Skocz do zawartości

zapomniany login/haslo

Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

czesc,

zapomnialem hasla - co mam zrobic ?

podczas proby logowania dostaje komunikat:

"info - Niestety takiego Użytkownika nie ma w naszej bazie. Jeśli nie pamiętasz hasła, sprawdź w swojej poczcie."

co jest lekko nieprawda. konto takie istnieje. wiec haslo jest zle, ale hasla nie sprawdze, bo poczty nie mam. zadnej funkcjonalnosci pt. "przypomnij haslo" nie widze. przeszukalem forum i strony katalogu pod katem tego problemu. rada?

Ja też to miałem i napisałem do administracji

Dzięki za podpowiedź.

rada?

Jeśli Ci się nie śpieszy to poczekaj na system aktywacji nowego hasła. Powinienem się niedługo z nim rozprawić.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Jeśli Ci się nie śpieszy to poczekaj na system aktywacji nowego hasła.

a czy mozesz podac przyblizony czas wykonania przez Ciebie tego modulu ?

bo nie wiem co mam zrobic. spiszyc sie nie spiesze, wiec moge poczekac ;)

a wspomniana rejestracja od nowa w wogole nie wchodzi w gre.

• 2 tygodnie później...
Postaram się do tygodnia zrobić aktywowanie hasła :D

Rozumien że przez aktywowanie masz na myśli możliwość przypomnienia hasła, lub aktywowania nowego? Czy zostało to już zrobiono bo ja czekam już trochę by wydać moje punkty, a nie mogę się zalogować.

możliwość przypomnienia hasła, lub aktywowania nowego?

Będzie to aktywowanie nowego i jak dobrze pójdzie to może już jutro będziesz mógł w pełni korzystać ze swoich punktów :D

jak dobrze pójdzie to może już jutro będziesz mógł w pełni korzystać ze swoich punktów ;)

Piotrku, teraz jest juz dwoch czekajacych :D

a obiecany przez Ciebie tydzien juz minal - jednak rozumiem, ze katalog jest zajeciem dodatkowym, ale pamietaj o nas, bo przynajmniej ja czuje sie, jakbym mial rece zwiazane..

Skoro już mam potwierdzenie od Maćka że działa więc chyba mogę wdrożyć w życie poprawkę dotyczącą haseł.

Zmiana hasła wygląda tak:

- będąc zalogowanym wchodzimy na podstronę edytuj swój profil

- w polu Zmiana hasła wpisujemy nowe hasło i zatwierdzamy

- odbieramy pocztę i zachowujemy wiadomość aby przypadkiem nie zginęła ;)

Odzyskiwanie hasła wygląda tak:

- wchodzimy na podstronę zgubione hasło

- wpisujemy mail z którego była rejestracja

- zatwierdzamy

- odbieramy wiadomość

- aktywujemy z niej hasło tymczasowe którym jest adres e-mail

- wchodzimy do webwweb i logujemy się login + email

- wchodzimy na podstronę edytuj swój profil

- w polu Zmiana hasła ustawiamy nowe dowolne hasło

- odbieramy pocztę i zachowujemy wiadomość aby więcej nie zginęła ;)

ale pamietaj o nas

Wy też pamiętajcie o mnie. Cały czas prowadzę akcję Popularyzacja katalogu - info na dole strony głównej https://www.webwweb.pl

juz od dluzszego czasu pomagam Ci na slowo 'katalog'

ulala! wielkie dzięki ;)

Skoro tak świetnie idzie - chyba zrobię akcję rozwoju webwweb.pl poprzez datki na moje konto, żartowałem ;) Oczywiście wszystkich zapraszam i z góry dziękuję za pomoc w popularyzacji przez umieszczenie choć małego linku do katalogu ;)

ale dostales filtr, i nie jest latwo

Trudno powiedzieć czy to sprawka filtru czy dwóch linków do webwweb z jednej strony. Wspólnymi siłami doszliśmy do wniosku że jednen z tych dwóch nie jest 'aktywny'. Wprawdzie moim zdaniem to ten drugi biorąc pod uwagę kolejność czytania strony przestaje być skuteczny. Wg mnie na Twoich stronach ten dodatkowy link powinien być pierwszy (w podglądzie kodu HTML jest pierwszy) czyli jak najbardziej skuteczny.

Bardzo prawdopodobne też jest to że w wyszukiwarkach walczę o pozycję dla https://www.webwweb.pl/ a system przełącza do https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=home. Muszę kiedyś nad tym też pogłówkować.

Na hasło katalog aktualnie strona główna webwweb jest na ok 130 pozycji na 45,700,000 znalezionych dokumentów więc i tak jest pięknie ;)

• 4 tygodnie później...

Hmm, kolejny problem ;) .

Skorzystalem z odzyskania hasla (bratu sie zapomnialo :/ ), wpisalem maila, przyszedl do mnie zwrotny mail, ja aktywowalem haslo tymczasowe, nastepnie zalogowalem sie, a w wykorzystanych punktach mam "0" ;) (chociaz te wpisy sa w katalogu), niewiem co sie dziej :? .

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności