Skocz do zawartości

Pingwin 2.0

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 410
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie generalnie na 20 domen, ucierpiała jedna 8 letnia, na której poleciały frazy będące w top3 od miesięcy, ale tutaj zakładam, że to nie sam update coś zrobił, a fakt, że jakieś 2 miesiące poleciało mi z 1000 BLi, gdzie pewnie też były te frazy... tak to nic specjalnego nie widzę, jak było tak jest

u mnie na jednej stronie zaczął site lexcieć w dół z dnia na dzień czy ktoś coś podobnego zauważył przy tym pingwinie 2.0 ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Domeny, które oblegały top:

Nr1: średnio 4 miejsca w dół na początku, teraz wróciły na 1-2gie

Nr2: solidne miejsca w mapkach i organicznych, poszło różnie ale nadal na pierwszej stronie

Nr4: dziwnie, jakby tylko 3 frazy poszły, w tym tylko jedna poza pierwszą stronę, reszta stoi kamieniem

Nr5: Kosmos i powiadomienie o nienaturalnych linkach (usunąłem te, które rażą w oczy i zgłosiłem, może nie zobaczą pozostałych :P)

Reszta praktycznie bez zmian.

Spostrzeżenia? strona traktowana praktycznie samym SWL`em poszła twardo w górę, choć w sumie jednak może mieć też dużą liczbę dobrych linków.

Ogólnie wygląda to jakby znaczenie miały proporcje. Przesadziłem z swlem i powiadomienie, tam gdzie jest minimum powiedzmy połowa ok to niewielkie spady lub wcale.

Konkurencja nawet mając 20 linków z średnich katalogów potrafi przeskoczyć nad stroną traktowaną katalogami i swl`ami w znacznie większej ilości. Jakby swl`e odbierały jakieś punkty.

Albo to content, z tym bym się zgodził.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Konkurencja nawet mając 20 linków z średnich katalogów potrafi przeskoczyć nad stroną traktowaną katalogami i swl`ami

Hmm, rozumiem, że konkurencja wysyła Ci raporty z tego gdzie i jak linkuje oraz jak ukrywa linki...

3 domena to trudny przypadek.

No, to jest jakiś ewenement

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Spostrzeżenia? strona traktowana praktycznie samym SWL`em poszła twardo w górę, choć w sumie jednak może mieć też dużą liczbę dobrych linków.

Druga opcja :D Samego swl'a to szkoda nawet na testy dawać :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności