienie komuś, że działał na szkodę klienta lub doprowadził klienta do niekorzystnego rozporządzenia mieniem a co za tym idzie, łatwe może stać się udowodnienie Beerowi pomówień.

PS. Gdyby to o mnie chodziło, to ja bym na samym początku sprawdził, czy ktoś z klientów robił im sprawę i czy zapadły już jakiekolwiek wyroki. Nawet jeśli nie było jeszcze wyroków, to możliwe że klienci czy nawet sąd mają już jakieś ekspertyzy, opinie itd, które mogłyby się przydać.

1. Jeżeli w postach obrzucałeś ich epitetami powszechnie uważanymi za obrażliwe ([ nierzetelni partnerzy ], złodzieje, idioci itp) to co najwyżej zapłacisz 1000zł zadośćuczynienia. Straty jakie ponieśli w związku z wpisami, i jakie ewentualnie mogłyby się kwalifikować na odszkodowanie są niezwykle trudne do udowodnienia. Powiedziałbym nawet, że nie do udowodnienia. Złodziejem/oszustem jest ten, kogo sąd prawomocnie skazał. W świetle prawa: nikt poza tym.

2. Jeżeli opisywałeś ich praktyki zaznaczając, że oszukują lub używają niefajnych technik/narzędzi to oni jako skarżący muszą udowodnić, że Twoje posty zaszkodziły ich biznesowi - czyli, że ich pomawiasz o błędy w sztuce i/lub celowe wprowadzanie klientów w błąd. Sprawa ociera się wtedy o opinie biegłych, które jednak dla sądu są tylko poszlaką, którą sąd może wziąć pod uwagę ale na podstawie której nie może skazać.

3. Ban ich zaplecza w google nie jest dla sądu dowodem bo nie ma jednoznaczego i jedynego powiązania jakości zaplecza z banem z google. Guglarz musiałby przyjść i pod przysięgą zeznac, że te strony dostały bana własnie za jakość.

4. Białi rycerze nie są dowodem dla sądu bo nie odpowiadają i nie decydują za google więc ich opinia w tej sprawie jest taka sama, jak opinia pani Marioli z kwiaciarni

5. ankieta oczywiście też nie jest dowodem ;)

Bronisz się więc twierdząc, że nie pomawiałeś, tylko opisywałeś złe praktyki firmy.

Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe...

Ja bym się zastanowił kogo sąd powoła na biegłego

Każda ze stron może swoich biegłych powołać też ;)

Niestety sąd musi opierać się na faktach

No i mam dowody w postaci faktów bo akurat parę rzeczy jakie mi zarzucają są do udowodnienia "online" ale zdradzać wszystkiego nie bedę polskie sądy są jakie są a ich świadomość "interneta" jest jaka jest czyli oscylująca blisko zera ...

Coś mi się zdaje że nie. KPK zbyt dobrze nie znam. Raczej możesz przedstawić prywatną opinię, biegłego powołuje sąd. Jakoś tak...

Dobry adwokat Ci wszystko wytłumaczy i powie żeby mówić jak najmniej ;)

a ich świadomość "interneta" jest jaka jest czyli oscylująca blisko zera ...

Tu też wiele się zmienia. W niektóry sądach masz nawet dostęp do protokołów online. Niedługo nagrania przebiegu będą standardem. Sam byłem zaskoczony modernizacją sądownictwa ;)

nihil fit sine causa

Niestety sąd musi opierać się na faktach

No i mam dowody w postaci faktów bo akurat parę rzeczy jakie mi zarzucają są do udowodnienia "online" ale zdradzać wszystkiego nie bedę polskie sądy są jakie są a ich świadomość "interneta" jest jaka jest czyli oscylująca blisko zera ...

Nie znam całości sprawy, więc napisałem jak to ogólnie wygląda moim zdaniem. Jeśli tylko masz jakieś konkrety, to punkt dla Ciebie :) Osobiście mam nadzieję, że utrzesz im nosa :D

Gdyby jakimś cudem okazało się, że jednak sąd uznałby ich niewinnymi, to w moich oczach byłaby to ogromna porażka naszego wymiaru sprawiedliwości a co najgorsze - byłaby to porażka wynikająca z niewiedzy i anachronicznych przepisów czyli czynników, które powinny być monitorowane i reformowane na bieżąco.

Coś mi się zdaje że nie. KPK zbyt dobrze nie znam. Raczej możesz przedstawić prywatną opinię, biegłego powołuje sąd. Jakoś tak...

Biegłego powołuje sąd na wniosek stron z tego co pamiętam (oczywiście może ale nie musi).

Dobrze mieć jakieś już gotowe swoje papiery, ekspertyzy, badania czy cokolwiek - wtedy biegłego powołuje się, aby obalił lub potwierdził wnioski, które wynikają z materiału dowodowego stron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności