Skocz do zawartości

[Ankieta] Działania wykonywane po nałożeniu filtra za nienaturalne linki przychodzące

Lexy

Działania po nałożeniu filtra za backlinki  

257 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak zdejmujesz ze stron klientów filtry za backlinki?

• zwiększam liczbę linków
      67
    • usuwam podejrzane linki
      46
    • zgłaszam linki, których nie udało się usunąć (disavow)
      35
    • wysyłam zgłoszenie ponownego rozpatrzenia
      31
    • ustawiam 301 na nową domenę
      14
    • nic - czekam aż sam wygaśnie, albo nie wiem co robić
      14
    • nie miałem jeszcze takiej sytuacji
      20

Rekomendowane odpowiedzi

BTW @radek w tym momencie nie zrobiłeś dobrej roboty publikując takie dane, bo to jest tak jakbyś sobie w stopę strzelił czekając na kolejny update jak wszystkie lamy zaczną z filtrów wychodzić, chociaż... jest jeszcze Panda...

Hahaha co nie napiszę to jest źle - piszę, że nie powiem i robię szkolenia to słyszę, że nie wiem o co chodzi, że tylko naciągam ludzi na blablanie. Że jakbym wiedział, to bym nie szkolił.

Jak napiszę w końcu to, co wiem, to źle że zdradzam tajniki. :D :D

Bez obawy, mam wiele rzeczy w zanadrzu, idzie gorsze niż Pingwin (wykrywanie zaplecz) ;)

Zrobiłem to jako ten Konrad Wallenrod dla całego świata SEO, żeby Disavow nie wytłukł nam całego zaplecza ;)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Radku, wykrywanie zaplecz już jest, co prawda na razie siedzi 1k Hindusów, ale fakt mają ich zatrudnić 100k ;)

[edit] A o disavov byłbym spokojny, lecą ale tylko największe spamy, tutaj podobnie z tymi hindusami jak wyżej ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Jak napiszę w końcu to, co wiem, to źle że zdradzam tajniki. :D :D

Przynajmniej Lexy nie będzie już kosiła grubej kasy za wyciąganie z filtrów, teraz (wakacje się zbliżają) nastolatki będą miały wakacyjną robotę:

Allegro.pl

Wyciąganie z filtrów - szybko i profesjonalnie

Cena: 20 zł

PS. Chyba, że jakiś mod wyświadczy jej przysługę i usunie ostatnie posty.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Oj, Blake, Ty to jak zwykle coś dowalisz. Widać że nie znasz branży allegrowej.

Jakie 20zł ?

19.99 zł i to brutto !! :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Wzorowy przykład Polaka, coś wiem nikomu nie powiem, Radek napisał post bardzo dobrze, dzieli się wiedzą jak na razie chyba jedyny polski wpis na blogu, który w pewnym stopniu porusza problem pingwina, jest wiele artykułów wprowadzających w błąd możliwe, że nawet specjalnie, możecie być z siebie dumni seo miszczowie. A na tym forum to nie wiem czy kiedyś ktoś dostał rzetelną na temat odpowiedź, przeważnie dostaniesz 10 odpowiedzi nie na temat od ludzi pokroju @blake, nie wiem czy to są kompleksy czy jakaś inna trauma, nieodparta chęć docinania innym lecz szerokim łukiem omijana odpowiedź na temat.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

katalogi to smietnisko

Człowieku, jak byś przeczytał 10 ostatnich postów tego tematu to byś zrozumiał, że nawet swlem rotacyjnym można topy zrobić na KAŻDĄ frazę. Więcej NIE POWIEM. Ci bardziej rozgarnięci wyciągną wnioski czy i jakie katalogi są dobre a jakie nie. Tym bardziej, że w tym temacie słowa nie napisałem o moich katalogach, piszę o nich w odpowiednim temacie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

a Disavow nie wytłucze zaplecza - jeśli jest tylko Twoje, a nie publiczne.

Jest to nieco groźniejsze niż na pierwszy rzut oka się wydaje.

Na podstawie Disavow Tool określą współczynniki jakościowe dla automatu, który wyłapie im też strony niepubliczne. A wtedy będzie dużo gorzej...

logosc.png

@ej ty z wąsem :P : to nie sztuka napisać JUŻ ... niektóre testy trzeba zebrać plony a dopiero potem zanalizować i opisać. Radek pierwszy opisał to co stwierdził(choć akurat linkowanie na brandy pomagało dużo wcześniej), ja też coś tam dłubię ... ale weług Mnie JA osobiście będe gotowy na jakiś wpis sumujący zapewne w okolicach lipca...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na podstawie Disavow Tool określą współczynniki jakościowe dla automatu

wiesz... ich współczynnikami jakościowymi dla automatu jesteśmy straszeni od początku ;)

myślisz, że potrzebowali do tego Disavow, żeby wreszcie to "scyfrować"? nie wydaje mi się.

dymna.jpg

wiesz... ich współczynnikami jakościowymi dla automatu jesteśmy straszeni od początku ;)

myślisz, że potrzebowali do tego Disavow, żeby wreszcie to "scyfrować"? nie wydaje mi się.

Pożyjemy, zobaczymy. Sam znalazłem już 2-3 dodatkowe mechanizmy po których znajdują zaplecze i bedę o tym mówić w Katowicach w piątek:

https://www.silesiasem.pl/festiwal-seo-2013-katowice

logosc.png

@ej ty z wąsem - są w sieci wpisy z radami które są takie bzdurne - albo ktoś chciał ściągnąć ruch na fraze tylko i nie ma pojęcia o czym pisze albo porostu celowo wprowadza ludzi w błąd.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Nie wiem - ja bazuję na brandowych linkach. Takie są "naturalniejsze".

A jak stworzyć link brędowy dla domen EMD ? :). Czy adres strony będzie wtedy linkiem brandowym?

właśnie też od kilku tygodni się nad tym zastanawiam bo mam emd, które po woluśku leci w dół a linkowanie własnie na domenę z EMD nie przynosi skutków i zastanawiam się czy po prostu nie zrobić tam jakiegoś gównianego footprinta :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Hahaha co nie napiszę to jest źle

Po prostu na takich ludzi trafiasz ;-) Raz narzekają, że za darmo nikt się nie chce dzielić wiedzą, jak opiszesz sposób A to Cię obrzucą błotem, bo ponoć im szkodzisz, a jak opiszesz sposób B to też będzie źle, bo zdradzasz tajniki. Są po prostu ludzie, którzy sami nic od siebie nie dają, ale krytykują wszystko dla zasady, żeby tylko na forum były ciągłe afery, albo żeby rozmyć najważniejszy przekaz - w końcu w wielu tematach ciężko doszukać się konkretów właśnie przez takich blake'ów i innych jego pokroju.

BTW, wszystko się sprowadza do poprawy profilu linków. Ja opisywałam, jak to zrobić głównie usuwając linki (i zwracam uwagę, że disavow to ostatni etap, a nie pierwszy i do tego jedyny), a Radek - głównie dodając. Przy czym ja miałam styczność głównie z filtrami ręcznymi, a Radek - algorytmicznymi i na ich podstawie głównie się opieraliśmy.

A jak stworzyć link brędowy dla domen EMD ?

EMD właśnie dlatego trzymały się dobrze :) Jak masz domenę opony.pl i linkujesz na opony to chyba jest brandowy nie? :)

Linkowanie EMD nie jest już tak proste jakby się wydawało.

Ja opisywałam, jak to zrobić głównie usuwając linki

No comment

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności