Skocz do zawartości

Dodawanie strony do katalogów.

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

"IMHO to nagłe zaprzestanie dodawania powoduje filtr."

Bzdura - bzdurę napisałem :D

Google oprócz ilości (siły linków) mierzy ich przyrost w czasie i on też ma wpływ na pozycję strony w wynikach. Zaprzestanie przyrostu równa się zwykły spadek. Żaden tam filtr.

Pozdrawiam

IMHO to nagłe zaprzestanie dodawania powoduje filtr.

Też, ale nie tylko. Wydaje mi się, że ta kwestia zależy od sporo większej liczby czynników.

Cześć spostrzeżeń masz w innym poście na ten temat. Nad resztą trwają prace :D

Edited:

Zaprzestanie przyrostu równa się zwykły spadek.

A to też nie zawsze. Czasami występuje tzw "fala" czyli po zatrzymaniu przyrostu strona zaczyna spadać, później idzie do góry, na pozycję zbliżoną do poprzedniej, i dopiero później zaczyna się właściwy powolny spadek (testowane na linkach z katalogów - nie wiem jak to wygląda na linkach "wysokiej klasy").

Poza tym dla jednej domeny zaliczyłem "filtr" właśnie przez zaprzestanie linkowania z "dziwacznymi" anchorami. Anchory normalne, jedno, dwu i trzy wyrazowe jakoś się zawsze trzymały.

Myślę że to ma jakiś związek ze "stabilizacją wyników" na poszczególnych DC - dogadanie się zajmuje im trochę, stąd "fala".

katalogowanie to najbardziej znienawidzona przeze mnie częśc pozycjonowania :D

Ja np. lubię katalogowanie. Widać wtedy jak na dłoni "ruchy taktyczne" konkurencji oraz jej poziom pozycjonowania własnych stron.

Jeśli już komuś to zlecam (z braku czasu), to i tak łażę po katalogach w celu powyższym :)

np pododaje linki w kategoriach, których podstrony nie są zaindeksowane w google no i kanał

nie jest to tak do końca, w końcu wpis w nowych katalogach tez się indeksuje

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

O katalogowaniu powiem tak. W spisie mamy około 800 katalogów, a większośc i tak można o kant xxxx potłuc.

Niezaindexowane, brak mod_rewrite, PR 0 na podstronach. Prawdziwą wartość mają linki z dobrego zaplecza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności