Skocz do zawartości

[Ankieta] Działania wykonywane po nałożeniu filtra za nienaturalne linki przychodzące

Lexy

Działania po nałożeniu filtra za backlinki  

257 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak zdejmujesz ze stron klientów filtry za backlinki?

• zwiększam liczbę linków
      67
    • usuwam podejrzane linki
      46
    • zgłaszam linki, których nie udało się usunąć (disavow)
      35
    • wysyłam zgłoszenie ponownego rozpatrzenia
      31
    • ustawiam 301 na nową domenę
      14
    • nic - czekam aż sam wygaśnie, albo nie wiem co robić
      14
    • nie miałem jeszcze takiej sytuacji
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem - ja bazuję na brandowych linkach. Takie są "naturalniejsze".

A jak stworzyć link brędowy dla domen EMD ? :). Czy adres strony będzie wtedy linkiem brandowym?

właśnie też od kilku tygodni się nad tym zastanawiam bo mam emd, które po woluśku leci w dół a linkowanie własnie na domenę z EMD nie przynosi skutków i zastanawiam się czy po prostu nie zrobić tam jakiegoś gównianego footprinta :D

U mnie jest to samo Zgredziu. Mamy kilka EMD które notują regularne spadki. Co najgorsze linkowanie przynosi odwornty efekt. Nowe linki kierowane są wyłącznie z prywatnych stron zapleczowych.

Na jednej domenie zrobiłem nawet przekierowanie 301 na domenę (nie EMD). Pozycje w jakimś stopniu wróciły ale utracona została baaaardzo duża część mocy.

A jak stworzyć link brędowy dla domen EMD ?

EMD właśnie dlatego trzymały się dobrze :) Jak masz domenę opony.pl i linkujesz na opony to chyba jest brandowy nie? :)

Linkowanie EMD nie jest już tak proste jakby się wydawało.

Ja opisywałam, jak to zrobić głównie usuwając linki

No comment

Linkowanie EMD jest o wiele trudniejsze. Nie da się w łatwy sposób stworzyć dobrego profilu linków. Google po aktualizacji rozpoznaje domeny EMD bez większego problemu i linkowanie opony.pl na opony wcale moim zdaniem nie jest linkiem brandowym. Linki brandowe nie mogą Ci zaszkodzić, chyba, że są kierowane z totalnych śmieci.

Ja generalnie klasyfikuję linki na linki targetowe, brandowe i linki typu generic (kliknij tutaj, link itd). Staram się budować profil w oparciu o te 3 klasy linków. Przy domenach EMD to jednak nie działa tak jak w przypadku "zwykłych" domen.

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No a gdzie pozostali? Chwalić się jak linkujecie! Może kolejną ankietę otwartą wam zrobić co?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Akurat do Ciebie nie :) Bardziej do tych co piszą jak (poprawnie) linkować.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

piłeś do mnie

Nie wiem, bo na trzeźwo piszę :D

Bardziej chodzi o to, że już tyle tematów było i nikt nigdzie nic sensownie nie chciał pisać. Może w takim razie załóżmy nowy temat, przyklejmy go w dziale dla początkujących i niech każdy opisze swoje sposoby, wklei wykresy ze stata, wrzuci bazę do której dodawał i jeszcze opisze jak skonfigurował dodawarkę i z jakich softów korzystał.

Zauważcie, kto tutaj najbardziej chce "dyskutować" i oburza się jak ktoś nie poda mu 100% "przepisu" na topy.

PS. Jakieś pół roku temu (po pijaku :) ) w którymś temacie wrzuciłem dokładnie opisane to co niedawno odkrył @Radek (w odpowiedzi na jakieś debilne teorię leszczy) - razem ze screenem z majestica i punkt po punkcie opisanym linkowaniem. Rano na kacu odpalam PiO żeby to usunąć a tego już nie ma :) Teraz widzę, że ten temat trwa, nie jest usuwany, ale tylko dlatego, że jest to dopiero wskazówka i ci mądrzejsi i sprytniejsi zrobią swoje testy i wyciągną wnioski. Jest to dopiero około 10% wiedzy, którą trzeba mieć jeżeli chodzi o linkowanie i pewnie dlatego ten temat się jeszcze utrzymuje.

W sumie tak sobie teraz myślę, że on i tak się utrzyma właśnie w związku z tym co napisałem wcześniej o osobach, którym zależy na tej dyskusji. Wątpię, że wpadnie tutaj MaxPan i napisze jak on linkuje :)

PS. Jakieś pół roku temu (po pijaku :) ) w którymś temacie wrzuciłem dokładnie opisane to co niedawno odkrył @Radek....

Oj @blake wypraszam sobie ;), zobacz że Case study w artykule pochodzi z grudnia - już wtedy wiedziałem jak ;)

Ale może faktycznie dyskusja po tym arcie przybierze fajny merytoryczny charakter - czyli jak linkować.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Oj @blake wypraszam sobie ;)

Nie napisałem, że nie wiedziałeś, tylko wtedy wszyscy siedzieli cicho. A teraz nagle letnie przebudzenie?

No cóż - ja powyciągałem swoje witryny z Pingwina sporo czasu temu i uznałem, że to dobra chwila przekazać wiedzę innym. Teraz pracuję nad nowymi rzeczami i jak przyjdzie czas (gdy nakłady na testy itd mi się zwrócą) opublikuję wyniki. Przecież to logiczne ;)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Jedno jest pewne, że na tym forum, nie dostaniesz nigdy odpowiedzi na pytanie jakie zadasz :) albo zrobią cie w balona :) albo będą niesnaski z innymi :) jedyne wyjście zacznij robić testy a wyniki trzymaj, w wykopanej dziurze 50 metrów pod ziemią w tytanowej skrzyni na platynowym nośniku i pamiętaj jedno za nic w świecie się nimi nie dziel :) to jest seo w Polsce :peace: więc początkujący nie dostaną tu odpowiedzi przenigdy, zakasajcie ręce casy i do przodu :)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności