Skocz do zawartości

The Blackhat Challenge 2013 - konkurs black SEO, główna nagroda: Porshe 911 Carrera S!

morgi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla wyjasnienia: niektóre osoby z tego forum znają mnie jako 4kk z upadłego już forum BHSF, na PiO występowałem jako Good spam is a good spam (niestety dawno konta nie używałem i nie pamietam hasła).

To ja miałem kiedyś profil "Good spam is a good spam", tylko już nie mam, bo hasło zapomniałem :blum:

A tak poważnie, to ten Twój konkurs wygląda równie realnie jak pożyczki chwilówki lub Amber Gold ... Przepraszam. Amber Gold miał przynajmniej dobrą identyfikację wizualną.

Panowie to może troszkę inaczej (serio się pytam).

Do autora tematu:

załóżmy hipotetycznie że jestem w stanie wprowadzić frazy z grupy poker,finanse,kasyna,ubezpieczenia na USA/UK w ścisłe topy (wiadomo, iż tam leżą grube pieniążki jasna sprawa). Jaką potencjalną korzyść mogę otrzymać biorąc udział w waszym konkursie a nie po prostu nadal pracować na własną rękę (docelówki pod strony afilacyjne)

1) nie chcę zdradzać swoich technik- wiem że mamy ahrefsy majestic itd- ale jak dobrze się zamaskujemy to nikt nie pozna kto jest kto ;)

2)zakładam z góry że nawet jakbym był masterem tych branż to i tak znajdzie się ktoś lepszy ode mnie (tak już mam ;) ) i zamiast porszaka dostałbym 10k $ - robiąc takie branże posiedziałbym w połowie z nich w topie przez jakiś czas i podobny grosz bym pewnie wyciągnał.

Generalnie o co mi chodzi- piszecie coś o jakiś grupach że będzie szukać najlepszych ale zasadniczo do czego wam taka rekrutacja ? Idąc do programów afilacyjnych nie trzeba nic udowadniać a one płacą tak samo pewnie jak wy będziecie płacić jeśli najmiecie kogos z czołówki konkursu.

Upraszczając jakbym był takim za*******m mastablasta (pozdro Kulfik ;) ) to naprawdę bym nawet nie pisnął o tym- wręcz uciekałbym od tego konkursu jak tylko się da.

...i zapewne stały by u mnie już dwie Panamery pod blokiem ;)

Powodzonka- jeśli to jest nie lipa to jest to bardzo ciekawa inicjatywa.

To ja miałem kiedyś profil "Good spam is a good spam", tylko już nie mam, bo hasło zapomniałem :blum:

A tak poważnie, to ten Twój konkurs wygląda równie realnie jak pożyczki chwilówki lub Amber Gold ... Przepraszam. Amber Gold miał przynajmniej dobrą identyfikację wizualną.

Nikt nikogo nie przymusza. Juz taka polska natura... Sam nie dam rady to innym przygadam a jak pozniej sie okaze, ze ktos z tego forum wyskoczy z nowym autkiem to zaraz podniesie sie raban, ze sprawa byla ustawiona, po znajomosciach albo ze photoshop. Jak bym sie takim gadaniem przejmowal to nie byl bym tu gdzie jestem ;)

Szkoda, że nagrodą główną nie jest Panamera.

Roznica w cenie troche spora... Czemu nie od razu Ferrari Enzo albo Koenigsegg ?

Panowie to może troszkę inaczej (serio się pytam).

Do autora tematu:

załóżmy hipotetycznie że jestem w stanie wprowadzić frazy z grupy poker,finanse,kasyna,ubezpieczenia na USA/UK w ścisłe topy (wiadomo, iż tam leżą grube pieniążki jasna sprawa). Jaką potencjalną korzyść mogę otrzymać biorąc udział w waszym konkursie a nie po prostu nadal pracować na własną rękę (docelówki pod strony afilacyjne)

1) nie chcę zdradzać swoich technik- wiem że mamy ahrefsy majestic itd- ale jak dobrze się zamaskujemy to nikt nie pozna kto jest kto ;)

2)zakładam z góry że nawet jakbym był masterem tych branż to i tak znajdzie się ktoś lepszy ode mnie (tak już mam ;) ) i zamiast porszaka dostałbym 10k $ - robiąc takie branże posiedziałbym w połowie z nich w topie przez jakiś czas i podobny grosz bym pewnie wyciągnał.

Generalnie o co mi chodzi- piszecie coś o jakiś grupach że będzie szukać najlepszych ale zasadniczo do czego wam taka rekrutacja ? Idąc do programów afilacyjnych nie trzeba nic udowadniać a one płacą tak samo pewnie jak wy będziecie płacić jeśli najmiecie kogos z czołówki konkursu.

Upraszczając jakbym był takim za*******m mastablasta (pozdro Kulfik ;) ) to naprawdę bym nawet nie pisnął o tym- wręcz uciekałbym od tego konkursu jak tylko się da.

...i zapewne stały by u mnie już dwie Panamery pod blokiem ;)

Powodzonka- jeśli to jest nie lipa to jest to bardzo ciekawa inicjatywa.

1. Jak popatrzysz na topy w finansowkach, hazardzie, farmaceutykach itd. To nikt sie nie spuszcza nad maskowaniem i kazdy mniej wiecej wie czego potrzeba aby te topy zrobic. Kwestia kto ma wieksze moce przerobowe (stad spora moda na dzialanie w grupach obecnie). Jak chcesz cos maskowac mozesz maskowac, nie widze w tym zadnego realnego sensu, chyba ze masz jakas wlasna siec zapleczowek pod dany temat ale patrzac na zywotnosc w tych branzach watpie aby komus sie chcialo marnowac tyle czasu i kasy.

2. Owszem, dlatego nie spodziewam sie, ze ktos kto juz robi topy w danej branzy bedzie zainteresowany. Ja widze w tym szanse na wylapanie ludzi z potencjalem ktorzy nie do konca wierza w swoje mozliwosci albo na codzien siedza w innych branazach. Nie oszukujmy sie - ktos kto siedzi w topach moze sobie 3 takie autka na miesiac kupic. Ale jest duzo osob ktore maja wiedze i mozliwosci ale nie realizuja sie w pelni. Ktorym czasem wystarczy nieco pomoc, wyreczyc z czesci roboty czy polaczyc sily. Kazdy tu jest po to zeby zarabiac kase a nie ladnie wygladac na forum :)

Masz racje - idac do jakiegos PP nic nie trzeba udowadniac i kazdy moze sie zapisac. Cel to ma taki aby przekonac nowych do sprobowania danej tematyki i przyciagnac ich do naszych PP. Jak juz pisalem wyzej - ten konkurs to test. Nie wiem czy wypali czy nie, nie wiem czy znajda sie kumaci ludzie czy nie, ale jak sie czegos nie sprawdzi to sie nie dowie. Zakladamy, ze trafi sie przynajmniej 10 konkretnych osob z ktorymi pozniej bedziemy mogli kontynuowac wspolprace. Zorganizowac jakies spotkanie, moze sciagnac na wakacje gdzies, pomoc w temacie (dostarczyc design, teksty, konwertujace frazy, podpowiedziec kraje itd.) tak aby kazdy byl zadowolony.

Zgadzam sie z tym co napisales. Ludzie ktorzy nawalaja konkretna kase nie beda sie interesowac takimi bzdurami ale rowniez, ze beda marnowac czasu klepiac na forum...

To nie jest żadną tajemnicą że najwieksze moce mają właściciele SWL'i

..SWLi angielskojęzycznych najlepiej :)

Wszystko fajnie, konkurs/rekrutacja wygląda nieźle, ale dlaczego do diabła wykorzystano zdjęcia mojego Porche na tych stronach? Nawet nie zamazano rejestracji! Normalnie poleciałem z rana do garażu sprawdzić jak zobaczyłem stronę konkursu, ale stoi jeszcze... uff...jednak to fajny wózek...

p.s. Tekst na stronie finałowej "ZOSTAĆ UJAWNIONE PO PIERWSZEJ..." powala, wiem, że powyżej będzie linijka tekstu, ale teraz jej nie ma! :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Przecież widzie co jest robione, a robione jest całą masa hardkorowych pozatym to nie temat o eweblinku.

....

Moze na polskie warunki :) Jakos nie widze topow nigdzie na mocne frazy w US czy UK zrobionych swl.

to innne rynki, ale jest paru klientow z UK na mocne frazy

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności