Skocz do zawartości

Strata BL, czy podstrony spadną?

kruzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak się zastanawiam bo straciłem "trochę" BL do jednej ze stron na słowo, które pozycjonowałem.

Czy skoro straciłem linki do mojej strony to czy jej podstrony nie pozycjonowane (same wskoczyły na niektóre, wysokie pozycje) spadną w wynikach Googla ?

Czy nie ma to żadnego związku bo linki straciła strona główna a nie podstrony ?

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Polemizowałbym z tym lotem w dół wszystko zależy od linkowania wewnętrznego i fraz na które te podstrony są w wynikach

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Strona po utracie linków pójdzie w górę o kilka oczek - po czym spadnie na dalsze pozycje.

Nie wiem dokładnie co to powoduje [wzrost] - ale spotkałem się z tym zjawiskiem kilkakrotnie.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

hehe strona była wysoko w wynikach więc raczej nie podskoczy :]

Większość linków zdobyłem sam, jednak na początku zdobyłem sporą część właśnie w link vault... stwierdziłem, że nie dam się w to wciągnąć i w jakimś sensie uzależnić od tych linków więc zastopowałem dodawanie nowych i sam pozycjonowałem...

no ale w LV straciłem te linki i strona zaczęła spadać - spadła np. z 1-2 na 4-5... w innych frazach średnio o 2-3 oczka... a dziś po kilkudniowym zintensywikowaniu zdobywania linków ręcznie, znów wskoczyła na wysokie pozycje.

niestety nie mam narzędzia, które pokazuje mi pozycję całego serwisu - tzn łącznie z podstronami - wiem jednak, że mam dużo wejść z haseł innych niż pozycjonowane...

hmm co do linkowania wewnętrznego to nie wiem jak opisać - strona główna ma PR4, podstrony miały PR3 ale zmieniłem z html na php (żeby skrypty odpalać) i obecnie nowe podstrony mają PR2.

Adres dla analizy - www.eofe.info

Jedyny adres, który pozostał bez zmian to https://www.eofe.info/aktualnosci.html i ma PR3

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności