Skocz do zawartości

Pingwin 2.0

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 410
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To, że coś staciło PR nie oznacza, że straciło moc.

Co do zmian to nie działa non stop bo zawirowania trwają od niedawna, przy czym ostatnie były 2 tyg. temu. Chyba, że to działanie non stop to będzie co 2 tyg.

lol. No od niedawna trwaja non stop, bo pingwin wszedl 22 maja wiec to ponad 2 tygodnie... wiec w moim mniemaniu od 2 tygodni pingwin sobie chodzi i dziubie to tu to tam.

Prosty wniosek, działa ciągle, aktualizuje co 2tyg.

Co do zerowania PR, a nie mocy, to co mnie pociągnęło to sprawdzenia tego to fakt, że poleciała strona wsparta samymi grupami katalogów w małej ilości.

Była na pierwszej stronie, od wczoraj nie ma jej nawet w setce..

Ironicznie te oparte częściowo o swl się trzymają, choć jedna dostała karę.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Ja w ostatnim czasie zauważyłem dwie rzeczy:

1. Strasznie pierdzieli w wyświetlaniu podstron z jednego serwisu, zamiast podstrony, do której prowadzą linki wewnętrzne i zewnętrzne to mi wyświetli jakąś inna z panelem logowania admina albo jakąś do której jest 1 link wewnętrzny - zamiast tej nadrzędnej. Przy czym nie mam canonicali - ale kiedyś Google sobie radził z takimi rzeczami doskonale, a teraz na siłę miesza. Poza tym nie są duplikatami. Zamiast istotnych podstron wyświetla nieistotne, tak jakby nie sugerując się linkami (wew/zew) treścią też zdecydowanie się nie sugeruje, raczej losowo co jakiś czas zmienia wybór wyświetlanego url z danego serwisu.

2. Kiedyś był na bieżąco update podstron z n/a do PR0 i odwrotnie, a teraz chyba już tego nie ma. Może mocy obliczeniowej nie starcza, bo taki pingwin to musi masę zasobów pochłaniać.

Jak zwykle nic tam dobrego się po Google nie spodziewam.

Odnosnie pingwina, tak jak pisal matt pingwin 2.0 mial ponoc non stop dzialac, a nie raz na 3 miesiace byc wypuszczany i ja tak widze... tak jakby non stop przeczesywal po kolei strony.

Myślę, że przy tej (celowej) dezinformacji jaką uprawiają, każdy widzi to co chce (bez względu na intencje).

Dziś głębokie czerwone na frazy od niedawna podsycane ponoć bardzo mocną grupą precli oraz piramidą. Co dziwne inne frazy pozycjonowane już od dawna konsolidują się tam gdzie powinny - jak na teraz.

Ta sama grupa precli weryfikowała pozycję dla innej strony i jej pozycje odbiły daleko na południe tydzień temu. Co do trzeciej strony pozycjonowanej od dawien dawna a namaszczanej aktualnie walorami tejże grupy widzę lekkie zielone.

W modusie pozycjonowania tych serwisów nie ma większej różnicy oprócz tego w jakim czasie były dopieszczane.

Teraz widzę tylko chaos. Chyba trzeba czekać...... na najgorsze ;]

Teraz widzę tylko chaos

Przy 3 stronach nic innego nie zobaczysz...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Teraz widzę tylko chaos

Przy 3 stronach nic innego nie zobaczysz...

Dlatego też wertuję to forum bo może w poście jednym na sto dowiem się czegoś co pomoże mi zrozumieć moje błędy....

Dodam jeszcze jedno - strony których nie dotykałem od dawien dawna siedzą sztywno tudzież zaliczają lekkie wzrosty.

Tak czy siak potwierdzam Twoje słowa - mam zbyt mało danych żeby cokolwiek wydumać.... dlatego też dzielę się tym co mam i pragnę tego samego od innych.... chyba właśnie po to jest ten temat ;]

w poście jednym na sto dowiem się

Tak było do tej pory. Dzisiaj PROMOCJA na PiO! Trafiłeś na odpowiedni moment zanim posty znikną w otchłani pradawnych, albo admini stwierdzą, że z dużo napisałem... (już nieraz się tak zdarzało). Masz czas do rana na przeczytanie TEGO tematu.

strony których nie dotykałem od dawien dawna siedzą sztywno

Tych stron nie ruszaj, nie waż się :) Daj mi znać na PW to się wymienimy linkami. To jest dzisiaj SKARB.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności