Skocz do zawartości

Pingwin 2.0

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm, tak się zastanawiam... Tutaj rzeczywiści jak ktoś nowy wejdzie to musiałby przeczytać chyba wszystkie posty jakie są na forum, bo w tych, które niby są z tytułami na dany temat niewiele się znajduje a w pogaduszkach o pingwinie przewinęły się już katalogi, super sprawne softy do wyciągania linków konkurencji, szklane kule, dylematy jak żyć, testy pendrajwów, upodobania polityczne.... Zabrakło tylko szklanych domów :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 410
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

i księży:)

księża na księżyc :)

BTW. Kiedyś byli czarnoksiężnicy a dzisiaj są księża w czarnych sukienkach. Wiele się nie zmieniło.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

mamy ten sam gust muzyczny:))

Chłopaki, takie sprawy to na PW załatwiajcie, bo zaraz się kolorowi jeszcze zlecą :)

Dzięki za odpowiedź ;) Czyli katalogi na jakie teraz linkuje sobie odpuścić ? :( a linkować do takich typu GAZETA, ONET,WP,GWIAZDOR itp? Gdzieś tu na foum ktoś kiedyś dał listę 25 dobrych katalogów i chyba ją przerobię ;)

P.S. Po ciężkim dniu CZARNOKSIĘŻNICY bardzo mnie rozbawili ;)

faceplus_banner_468x60_red.png

kiedy i gdzie się pojawiły i jak długo były?

Tak to tylko w erze :) info o rotacyjnych jest ale tylko z czasu kiedy były gromadzone dane przez różne roboty w konfrontacji z datą badania. Take dane jakie chciałbyś uzyskać to nawet gugiel nie ma

I ten soft jeszcze zmierzy, które linki są mocne a które nie

Zdziwisz się ale zmierzy i najdziwniejsze jest to, że wskazuje jako mocniejsze linki wychodzące czasem z serwisów o niższym PR

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Rozumiem, że wszystkie piramidy też w nim będą?

Strony z wych linkami są badane pod kątem ilości/jakości prowadzących do nich linków , także to wystarczy. Mowa była, że nie można zorientować się co i jak robi konkurencja to ja Ci udowadniam, że jednak jest możliwe śledzenie konkurencji i to bardzo prosto. Niektóre dane jak się uprzesz to i z archive org wyciągniesz.

Wystarczy tylko dobrze pomyśleć ale to jak widzę sprawia problem wielu osobom :)

A ja tam moge Ci pierdyknąć taki raport jak chcesz

Problem w tym, że nie potrzebuję i nie chcę :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mowa była, że nie można zorientować się co i jak robi konkurencja

Zorientować się można i bez tego narzędzia, ale sprawdzić każdego linka do strony, każdą 301 i każdą piramidę... chyba ręcznie tylko, ze 2 lata by to zajęło.

Odnoszę wrażenie, Pingwin 2.0 zajmuje się analizą profilu linków dla każdej podstrony osobno, a nie hurtem dla całej domeny, jak w poprzednich wersjach. Ponadto zaostrzono reguły dotyczące dywersyfikacji anchorów (zbyt duża ilość money_kewords w stosunku do neutralnych) i ilości linków ze stron śmieciowych lub wykluczonych z indeksu. Obecnie, jeśli się ma pecha, naprawdę niewiele trzeba, żeby polecieć. Niestety nie ma co szukać prawidłowości w liczbach bezwględnych, bo wszystko jest liczone relatywnie w obrębie danej tematyki lub wręcz słowa kluczowego. Dla jednych stron wystarczy 10% szajsu, żeby być uwalonym, dla innych 50% będzie całkowicie bezpieczne.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

301 już od dawna na niewiele się zdaje. Cały profil linków przechodzi na docelową i przykre efekty z nim.

Co ciekawe canonical już tak samo. Robiłem canonical przez domenę przesiadkową: A -> B -> C. W ciągu paru tygodni w GWT dla C pojawiły się wszystkie linki, które prowadziły do A :shok:

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Ja mam takie pytanko. Posiadałem duplicate content na stronie, i widocznie przez tego pingwina z 5 na 6 czerwca wyswietlenia drastycznie zmalal. Nie znam sie na tym dokladnie, nie wiem czy to jest filtr, czy tez nie.

Takze mam pytanie. Skoro musze i tak przeedytowac cala strone (tzn. wpisy) to warto moze zakupic nowa domene i tam zaczac wszystko od nowa? Tutaj mialem zaledwie pare smieciowatych backlinkow z jednym anchorem, strona ma 3 miesiace i teraz tak sie zastanawiam, czy przez ten rzekomy "filtr" ktory dostalem (ponad 300 postów) warto to naprawic, czy moze skusic sie na robienie wszystkiego od poczatku.

Bo rozumiem, ze skoro przy naprawie musze czekac do nastepego update (czyli prawie miesiac) to wszelkie proby pozycjonowania (jak dodawanie do katalogow) obecnie nie maja sensu, skoro strona i tak ma filtr?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności