Skocz do zawartości

Pingwin 2.0

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Zatem wynika z tego że większość pozycjonerów to daltoniści - czerwony widzą jako czarny :D

Sam jestem ciekaw co z tego wyniknie i sam nie wiem jak wyląduję - mam nadzieję, że sobie sami nie wykopaliśmy grobu dzięki Disavow Tool ;)

Ja dziś wstrzymałem katalogowanie ;)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 410
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No ale z filtra wyszliście dzięki temu "cud" narzedziu, nie? ;)

A i owszem... ale zgłaszając tylko niezbędne minimum - jak zdarzyło mi się tego 1 x użyć to na licie nie było ANI 1 katalogu, i o ile dobrze pamiętam to też żadnego precla.

Jak już to spamy z SWLi...

Choć wiem, że są tacy (nie będę wskazywał palcem) co zgłaszają wszystko jak leci...

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

...Kto sobie wykopał to sobie wykopał. Nie każdy wykłada Google na tacy swoje linki.

Otóż jesteś trochę w błędzie, bo jak kilku bardziej naiwnych skorzysta z tego zarąbiaszczego narzędzia, to część naszych miejscówek też przepada. Wystarczy, że nasze linki tam są. No chyba, że jedziesz wyłącznie na swoim zapleczu, które wzmacniasz ze swojego zaplecza, wzmacnianego swoim zapleczem i nikogo nie dopuszczasz do wrzucania tam linków. Wtedy mogę Ci zagrozic tylko dbający o jakość wyników, przynajmniej tak oficjalnie, bo mniej oficjalnie robią to samo, ale mniej udolnie ;)

@Swirus a zgłaszając śmieci myslisz, że robisz dobrze? Z takiego smiecia idzie link na coś mniej smieciowego, dalej na coś lepszego i na stronke. Wycinanie korzeni czym się kończy dla pieknej korony drzewa? ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

No chyba, że jedziesz wyłącznie na swoim zapleczu, które wzmacniasz ze swojego zaplecza, wzmacnianego swoim zapleczem i nikogo nie dopuszczasz do wrzucania tam linków. Wtedy mogę Ci zagrozic tylko dbający o jakość wyników, przynajmniej tak oficjalnie, bo mniej oficjalnie robią to samo, ale mniej udolnie ;)

No niestety nie ma lekko - dzięki Link Keyword Stuffing, DC i budowaniu profilu linków też to znajdą i to automatem...

Trudniej, ale dużą część znajdą.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

@radek, automat to automat, robi to co mu się założyło, jest margines błedu, sa bugi, no i ten czas o którym piszesz, nie tylko na znajdywanie, ale i analizowanie, to wszystko plus dla nas, a to narzędzie daje 100% pewność, że jest to chłam i na tym beda uczyć swoje algo, nie wiem czy juz to wykorzystują, ale jezeli nie, to kwestia czasu kiedy zaczną to na codzien wykorzystywac

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@Swirus a zgłaszając śmieci myslisz, że robisz dobrze? Z takiego smiecia idzie link na coś mniej smieciowego, dalej na coś lepszego i na stronke. Wycinanie korzeni czym się kończy dla pieknej korony drzewa?

Nie. Tak nie myślę. Daleko mi do ideowego oszołomstwa. I uważam disavov za absolutną ostateczność. Każda zgłoszona domena była totalnym spamem, i jednocześnie często nie było możliwości ruszenia linków (np strona z przydzielonymi linkami i najwyraźniej odpięta od systemu) a do tego linkująca bezpośrednio do zafiltrowanej domeny.

I tu trzeba było postąpić zgodnie z filozofią Lexy. Ale tylko niezbędne minimum w celu wykazania "dobrej woli".

A co do samego narzędzia to oczywiście - jest to genialne narzędzie... dla goglasów do nauki i zbierania danych... jak to połączysz z odpowiednią socjotechniką (np FUD-em) to niektórzy pozgłaszają wszystko jak leci...

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

pomijając aspekt tego czy wzrosło czy spadło i ile miliardów zyskałem/straciłem w ciągu godziny przez te zawirowania to gó**o znowu da sie znalezc, wszedzie pieprzone podstrony albo ceneo albo innych badziewi a standardowo to czego jest na 5tej podstronie

ja zauwazylem zmiane ze duze strony zaczely byc wysoko juz kilka tygodni temu

nie wiem czy pingwin 2 ten problem tylko poglebil czy strony ktore spadly mialy duzo linkow spamowch

idcreate-small.png
Projektowanie stron dla małych firm w UK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności