Skocz do zawartości

powiadomienie o wykryciu nienaturalnych linków do witryny

adrian1988

Rekomendowane odpowiedzi

jak zgłosiłeś wszystkie - to pozbyłeś się wszystkich linków a to znaczy iż domena nie jest wartościowa i nie była dla googla, bo nie ma żadnego wartościowego linka do niej - sam przecież im to zgłosiłeś

nawet jak filtr zostanie zdjęty to i tak domena powinna być w otchłani bo przecież nie ma do niej żadnych linków które google powinien brać pod uwagę przy wyznaczaniu jej pozycji wg swojego algorytmu

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tak, tak - jak zgłosiłeś wszystkie linki to teraz cała ekipa SQT będzie analizowała twój plik i sprawdzała po kolei, czy nie zgłosiłeś przypadkiem jakieś wartościowego linka;

to pewnie przez ciebie tak ostatnio zwolnili z odpowiedziami na RR - pewnie wszyscy siedzą nad Twoim plikiem;

a tak na poważnie, to pomyślałem ostatnio, że może faktycznie zgłaszać wszystko jak leci - jak już oflagują cały polski net, to tak jakby niczego nie oflagowali, co nie :) ?

jeśli zgłosiłem wszystkie linki które były dla strony, to google nie usunie tych mocnych i wartościowych?

Powinno zignorować wszystkie. Na mozie jakiś czas temu zostały opublikowane wynik testu zgłoszenia 100% backlinków do strony. Przez pierwsze 2 miesiące, o ile dobrze pamiętam, nie było widać zupełnie żadnego efektu, ale po updacie Pingwina wszystko poleciało. Żeby jednak ustalić, czy zignorowane zostały także wszystkie mocne linki, które mogłyby zostać uznane przez Google za naturalne, trzeba byłby porównać aktualne pozycje z tymi tuż po zaindeksowaniu, kiedy do strony nie prowadził żaden link i kiedy na pozycję strony wpływały jedynie czynniki on-site.

NIe zignoruje wszystkich, moim zdaniem, bo np odcinałoby podsotrny onetu, wp, interii czy DMOZa (bo ludzie dmoza nawet dodają do Disavow).

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A nie jest tak że dt jest brane do oceny względem konkretnej domeny a nie całokształtu (wpływ na inne linkowane strony z dnaej podstrony zgłoszonej dt)? Gdybym ja robił takie narzędzie, pozwolił bym aby strony pomimo zgłaszania miały dalej moc, i aby czynnik ludzki był ograniczony wyłącznie do wglądu w dany plik txt - celem wyłapania możliwych "nowych sposobów" i wdrożeniu łat/ ewentualnych ręcznych kar.

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Zgłosiłem wszystkie linki aby zdjeli filtr ręczny, zobaczymy za jakiś czas jaki efekt to przyniesie, jeśli usuną wszystkie linki to może faktycznie strona poleci poza 100 w google, po nałożeniu filtra miała pozycje 50/60 na różne frazy, od tego momentu wogóle jej nie linkowałem a pozycje się trochę podniosły na około 40, więc może faktycznie nie usuną wszystkich linków.

A za opóźnienie z pr przepraszam bo mają co robić z moim plikiem txt

Zapraszam na moje strony: Ciekawostki, teksty na zamówienie, jeśli potrzebujesz dobrych tekstów, zapraszam do współpracy.

Systemy partnerskie nie są przyczyną odrzucenia, masz dwa linki z widgetów przekazujące PR sitewide i link do katalogu stron sitewide, ponadto nie widać, abyś się starał usunąć linki z anchorami lub zmienić je chociaż na adres url

p.s.

wyłącz indeksowanie tagów

Witam, zastosowałem się do tych porad i filtr został zdjęty "nareszcie" bardzo dziękuję!

Jeśli chodzi o plik z linkami do usunięcia przesłany do google to nie wiem czy wszystkie linki zostały usunięte ale po zdjęciu filtra strona poleciała na ponad 200 pozycje a po dwóch dniach wróciła na 24/22 pozycje na dwie frazy więc może nie wszystkie linki zostały usunięte, w narzędziach dla webmasterów nadal pokazana jest taka liczba linków przychodzących jaka była wcześniej, nie skasowali tego jeszcze.

Bardzo dziękuje wszystkim za porady i opinie

teraz przydało by się kupić parę linków aby wzmocnić te dwie frazy które zstały :) więc jeśli ktoś miał by do zapropnwania jakieś porządne mocne linki to proszę o kontakt, dodam iż nie chce za dużo inwestować, i odrazu dziękuje za propozycje typu link na stronie pr 4 za 50 zł miesięcznie.

Zapraszam na moje strony: Ciekawostki, teksty na zamówienie, jeśli potrzebujesz dobrych tekstów, zapraszam do współpracy.

Jeśli teraz po usunięciu filtra dodam link dofollow do innej mojej strony która ma pr n/a , na stronie głównej to czy mogę się narazićna nałożenie kolejnego filtra?

Jeśli teraz po usunięciu filtra dodam link dofollow do innej mojej strony która ma pr n/a , na stronie głównej to czy mogę się narazićna nałożenie kolejnego filtra?

tak.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred@ dodaj że teoretycznie :)

Po prostu chciałem zakończyć jego dyskusję monolog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności