Skocz do zawartości

Pilna prośba - blokowanie IP w .htaccess

rissah

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę doświadczonych o pomoc

Jak zablokować IP z poziomu htaccess? Dostałem informację w GWT o błędach 500, sprawdziłem dziennik serwera, prawdopodobnie ktoś próbuje mi się włamać do panelu WP, bo większość błędów generował plik wp-login.php. Jest to próba kilkuset wejść dziennie, pula kilku IP. Do tego błąd 500 w dzienniku serwera generowały np. od pewnego czasu wtyczki do tworzenia mapy, wtyczki do mailingu. Wszystkie zainstalowane ze strony wordpress.org, więc powinny być pewne. Nie instaluję wtyczek z nieznanego źródła.

Jakie ewentualnie działania jeszcze podjąć? Mam wtyczki do zabezpieczenia WP przed atakami, ale nie znam się na tym aż tyle.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności