Skocz do zawartości

Pingwin 2.0

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Te testy polegały na...?

...na testowaniu przydatności i skuteczności w pozycjonowaniu wybranych grup katalogów.

No chyba nie uważasz, że @SzlafRock nie wie do czego służą katalogi i jak ich używać?

Wiem do czego służą katalogi i wiem jak ich używać.

Ogólnie nie opieram swojej strategii na katalogowaniu. Jeśli już moje wpisy są w katalogach to w tych specjalnie dobranych przeze mnie.

Ot, cała subiektywna filozofia katalogowania.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 410
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ot, cała subiektywna filozofia katalogowania.

I właśnie o to chodzi, że każdy ma jakieś tam swoje metody lepsze, czy gorsze, bardziej czasochłonne czy mniej, tańsze czy droższe. Najważniejsze żeby kasa się zgadzała :D

Najśmieszniejsze są właśnie trolle, które powielają mity. Sam nie zrobi żadnego testu albo zrobi jeden, który i tak spartaczy i później płacze, że poleciał. Była już niejedna nagonka na katalogi, swle, precle, srecle i na pewno niejedna będzie. A prawda jest taka, że z wszystkiego co siedzi w indeksie da się coś wyciągnąć, nawet samym rotacyjnym swlem można stabilnie stać w topach.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Widze co robi moja konkurencja

O... posiadacz szklanej kuli :D Można je jeszcze gdzieś dostać?

za 2 tysiące od 1 strony uruchomię moich parę szklanych kul które zbiorą o stronie informacje i Tobie sprzedam te informacje, dostaniesz miejsca gdzie są linki z analizą tych miejsc, najczęstsze frazy w anchorach, nasycenie % słowami anchorów, zestawienie na które strony prowadzi najwięcej linków, zestawienie najsilniejszych domen linkujących i pierdyliard innych informacji o linkach,ich stażu, zapleczu i takich tam - zainteresowany ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

uruchomię moich parę szklanych kul które zbiorą o stronie informacje i Tobie sprzedam te informacje

Jeżeli będą tam również wszystkie potrójne bufory 301 i na tym raporcie będą linki, które lecą do każdej od samego dołu to jestem zainteresowany.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

pierdyliard buforów może być :D

zapomniałeś dodać jeszcze jakąś ściemę o niewidzialnych linkach , coś jak jeden o pozycjonowaniu stron których jeszcze nie ma :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

zapomniałeś dodać jeszcze jakąś ściemę o niewidzialnych linkach

Niewidzialne to takie, które nie znajdą się w tym raporcie...

Rozumiem, że wszystkie piramidy też w nim będą?

Żeby mieć taki raport to jedyna opcja jaką widzę to znajomy u wujka G, który ma hasła do tajemnych kul, ale wątpię, że takie masz. No chyba, że masz jakiegoś niewidzialnego robaka, który ma podobną moc obliczeniową do G.

No chyba, że masz jakiegoś niewidzialnego robaka, który ma podobną moc obliczeniową do G

Tu nie potrzeba żadnych wielkich mocy obliczeniowych, jedynie odpowiedni i sprawnie działający soft. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

jedynie odpowiedni i sprawnie działający soft. ;)

I ten soft jeszcze zmierzy, które linki są mocne a które nie :D

Sorry, ale szkoda mi czasu tą dyskusję, która nic do tematu nie wniesie. Ja poziom konkurencyjności danej frazy sprawdzam w inny sposób i nie potrzebuję do tego "sprawnie działających softów" sprawdzających linki a jedynie te sprawnie dodające linki. Do wstępnej analizy wystarczą darmowe narzędzia, żeby mieć mniej więcej pogląd na sytuację.

Co nie zmienia faktu, że chętnie kupiłbym taki raport, który pokaże mi 100% linków które prowadziły (przynajmniej z 3 ostatnich miesięcy) i które prowadzą do strony - wszystkie poziomy piramid, każdy spamowy komentarz na WP do 4 poziomu piramidy itd.

Nie ma takiego narzędzia i nigdy nie będzie, bo harveściarki nie byłyby już potrzebne (a prosiaki ostatnio padają, oj padają).

Nie wiem o czym ta dyskusja :D

Nie da się wykryć ŻADNYM narzędziem 301'ki którą chcemy ukryć i koniec tematu. Można jedynie latać po linkach i "przypadkiem" na nią trafić, ale to też zależy jak tą 301'ke likujemy i tu jest kolejny problem - podobnie nie do obejścia ŻADNYM zewnętrznym softem. Jedynie podpięcie się pod gwt danej domeny ale tego wiadomo nie da się wykonać w przyp. konkurencji :D

Zresztą była już próba wykoannai takiego narzędzia(a'a majestic/ahrefs) do pokazywania właśnie 301'ek i wiemy na czym sie skończyło :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

to ja chętnie wpadnę do któregoś z Was magicy ze skrzynką whisky i pendrivem:)

tylko ubezpieczenie weź :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

lixe: nie jestem prawicowcem - spoko zajrzyj :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności