Skocz do zawartości

Strona z filtrem algorytmicznym jako zaplecze

Bartek C.

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam tylko, że podejrzewam, że filtr został przydzielony za zbyt małą różnorodność linków, w zasadzie pochodziły one tylko z katalogów i precli

To jest jasne jak słońce bez znajomości nazwy domeny. :)

Różne są możliwości dostania filtra, dla czego dla Ciebie powód jest jasny jak słońce?

Parę lat temu filtrowanie zaplecza było jednym z prymitywnych sposobów jego "ukrywania" ;)

Dziś problem jest taki, że filtr może oznaczać wyzerowanie mocy linków prowadzących do takiego zaplecza, co siłą rzeczy osłabi linki z niego wychodzące. Ale skoro te linki takie wartościowe, to z jakiego powodu spadek z 2 na 150?

Odpowiedź jest prosta moim zdaniem, stosunek linków głównej do podstron baardzo wysoki (załóżmy, że na 50 linków głównej przypadał 1 dla podstron), jednolitość linków (tylko katalogi i precle), mimo żróżnicowanych słów kluczowych brak linkowania na nazwę domeny. Ta kumulacja dała filtr, z którego dobry pozycjoner wyszedły pewnie z przysłowiową sekundę, ale ja takim nie jestem, więc nawet sie do tego nie zabrałem, wolałem utworzyć coś nowego i linkować inaczej.

Polecam firmę odAdoZ Przeprowadzki Gdańsk.

@radek dzięki! Czekam w takim razie na wyniki testu jednoznacznie mówiącego, że strona filtrem ma identyczną "moc" jak bez. Pomijam fakt, że nie wiem jak chcesz go przeprowadzić - mam nadzieje, że masz odpowiednią ilość domen z filtrem oraz linki od tych stron mają większościowy udział w sumie wszystkich linków pozycjonujących stronę testowaną.

Ale wiadomo, że forum nie jest od tego aby się dzielić wiedzą więc jak zrobisz wiarygodny test to Ci zapłacę za raport ;)

Nie pisałem nic o tym że będę robić testy ;) Napisałem że potrafię Ci udowodnić że linkowanie nic nie daje. Oto dowód: linkowanie witryny która ma pingwina na exact match spowoduje dalsze spadki pozycji. Czyli linkowanie nic nie daje i jest wręcz szkodliwe. Zawsze można na ten sam temat wyciągnąć diametralnie różne wnioski w zależności od krearywności. Podaj linla do testów na temat tego że linkowanie ze stron co mają pingwina nie daje mocy ;)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności