Skocz do zawartości

Pingwin 2.0

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Wy chcecie walczyć z google jak pewnie 1/2 osób w Polsce nie ma pojęcia w ogóle co to jest, tym bardziej jak działa. Tak jak mówisz: zamiast wpisać coś w adres to wpisują w google i inne kwiatki, które zresztą widzę po starszych osobach. Ot taka jest świadomość internetu.

Dla większości osób internet = google czyli "włącz internet" = włącz google

• Odpowiedzi 410
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kurde, wszyscy piszą, że google pousuwał wielokrotne wyniki dla tych samych domen..... , a ja nie piję od dawna i nawet na mocnych frazach często widzę teraz po dwa, trzy wyniki dla tej samej domeny - a tego wcześniej nie było...

Możliwe, ale teraz nie ma przykładowo 50 podstron z jednej domeny na 100 wyników, tylko max 3-4 z moich obserwacji.

A ja jak przy każdy update i pozycjonowaniu w tej samej firmie - ostro lecę w dół. Że cholera przy ostatnich spadkach nie zrezygnowałem z ich usług... Raz już zmienialiśmy domenę dla całego portalu i teraz załatwili nam pewnie kolejną. Komunikat otrzymałem ten o którym mowa, linki kierujące do witryny niezgodne z zasadami ...

Proponuje zaczac linkowac onet i allegro, każdy po 5 linków dziennie, zakład czy spadnie?

Pytanie tylko kto ich wyszukuje w G!?

Popytaj znajomych, zobaczysz jak wiele osób wpisuje "allegro" w Google, po czym klika w pierwszy wynik zamiast wpisać to sobie w pasek przeglądarki ;)

Nawet gdyby "moi znajomi" zagladali przez wyszukiwarke to prononuje zaszczepic 5 linków od kazdego z nas. Sadze, że ani Allegro, ani onet nie dostaną po du**e

Jakieś podsumowanie?

Ja efekt update widzę tak:

1. Nadal trwa, ponieważ wczoraj jedna ze stron trochę poszła (nie ma filtra)

2. Weszło więcej mapek, a wyniki są bardziej regionalne

3. Strony od nowa się indeksują, albo G powycinało podstrony niskiej wartości (straciły rzeczywisty site)

Ktoś ma inne spostrzeżenia? Na niektóre frazy zrobili całkiem spory przesiew.

Strony o małej ilości podstron i BL idą w górę.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Właśnie zauważyłem, że jedna z grup katalogów ma całkowicie wyzerowany PR dla ponad 100 katalogów.

Ogólnie wiele katów straciło cały PR, czyżby koniec?

Ktora grupa? bo wiekszosc juz jakis czas temu byla wyzerowana:P

Odnosnie pingwina, tak jak pisal matt pingwin 2.0 mial ponoc non stop dzialac, a nie raz na 3 miesiace byc wypuszczany i ja tak widze... tak jakby non stop przeczesywal po kolei strony.

A druga sprawa ze skoro leci rzez katalogow to i pozycje lataja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności