Skocz do zawartości

Listy od google i gruba przesada!

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam serdecznie,

kampanie marketingowe Google AdWords nie mają żadnego wpływu ani nie są w żadnym stopniu powiązane z organicznymi wynikami wyszukiwania, tak jak i same reklamy AdWords nie wpływają na pozycję strony w wynikach wyszukiwania. Otrzymanie kodu promocyjnego było zatem całkowitym zbiegiem okoliczności, ponieważ dział marketingowy AdWords nie kontroluje w żaden sposób wyników wyszukiwania.

Pozdrawiam,

KarolinaP

AdWords nie kontroluje w żaden sposób wyników wyszukiwania

Nie kontroluje, ale kilka miesięcy temu rozmawiałem tel. z jedną z koleżanek i mówiła, że czasami konsultujecie z "działem technicznym", czy reklamowana strona nie narusza wskazówek; jeżeli nie narusza to ok, ale jeżeli narusza to info idzie dalej...i strona może polecieć

edit: mówimy o kampaniach, które dawno się zakończyły w chwili, gdy obdzwaniacie klientów, którzy mają aktywne konta, ale przestali się reklamować

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Jeżeli strona narusza zasady AdWords, to może być odrzucona, ale tylko w obrębie konta AdWords- nie jeśli chodzi o organiczne wyniki wyszukiwania.

Kontakt w działem zasad może wpłynąć jedynie na odrzucenia witryny dla reklam AdWords i, w najgorszym przypadku, do deaktywowania konta AdWords, jeśli reklamodawca nie reaguje na prośby dokonania zmian na stronie, w celu dostosowania jej do zasad AdWords. Jak wpsomniałam, nie ma to żadnego wpływu na organiczne wyniki wyszukiwania, a dział zasad decyduje jedynie o witrynach podanych jako docelowe/wyświetlane adresy URL w koncie AdWords.

Przepraszam za ot... cześć Karolino

Karolina ma rację i tego się trzymajmy

pozdrawiam

pogotowie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności