Skocz do zawartości

Listy od google i gruba przesada!

Rekomendowane odpowiedzi

A linkowałeś ostatnio te domeny?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale co ma update algorytmu do tych listów? Chyba to że google planuje powywalać wartościowe strony z indexu i dać jeszcze więcej spamu i ich zamiarem jest wysyłanie z premedytacją takich listów do właścicieli stron internetowych.

Trochę Cię nie rozumiem. Sporo oasób ci napisało, że to zbieg okoliczności. Nie lubię kuponów adwords, a tym bardziej jak Google rozsyła takie kupony po x razy do tych samych firm co wprowadza jeszcze większy zamęt.

Co jakiś czas takie listy są wysyłane, a że zbiegło się to ze spadkiem Twojej strony...

W jakiś sposób wiesz co to pozycjonowanie, że google zmienia algorytm, że czasem strony lecą... czy to nie wystarczające by wiedzieć, że google uczy cierpliwości?

Strona mogła wylecieć chwilowo i za tydzień dwa wróci... mogłeś, bądź ktoś wykorzystać dla Ciebie SWL bądź inne linkowanie, które się nie spodobało - przyczyn może być wiele. Może serwer podczas odwiedzin robota nie działal....

Poszukałbym bardziej racjonalnej przycyzny spadku niż tajemnicza intryga.

Ale co ma update algorytmu do tych listów? Chyba to że google planuje powywalać wartościowe strony z indexu i dać jeszcze więcej spamu i ich zamiarem jest wysyłanie z premedytacją takich listów do właścicieli stron internetowych.

To ma do tego update, że spadki dotknęły znacznie więcej osób niż tylko Ciebie. A właśnie w gorszych chwilach łatwiej jest opchnąć Adwords niż jak mamy same topy. Generalnie Twoje rozumowanie było dobre, z tą różnicą, że dotyczyło dużej liczby userów, a nie zrobiono tego specjalnie dla Ciebie. I listy zostały rozesłane do wszystkich, a nie tylko tych, którzy otrzymali filtry.

Kupowałeś linki, czy się wymieniałeś nimi ?

Nie nie kupowałem linków i nie wymieniam się linkami, omijam tez z daleka swl bo wiem ze to grozi banem i filtrami.

Otrzymałem odpowiedź od Google w sprawie witryn i wygląda na to że nie nałożył mi zespól ds. spamu na stronach żadnej ręcznej kary itp.

List email od google wygląda jakby został wypluty z automatu.

Co najlepsze od 2 dni moje strony na niektóre frazy i słowa kluczowe poszły do góry i ruch teraz jest mniejszy nie o 70% a o 55%, jest więcej wejść na witryny ale nie zmienia to faktu że nadal niema tyle wejść co było przed 10 maja.

G ciagle rozsyla kody. Czy to poczta tradycyjna czy elektroniczna, dla uzytkownikow analyticsa, dla tych co zalozyli konto adwords a nie wplacili kasy, firm ktore sa w local placements itd. To craczej czysty zbieg okolicznosci, szczegolnie, ze w polowie maja wchodzilo pare zmian i czesc stron oberwala.

Moim zdaniem Google specjalnie filtruje i banuje witryny wartościowe i wysyła listy z kuponami, (...)

Rozumiem Twoją argumentację, ale myślę, że to przypadek. Ja też dostałem wtedy listy: do kilku firm, dla kilku domen, a pozycje praktycznie nie drgnęły.

• 4 tygodnie później...

Ja dostaje średnio dwa razy w roku takie listy dla różnych domen. A dlaczego? Otóż wykupuje czasem kampanie w AdWords, a po wykorzystaniu środków już konta nie zasilam i za jakieś kilka miesięcy google przysyła mi właśnie taki list, abym ponownie zasilił konto. Dla mnie to nic innego jak po prostu próba zachęcenia klienta, aby ponownie skorzystał z AdWords-a. W sklepach internetowych czasem możesz spotkać się z podobnym działaniem, że po jakimś czasie od zakupu otrzymasz maila z informacją o jakiejś korzyści jaką osiągniesz za ponowny zakup. Google wybrało akurat taką formę zachęcania do korzystania z usług.

Więc nie wiązał bym raczej listu z filtrem, banem czy spadkiem pozycji. Poza tym czy w życiu nie spotkałeś się nigdy ze zbiegiem okoliczności ?

_____________________________________________________________________________________

www.suszareczki.eu - Testy,Nowości, Porady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności