Skocz do zawartości

Hostingi z fikcyjnym whois?

tako

Rekomendowane odpowiedzi

Z obawy przed tym, że Google może sprawdzać nawet ukryty whois czyli osoby prywatnej, chciałbym rejestrować konta i domeny z podaniem zmyślonych danych. Mam dwa pytania. Pierwsze to, czy i które hostingi dopuszczają wysyłkę faktury tylko mailem? Wtedy jak rozumiem, można zmyślać bez konsekwencji. Drugie pytanie, to co się stanie jeśli faktura wróci do firmy hostingowej z info na kopercie "adresat nieznany"?

MULTIKONTO

Google nie może sprawdzać whois osoby prywatnej domeny .pl - nie ma prawa do dostępu do takich danych.

Zawieranie umowy na fałszywe dane to oszustwo.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

Wszędzie mam (mogę mieć) ukryte dane whois gdy rejestruję usługi jako osoba prywatna. Tylko że nie ma gwarancji tego, że Google nie ma dostępu nawet do ukrytych danych. Dlatego ponawiam pytanie jak w pierwszym poście moim.

MULTIKONTO

Wszędzie mam (mogę mieć) ukryte dane whois gdy rejestruję usługi jako osoba prywatna. Tylko że nie ma gwarancji tego, że Google nie ma dostępu nawet do ukrytych danych. Dlatego ponawiam pytanie jak w pierwszym poście moim.

Prawo to gwarantuje przecież i umowa z nask.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.

Zawieranie umowy na fałszywe dane to oszustwo.

W świetle którego artykułu kodeksu karnego?

Poczytaj ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, ustawę o ochronie danych osobowych. Zobacz co to jest GIODO. Aby przekazać dane google potrzebna jest twoja zgoda.

Nie popadajmy w paranoję. Jeśli rejestrujesz na osobę fizyczną, każda domena ma inne id rejestranta i kontaktu, to nie ma szans żeby Google wiedziało kto zarejestrował domenę. Jeśli już popadamy w paranoję, to można zastanowić się czy Google nie może poznać kto rejestruje domenę (w przybliżeniu) na podstawie IP i ciasteczek jeśli rejestrator ma zainstalowane Analytics i wtedy powiąże te dane ze sobą, a my korzystamy z innych usług Google i nie czyścimy co chwilę ciasteczek i nie zmieniamy co chwilę IP.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności