Skocz do zawartości

powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

adrian1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem otrzymałem taką wiadomość od google:

Narzędzia Google dla webmasterów: powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny https://bankowe-konta.info.pl/

24 maja 2013

Szanowny właścicielu lub webmasterze witryny https://bankowe-konta.info.pl/,

Wykryliśmy, że na niektórych stronach w Twojej witrynie mogą być stosowane techniki niezgodne ze wskazówkami Google dla webmasterów.

W szczególności poszukaj sztucznych i nienaturalnych linków kierujących do Twojej witryny, które mogą mieć na celu manipulowanie przepływu PageRank. Przykładami nienaturalnych linków są kupione linki przekazujące PageRank lub udział w systemach wymiany linków.

Zachęcamy do wprowadzenia zmian w witrynie, tak aby była ona zgodna ze wskazówkami jakościowymi. Po dokonaniu zmian zgłoś witrynę do ponownego uwzględnienia w wynikach wyszukiwania Google.

W przypadku znalezienia nienaturalnych linków do swojej witryny, których nie możesz kontrolować ani usunąć, podaj szczegółowe informacje w żądaniu ponownego rozpatrzenia zgłoszenia.

W razie pytań dotyczących sposobu rozwiązania tego problemu odwiedź Forum pomocy dla webmasterów.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google

strona była powoli pozycjonowana na początku aż do osiąnięcia top 2 i 3 dla kilku łatwych fraz z małąkonkurencją (katalogi i precle)

w ostatnich 3 miesiącach nie zajmowałem się pozycjonowaniem tej strony jedynie podlinkowałem trochę frazy w przeclach które kupiłem dla innej strony.

Czym może to być spowodowane? nie dawałem żadnych linków dla strony ostatnio a strona wyleciała na dalekie pozycje, jak moge to naprawić albo chociaż sprawdzić dlaczego tak się stało, wszystkie inne moje strony które linkowałem delikatnie też poleciały w kosmos i od kilku dni ich pozycja się nie zmienia.

Proszę o jakąś radę

Zapraszam na moje strony: Ciekawostki, teksty na zamówienie, jeśli potrzebujesz dobrych tekstów, zapraszam do współpracy.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja bym nie panikował i najpierw poczekał na zakończenie prac nad wdrażaniem nowego pingwina. Jak skończą się skoki w serpach wówczas będzie się można zastanawiać, czy rzeczywiście jakiś filtr został nałożony, czy np. takie info jest wysyłane z automatu do każdego webmastera, u którego pojawiły się skoki powyżej iluśtam pozycji.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Ja bym nie panikował i najpierw poczekał na zakończenie prac nad wdrażaniem nowego pingwina.

On nie ma nic wspólnego z tą witryną. Poza linkami jest to ordynarny program partnerski więc nie ma potrzeby aby taki śmietnik był w serpach - zdaniem wielkiego G ;)

Antysz akysz

https://piaseczno.eu/

Linkowanie z precli i katalogów to jeszcze nie grzech, zależy co te strony sobą reprezentują. Jeśli katalogiem był onet, a preclem artelis, to nie ma na co narzekać ;). Generalnie polecałbym przysiąść na kilka godzin i poszukać alternatywnych opcji na linkowanie: założyć kilka profili na społecznościówkach, kilka profili na dobrych forach, jakieś sensowne komentarze na blogach można też popełnić. Będzie to wszystko wyglądało bardziej naturalnie.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

@ja1 jesteś w błędzie, naturalne są i to nawet ostatnio czesto, są to linki, które ktos nam przykłada "bo się mu strona strasznie podoba", ale G oczywiście te jedne z najbardziej naturalnych traktuje jako nienaturalne. Moim zdaniem G już dawno samo przestało rozumieć czym są linki naturalne, oczywiście przy założeniu, że kiedykolwiek to rpzumieli.

Dziś wchodze na konto GWT Klienta, myśle, tyle powiadomień podostawli to może i mu coś wpadło, patrze o rzesz, jest 1 wiadomość, myśle, WTF, wcgodze, czytam, a tam sugestia aktualizacji WP, po tam jedzie na jakiejś starszej wersji... znowu lipa... tfu tfu, nie zapeszyć ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

w ostatnich 3 miesiącach nie zajmowałem się pozycjonowaniem tej strony

coś kłamiesz - ahrefs pokazuje coś innego w końcu kwietnia i początku maja....

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Pewnie bardzo fajna jest i uzytkowni(k)cy docenili ją sami linkując. Jak Klientowi udało się zrobić to do czego G namawia? Teraz tylko czekać jak G powiadomi o nienaturalnych linkach, które są naturalne, ehh... ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności