Skocz do zawartości

powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

adrian1988

Rekomendowane odpowiedzi

w ostatnich 3 miesiącach nie zajmowałem się pozycjonowaniem tej strony

coś kłamiesz - ahrefs pokazuje coś innego w końcu kwietnia i początku maja....

Naprawdę nie linkowałem ostatnio strony , tzn zaledwie kilka linków może około 50 w ciągu około 4 miesięcy to chyba nie zbrodnia.

Zmieniłem trochę treść na stronie pousówałem linki które byłem w stanie usunąć, i nadal jest nie zgodna ze wskazówkami google... Jak jeszcze mogę sprawdzić i ewentualnie pousówać linki z ostatnich np 6 miesięcy?

A jeśli nic więcej nie zrobie dla strony to czy google zdejmie tego bana za jakiś czas czy strona już zostanie na dalszych pozycjach?

Jeśli ktoś zna dobry i skuteczny sposób aby to naprawić to bardzo prosił bym o pomoc, oczywiście nie za darmo

Zapraszam na moje strony: Ciekawostki, teksty na zamówienie, jeśli potrzebujesz dobrych tekstów, zapraszam do współpracy.

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli jeszcze tutaj ktoś zagląda do tego tematu to chciał bym poprosić o pomoc w kwestii tego filtra dla strony bankowe-konta.info.pl , zmieniłem troszkę stronę wygląd treści itp. zgłosiłem kilkakrotnie do google plik txt ze wszystkimi możliwymi linkami do strony których się zrzekam i chcę je usunąć ( wszystkie linki które pokazane były w narzędziach dla webmasterów) i zgłosiłem stronę do ponownego rozpatrzenia ale znowu twierdzą iż nie spełnia warunków i nie zdjeli filtra, już nie kapuje co jest przyczyną? strona? linki? czy co? linki zgłosiłem że się ich zrzekam, stronę przerobiłem więc w czym jest nadal problem? do strony nie dodałem ani jednego linka od dłuższego czasu... ma ktoś jakiś pomysł?

Zapraszam na moje strony: Ciekawostki, teksty na zamówienie, jeśli potrzebujesz dobrych tekstów, zapraszam do współpracy.

Systemy partnerskie nie są przyczyną odrzucenia, masz dwa linki z widgetów przekazujące PR sitewide i link do katalogu stron sitewide, ponadto nie widać, abyś się starał usunąć linki z anchorami lub zmienić je chociaż na adres url

p.s.

wyłącz indeksowanie tagów

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Witam usunołem te dwa linki, i wyłączyłem również indceksację tagów, co do linków to nie wiem w jaki sposób je pousówać, większość które były zakupione na all... powinny być usunięte bo pisałem do tych osób od których kupiłem linki z prośbą o usunięcie, a oni potwierdzili iż usuną linki, więc wszystkie które pokazane były w narzędziach dla webmasterów skopiowałem do pliku txt i przesłałem do google za pomocą narzędzia do zrzekania się linków, myślałem że to wystarczy. jeśli mnie oczy nie mylą to jak sprawdzam domenę to widzę że pojawiają się dla niej jakieś linki pomimo tego iż od dawna nie kupowałem żadnych linków dla tej domeny.nie wiem jak to jest możliwe...

Prześlę raz jeszczę stronę do sprawdzenia zobaczymy teraz efekt i dam znać jaką dali odpowiedź.

p.s.

jaki ma wpływ na stronę lub na indeksację wpisów wyłączona opcja indeksacji metatagów?

Już nie mam, jak napisałem wyżej zgłosiłem wszystkie linki które podane były w narzędziach dla webmasterów, więc strony na których są linki nie powinny indeksować moich linków bo się ich zrzekłem, niby na tym polega to narzędzie.

Masz link w stopce - PIO też zgłosiłeś do disavow?

ja miałem kilka powiadomien do PIO - wystarczy zdjąć linka w stopce i nei zgłaszać serwisu. Poza tym NAWET jeśli zgłosisz cały serwis nie zostanie oflagowany. Jest zbyt cenny dla Google aby go usunąć :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

wystarczy zdjąć linka w stopce i nei zgłaszać serwisu.

Albo nie zdejmować linków z wartościowych serwisów, tylko zająć się tymi śmieciowymi. Czasem w przykładach są podawane strony, na których nie było łatwo o linka i nie warto z niego tak od razu rezygnować.

Tutaj to Lexy nie przejdzie - jak jest wskazanie właśnie na PIO musisz zdjąc linka z podpisu :) a nawet z profilu :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przykładów nienaturalnych linków dostajesz 3, podczas gdy szkodzić może 3000 i więcej. Nie sądzę, aby pozostawienie aktywnego 1 z tych 3 przykładowych linków mogło zablokować możliwość zdjęcia filtra.

Przykładów nienaturalnych linków dostajesz 3, podczas gdy szkodzić może 3000 i więcej. Nie sądzę, aby pozostawienie aktywnego 1 z tych 3 przykładowych linków mogło zablokować możliwość zdjęcia filtra.

Przerabiałem to :) Dwa razy dostałem ten sam link jako przykład :)

Masz link w stopce - PIO też zgłosiłeś do disavow?

ja miałem kilka powiadomien do PIO - wystarczy zdjąć linka w stopce i nei zgłaszać serwisu. Poza tym NAWET jeśli zgłosisz cały serwis nie zostanie oflagowany. Jest zbyt cenny dla Google aby go usunąć :)

Więc jeśli zgłosiłem wszystkie linki które były dla strony, to google nie usunie tych mocnych i wartościowych? bo napewno i takie są dla tej domeny :), w końcu po to jest to narzędzie aby zrzec się linków, więc nie wiem gdzie jest jeszcze problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności