Skocz do zawartości

The Blackhat Challenge 2013 - konkurs black SEO, główna nagroda: Porshe 911 Carrera S!

morgi

Rekomendowane odpowiedzi

@Lukas obserwuje, obserwuje a później wygrywa konkursy :P

@Sławomir Borowy jak znasz kogoś kto jest w stanie wsadzić 'gratisy' w plik html i je ukryć to chętnie poznam taką osobę ;] Organizatorem nie jestem i nie biore udziału w konkursie. Możesz mi proszę wytłumaczyć swój tok rozumowania? Nie do konca rozumiem jak robiąc sobie dodatkową konkurencję na polskiej scenie SEO miał bym zyskać Porshe?

@M_K_S zapowiada się ciekawie. Już kilka osób ze starej ekipy zapowiedziało, ze się przyłączy.

@Marcin prawie trafiłeś :) Nie chodzi o pracowników a o kumatych ludzi do współpracy przy kilku większych projektach. Nogroda tania nie jest ale celujemy w ludzi którzy robią topy na wielką czwórkę (adult, medyki, pozyczki i hazard) więc raczej nie zainteresują się paczką chipsów i darmowym kodem na katalogowanie ;]

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli bawimy się dalej i łapiemy za słówka, morgi chyba napisał wyżej że organizatorem jest firma a nie on, a to że pisze "celujemy" może oznaczać że jest chociażby pracownikiem lub dobrym znajomym ogranizatora. Analogicznie jest w polskich konkursach jak wypowiada się pracownik a organizatorem jest jakaś firma

Jak ktoś ma ochotę to bierze udział, a jak ktoś chce tylko podyskutować to szkoda marnować swój czas

eeee.. nie ma co się spinać :) Z tego co wiem to ekipy zapowiadają się już interesujące. Ciekawe czy wystartują organizatorzy naszych rodzimych zawodów (w końcu know how trochę mają, dzięki wnioskom z ich konkursów).

Tak czy inaczej bardziej mnie przerażają ruscy, myślę, że w pojedynkę będzie ciężko coś osiągnąć. Na szczęście tajnych grup u nas pod dostatkiem :)

Ja tylko tak, nie spinam się :) Obserwowałem swego czasu metody marketingowe pewnego znanego producenta hip-hopowego na fb - organizował konkursy z nagrodami, a losowań i wręczeń nagród nie było :)

Gdybym miał podpisać umowę na równowartość porsche z firmą o wcześniej wymienionych "właściwościach", to bym się głęboko zastanowił.

To tyle z mojej strony, bb :)

nihil fit sine causa

jak tak dalej pójdzie to powołacie komisje śledczą... bez przesady, nie można wszędzie się doszukiwać podstępów - "starzy" bywalcy na pio raczej aż tak podejrzliwi nie powinni być, bo wiedzą kto i co...

tak w ogóle to nie da się też ukryć, że pierwszy etap bardzo dobrze zweryfikuje kto się nadaje do takiego konkursu na takim poziomie (mówię o konkurencji międzynarodowej), więc to nie zabawa dla wszystkich, no chyba, że ktoś lubi jechać na zasadzie "a może się fuksem uda, google mnie lubi", tu nagroda to sprawa drugorzędna

Trotyl, a czym byś ryzykował?

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Nie twierdzę wcale że to jakiś podstęp. W konkursie nie wezmę udziału bo za "mało ważę". Wskazuję wątpliwości, podobnie jak koledzy we wcześniejszych postach.

Wypadało by znać odpowiedzi na kilka podstawowych pytań:

- kto to organizuje?

- jaka jest gwarancja nagród?

- dlaczego @morgi to reklamuje, utożsamiając się i nie utożsamiając się z organizatorem?

Trotyl, a czym byś ryzykował?

Jeżeli to by była światowa śmietanka to stratą czasu na walkę o pietruszkę :)

Uczestnikom z PL życzę powodzenia. EOT

nihil fit sine causa

@Trotyl - tak z ciekawości - co to za producent? :) :) Bo mi umknęło

Co do firmy i bezpieczeństwa odebrania realnej nagrody, to myślę (a w zasadzie mam nadzieję), że po pierwszym etapie, gdy zostaną wybrani najlepsi, wyjaśni się co to za firma i w zamian za jakieś NDA podpisze umowę :)

Rozumiem podejrzenia niektórych osób i szczerze przyznam, że sam miał bym podobne wątpliwości. Firma kogucik wyskakuje z kosmosu z konkursem i drogimi nagrodami itd. Postaram się, w miarę możliwości, wyjaśnić wszelkie wątpliwośći.

Nie jestem organizatorem konkursu ani jego sponsorem, natomiast współpracuję od ponad 3 lat z grupa finansową która jest organizatorem.

Celem konkursu jest wyłonienie konkretnych ludzi (na chwilę obecną w planie jest przyjęcie top 20 osób z pierwszego etapu do rundy finałowej ale w przypadku dużego zainteresowania i konkretnego poziomu uczestników możliwe jest zwiększenie tej liczby do 25-30 miejsc) którzy potrafią osiągnać wysokie rezultaty w najbardziej konkurencyjnych branżach. Raczej nie ma miejsca na 'farty' z uwagi na punktacje przydzielaną każdego dnia i rundę finałową w konkretnej branzy na konkretną frazę. Nie wskoczy 301ka na 3 godziny przed zakonczeniem konkursu więc zero losowości (o ile w branzy SEO wogóle można mówić o jej braku...).

@M_K_S trafileś w sedno - szczegóły drugiego etapu zostaną ujawnione finalistom z którymi zostanie podpisane NDA + umowa zabezpieczająca obie strony.

Jeśli konkurs przyniesie oczekiwane rezultaty to stanie się imprezą cykliczną. Jeśli nie - to ktoś wygra nagrode i tyle.

Ponieważ finałowa runda odbywać się będzie w warunkach bojowych (czyli konkretna fraza z już istniejącymi wynikami w trudnej branży) minimalna wymagana ilość punktów jest zabezpieczeniem w przypadku gdy finaliści okazali by się za słabi.

@Trotyl co do straty czasu i walki o pietruszkę - dlatego konkurs pomyślany jest tak aby uczesnik mógł zarabiać na swojej stronie konkursowej i nawet jeśli nie wygra kontynuować w danym temacie, najprawdopodobniej nawiązując z nami konkretną współpracę.

Nie ma tu drugiego dna i sprawa jest na prawdę tak prosta na jaką wygląda. Szukamy ludzi z umiejętnościami ale zamiast dawać ogłoszenie i przekopywać się przez tony bzdur, przechwałek i gówniane portfolia postanowiliśmy zrobić rekrutację 'w terenie'. Jeśli z jakiegoś powodu po zakończeniu konkursu/jego wygraniu dana osoba nie będzie chciała mieć z nami nic do czynienia - droga wolna. Nagroda nie jest powiązana z żadnymi extra wymaganiami po zakończeniu konkursu, opłatami, małymi druczkami itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności