Skocz do zawartości

Unikalny opis na portalach ogłoszeniowych?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Nigdy nie potrzebowałem pisać z zapytaniem bo wszystko było raczej dostępne w internecie albo nawet tu w PIO. Ale tego nie ma nigdzie a moja wiedza nie wiem czemu tego nie wie :) Potrzebuje pomocy od osób które znają się na temacie bo chodzi o mojego pupilka (strona)

Postaram się to dokładnie opisać.

Mamy katalogi aaa,bbb,ccc i do wszystkich dajemy ten sam opis = oczywiście bann przez google.

Wiec to jest oczywiste ale teraz...

Mamy opis stworzony który oczywiscie nie jest na naszej stronie nazwijmy go ,,,xxx `` i dajemy ogłoszenie na allegro xxx i takie samo na gumtree xxx i do 250 portali taki sam opis xxx

Teraz pytanie czy tak samo się dzieje jak dajemy stronę na portale jak w katalogach?google na to tez krzywo patrzy?

multikonto

Mamy katalogi aaa,bbb,ccc i do wszystkich dajemy ten sam opis = oczywiście bann przez google.

Wiec to jest oczywiste ale teraz...

To nie jest oczywistość. Google indeksuje te same treści na różnych stronach i nie dostaje się za to bana. Przykład

Mamy opis stworzony który oczywiscie nie jest na naszej stronie nazwijmy go ,,,xxx `` i dajemy ogłoszenie na allegro xxx i takie samo na gumtree xxx i do 250 portali taki sam opis xxx

Teraz pytanie czy tak samo się dzieje jak dajemy stronę na portale jak w katalogach?google na to tez krzywo patrzy?

Nie jestem pewny czy rozumiem twoje pytanie poprawnie. Czy obawiasz się, że jeżeli wkleisz ten sam tekst ogłoszenia na allegro, gumtree i inne portale ogłoszeniowe to każdy z nich dostanie bana za duplikowanie treści ? ;-)

Myślę, że nie masz się czym przejmować! :)

Pozdrawiam

M.

Nie nie :) Nie boje sie ze spadnie PR allegro za to ze nie ma unikalnych opisów :D Akurat złe przykładny podałem. Sa niektóre portale gdzie sa dane i np numer telefonu I co najwazniejsze adres strony www itp... I tam jak dajemy adres strony www to google widzi nasza strone ,,,ale`` tez widzi przeciesz opis pod tym ?? No i własnie widzi tez na innych portalach przypuszczalnie nawet 400 ten sam opis?? Nie potraktuje w tedy strony jako spam? Wiem Panowie ze to może być głupie pytanie ale tak jak pisałem ta strona która bede teraz dodawał do tych portali jest moim pupilkiem i chce zrobic wszystko tak jak należy.

multikonto

Czy obawiasz się, że jeżeli wkleisz ten sam tekst ogłoszenia na allegro, gumtree i inne portale ogłoszeniowe to każdy z nich dostanie bana za duplikowanie treści ?

oj jakie życie byłoby wtedy piękne.. konkurencję kosiłoby się DC a nie wywalaniem kasy na SEO :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

heh piekne? ;> Nikt by stront nie mogł wypozycjonowac :) a zamiast wymiany informacji gdzie dodac link dawało by sie informacje jak zbanowac komus strone :) Ale co do tematu obawiam sie ze mnie nie rozumiecie. Tekst który bede wklejał do ponad 500 portali chciał bym zwrócic uwage na liczbe 500 czyli dosyc sporo! I tekst bedzie typu ,, najleprze forum to pio sa tu ciekawi ludzie a adres tego forum to https:// pio.pl zapraszamy`` Wiec mamy opis ale w tym opisie znajduje adres strony i teraz pytanie. Przeciesz tekst jest kilka set razy powtarzalny i roboty nie beda juz chyba wogole zwarac uwage na adres w tym tekscie?

multikonto

Staram sie do kazdego katalogu dawac wpis unikalny tak samo robic w portalach? Czy tutaj raczej wieksza jest tolerancja i powiedzmy co 10 portali zmieniac opis ?

Przygotuj jeden albo dwa opisy z synonimami np:

{najlepsze | najużyteczniejsze | najpopularniejsze } {forum | forum dyskusyjne } to [PIO | Pozycjonowanie i Optymalizacja }. {Dużo | Wiele} {Ciekawych | Interesujących} {Ludzi | Użytkowników}

Tak przygotowany tekst wrzucasz do mieszarki i w zależności od długości tekstu i twojej wyobraźni będziesz w stanie za jednym razem przygotować 'unikalny' tekst do tych katalogów / portali.

Pozdrawiam,

M.

Większość portali ogłoszeniowych odrzuci link w treści. Jeżeli nie będzie w opisie to można spamować tą samą treścią. Co do katalogów to unikalne wchodzą w grę. Nie wiem co masz na myśli pupil? Chcesz pchać stronę w górę czy zamieszczać anonse? Jeżeli chcesz wyższe wyniki zoptymalizuj Twojego wuwu i daj mocną treść. Powinno wystarczyć. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności