Skocz do zawartości

Pingwin 2.0

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Bo grupy katalogow to dla pingwina samo zUo.

I tu się rodzi moje pytanie:) Czy dodawać strony do katalogów czy nie?

Nie jestem znawcą w temacie ale moje stronki (NIE PROFESJONALNE!!!) na dwa dni wyleciały poza pierwszą setkę a teraz są z powrotem a niektóre frazy nawet ciut lepiej stoją ;) Może komuś pomoże moje spostrzeżenie:)

faceplus_banner_468x60_red.png

• Odpowiedzi 410
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy dodawać strony do katalogów czy nie?

Jak nie wiesz jak to nie dodawaj.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Blake zaraz wkroczy do akcji :nauka:

Nie mam takiej potrzeby, bo i tak za dużo w nocy pod wpływem % napisałem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

bo i tak za dużo w nocy pod wpływem % napisałem

Jaki człowiek głoopi, że śpi w nocy. Całą wiedzę tajemną przespałem. :olaboga:

Temat "wartości" katalogów bardzo dobrze podsumował Beerbant.

To powinno być wykładnią, czy katalogować i gdzie.

https://www.forum.opt...30#entry1238204

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Te testy polegały na...?

Na powielaniu tego co piszą inni :)

i ten "test" będzie można naprawić...

No chyba nie uważasz, że @SzlafRock nie wie do czego służą katalogi i jak ich używać? :)

Z resztą... test testowi nie równy, na pozycje wpływają nie tylko linki a cała masa innych rzeczy. Po drugie nigdy nie robi się jednego testu tylko kilka w różnych wariantach.

Kazdy robi swoje testy... ale niekoniecznie chce sie dzielic, ale prawda jest taka, ze wystarczy przejrzec sobie topy na popularne frazy, zeby zobaczyc ze linkowanie smieciowymi katalogami szkodzi. Widze co robi moja konkurencja, widze co robie ja, widze co spada i co tu dywagowac, czasy sie zmienili, trzeba to zrozumiec, wyciagnac wnioski.

Widze co robi moja konkurencja

O... posiadacz szklanej kuli :D Można je jeszcze gdzieś dostać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności