Skocz do zawartości

Duże skoki pozycji... czyżby coś się zbliżało?

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie też wzrosty

miałem stronę w filtrze ręcznym od kilku miesięcy wszystkie frazy w top 1000

4 dni temu dostałem powiadomienie o zdjęciu filtra

po 2-3 dniach wszystkie frazy w top 5 :)

czy to zbliżająca się panda czy nagroda za ładne czyszczenie?

Szukasz grafika? - projekty od 600 zł netto

najlepszy grafik - sam sprawdź

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja też zauważyłem przerzedzenie się , jeśli chodzi o ilość tej samej nazwy domeny w Serpach. Był moment, że słowo kluczowe, które zawierało nazwę jednego z większych miast w połączeniu z innym słowem dotyczącym transportu dawało kilka kolejnych podstron powtarzającej się domeny. Teraz znacznie się przerzedziło.

multikonta

Zapowiada się nocne oglądanie serpów :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

''Staliśmy już nad przepaścią ale uczyniliśmy znaczący krok naprzód''

E.G.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zgadza się, wygląda na to, że Google usuwa x wyników z jednej domeny. To by wyjaśniało te potężne skoki.

Też to zaobserwowałem. Na frazę: słownik spinnerchief zajmowałem całe top150 (prócz 10 wyników) i ładnie mnie wycięło, że zostały tylko 4 podstrony. Na innych stronach zaobserwowałem to samo.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Na frazę [...] zajmowałem całe top150 (prócz 10 wyników) [...]

Normalne to nie było powiedzmy sobie szczerze więc z poziomu zwykłego użytkownika zmiana na dobre.

A z poziomu seowca to zależy czy jest się autorem takiej strony czy dzięki usunięciu podstron takiej strony wchodzą nasze strony hehe.

No właśnie patrze i się nie widzę tam gdzie być powinienem. Wchodzę tu i już wiem dlaczego się nie widzę tam gdzie być powinienem :) Tragedii nie ma, ale potwierdzam, że na wyspach też wieje.

Jak dotąd żadne update na mnie się porządnie nie odbiły. Raptem raz się trochę przyczepiły, ale jak to sobie przemyślały to po paru dniach było wszystko jak za starych dobrych czasów:)

Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności