Skocz do zawartości

[Ankieta] Działania wykonywane po nałożeniu filtra za nienaturalne linki przychodzące

Lexy

Działania po nałożeniu filtra za backlinki  

257 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak zdejmujesz ze stron klientów filtry za backlinki?

• zwiększam liczbę linków
      67
    • usuwam podejrzane linki
      46
    • zgłaszam linki, których nie udało się usunąć (disavow)
      35
    • wysyłam zgłoszenie ponownego rozpatrzenia
      31
    • ustawiam 301 na nową domenę
      14
    • nic - czekam aż sam wygaśnie, albo nie wiem co robić
      14
    • nie miałem jeszcze takiej sytuacji
      20

Rekomendowane odpowiedzi

@Lexy co nie napiszemy to zawsze będzie brane jako donoszenie albo podkład do kolejnego szkolenia o Pingwinie tak więc to trochę syzyfowa praca. Jednak jak znajdę chwilę postaram się zebrać materiały i wtedy coś opiszę. Średnio klient wychodzi po 2 miesiącach od czasu gdy się nim zajmiemy.

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No czyli Radku dołączasz do zaszczytnego grona...

Gdyby jeszcze każde z Nas napisało ile agencji korzysta z pomocy wyszłoby że połowa PIO to podpierdalacze a druga połowa to napierdalacze :) Ot cała prawda że zawsze jest gdzies ta mniejsza połowa :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Z filtra za BL po likwidacji śmiecia, bez nowych linków strona nie wróci. Wyjdzie, ale nie wróci. Albo jestem zbyt zmęczony, albo i Lexy, i Radek mają ogólnie racje. Swoje rzecz jasna;)

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

połowa PIO to podpierdalacze a druga połowa to napierdalacze Ot cała prawda że zawsze jest gdzies ta mniejsza połowa

Jest jeszcze trzecia strona tego medalu drogi kolego - na*********ć też trzeba umieć i są tacy, co potrafią wyważyć proporcje śmieci do golda - kary się ich nie imają i mają w du**e całą tę dyskusję, więc nie zabierają głosu w tematach jak ten. Odnoszę wrażenie, że nie jest to wcale taka mała grupa ;)

Zgredziu, TY na serio popadłeś tu w nielaskę ;)))

Nic na to nie poradzę - taki lajf, taka karma. Im kto głośniej krzyczy tym więcej boli - bez względu na przyczynę ;):P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zmiana linków. I może być to nawet zmiana jednego śmiecia na drugi ;) Np. stronę ubitą rumerami da się wyciągnąć ewebem. I odwrotnie.

Poza tym ze złych linków można wyciągnąć treścią. Tzn. strona dostała bęcki ponieważ linki były niezbyt fajne ;) ale sama strona to też śmieć. I zmiana na stronie polepszy ogólny profil strony w oczach G -> wyjście z filtra. Do tego sama zmiana dla G jest często wartością (np. wywalenie się strony, pozostaje komunikat błędu php/bazy/serwera i strona ląduje w top10). I nie, nie mówię o filtrach które są za treść - te strony z tą samą treścią z dużo lepszymi linkami żadnego filtra by na 99% ;) nie dostały.

Edit: więc zdecydowanie brak opcji "zmieniam profil linków"

dymna.jpg

@wędrowiec ale profil linków to nie tylko ich pochodzenie czy jakość ale też zróżnicowanie fraz. To się zmienia i w tym co piszesz - nawet jak zamienisz rummera na eweba ;)

Dodane:

A to co piszesz o treści to Pandzior jakich mało ;)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Radek zmienia się wiele rzeczy, napisałem "zmiana linków" :) po czym podałek kilka (a nie wszystkie) przykładów. Zróżnicowanie fraz również ale wcale niekoniecznie - mogło być 5 fraz, każda po 10% rumerem, 50% na adres, zmieniasz na eweba z takimi samymi proporcjami i może zadziałać. A możesz też zamiast 5 fraz w rumerze dać 50 fraz w... rumerze. I opcji jest wiele, najlepiej wszystkie połączyć, dokładając zmiany na stronie.

dymna.jpg

Zgredziu, TY na serio popadłeś tu w nielaskę

Ja tutaj jakoś nie widzę, żeby ktokolwiek popadł w niełaskę. Moim zdaniem podział jest bardzo prosty. Są ludzie, którzy mają pojęcie o SEO i tacy, którzy nie mają.

Ci, którzy nie mają dzielą się na takich, którzy już dostali klapsa od Googla oraz takich, którzy dopiero dostaną :P [Tacy ludzie żywo interesują albo będą interesować się tym, co napisze Zgred, Lexy czy Radek, bo chcą ratować swoją (często jedyną) domenę].

Ci którzy mają pojęcie, dzielą się z kolei na takich jak Zgred, Lexy czy Radek, którzy próbują coś tam robić, pomagać tym skarconym, opracowywać pewne spostrzeżenia i wnioski oraz na takich, którzy robią swoje, temat kar raczej ich nie dotyczy i nie zabierają głosu w tego typu dyskusjach co nie znaczy, że ich nie czytają i nie wyciągają swoich wniosków. Ja na przykład bardzo lubię, kiedy w różnych miejscach pojawiają się różne poglądy na ten sam temat - bardzo często człowiek wtedy wpadnie na coś nowego i znajdzie coś wartościowego dla siebie.

Jak wszędzie, także tutaj, znajdą się oczywiście malkontenci, wiecznie ze wszystkiego niezadowoleni, węszący szkolenie czy spisek (to jest tzw. syndrom smoleński) :P

Niemniej jednak uważam, że takie antagonizowanie i podział na:

połowa PIO to podpierdalacze a druga połowa to napierdalacze

jest całkowicie błędny i bezsensowny. To jest niepotrzebne stawianie samego siebie po jakiejś wyimaginowanej, drugiej stronie barykady.

PS. Co do ankiety, to jak dla mnie brakuje opcji "Kupuję nową domenę jeśli ratowanie zafiltorwanej nie jest priorytetem" :D

Co do ankiety, to jak dla mnie brakuje opcji "Kupuję nową domenę jeśli ratowanie zafiltorwanej nie jest priorytetem"

To nie może być przypadek ;) Jednym wypozycjonowanie nowej strony zajmuje miesiąc innym pół roku ;)

nihil fit sine causa

Wyciągnięcie z filtra za pomocą rotacji przekracza możliwości wyobraźni u niektórych osobników :)

Tak samo jak wyciągnięcie z filtra za linki - linkami, bez użycia szpiegowskich narzędzi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Z filtra za BL po likwidacji śmiecia, bez nowych linków strona nie wróci.

Wróci, właśnie o to chodzi, że wróci tylko może mieć delikatnie niższe pozycje. To filtr blokuje stronę przed wyjściem na wyższe pozycje, a po zdjęciu tej blokady jest znowu OK.

więc zdecydowanie brak opcji "zmieniam profil linków"

W sumie w pierwszej odpowiedzi bardziej chodziło o wzmocnienie profilu linków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności