Skocz do zawartości

[Ankieta] Działania wykonywane po nałożeniu filtra za nienaturalne linki przychodzące

Lexy

Działania po nałożeniu filtra za backlinki  

257 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak zdejmujesz ze stron klientów filtry za backlinki?

• zwiększam liczbę linków
      67
    • usuwam podejrzane linki
      46
    • zgłaszam linki, których nie udało się usunąć (disavow)
      35
    • wysyłam zgłoszenie ponownego rozpatrzenia
      31
    • ustawiam 301 na nową domenę
      14
    • nic - czekam aż sam wygaśnie, albo nie wiem co robić
      14
    • nie miałem jeszcze takiej sytuacji
      20

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale tak jest w każdej dziedzinie. Nie ma tak, że ktoś wpada do stada i ma wszystko na tacy podane. Musisz sam napierw poczytać, potem pokombinować, czasem ktoś sie napije i coś podrzuci, czasem na trzeźwo. Nikt, kto coś odkrył i działa nie rzuci tego na public, bo to odkrycie powoduje, że właśnie teraz jest się przed innymi, szybciej wraca po wpadce, albo sie ciągle utrzymuje. A już najgorsi sa tacy, którzy wpadają, zadają pytanie, które zresztą czasem jest bez sensu i opierdzielają wszystkich dookoła, że po wysłaniu sms'a do mamusi jeszcze nie ma odpowiedzi.

Często czytam tu, że na innych forach jest inaczej. Super, można tam iść i cieszyć sie tą innością dowoli ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zgadzam się z przedmówcami, tylko są ludzie którzy celowo wpuszczają ludzi w maliny, to uważam że lepiej żeby wcale nie publikowali swoich myśli, nie chodziło mi o podawanie na tacy wszystkiego.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Na żadnym forum/blogu nikt nie pisze wprost "zrób to i tamto i będzie działać", no chyba że ten sposób już znają wszyscy i nie działa od pół roku. Wtedy owszem - opiszą. Lub jest to forum/blog płatny.

W SEO jest tak(a szczególnie w dzisiejszym SEO), że albo wiesz coś przed konkurencją i robisz topy, albo jesteś w czarnej )( bo przecież wszyscy nie mogą mieć topów, chyba to jest jasne DLACZEGO ? :D

Jeśli ktoś robi testy w trybie ciągłym NORMALNE JEST że traci na to dużo czasu/kasy. Czy ktoś kto właśnie się doweidział jak zroibć topa w 3 dni na trudną frazę ma o tym napisać publicznie ? Nie, zachowa tę wiedzę dla siebie i opublikuje za pół roku(jak już będize o tym wiedziało 20% pozycjonerów). Publikując swoją wiedzę taki gość musi ZDAWAĆ SOBIE SPRAWĘ, że jego metoda przestanie działać bardzo szybko(bo jak mówiłem wszyscy nie możemy mieć topów :D

I znowu trzeba szukać($$) nowego rozwiązania.

Z tego właśnie wynika niechęć do udzielania odpoweidzi na pewne pytania.

Niestetu ale wielu "pozycjonerów" uważa, że pozycjonowanie składa sie z pyknięcia blastem tu i tam "po robocie". Ba, robią to nawet pracując w innej "prawdziwej" robocie :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

zakasajcie ręce casy i do przodu :)

true

A na jakim forum polskim dostanie prawdziwą odpowiedź? :] Ktoś kto umie czytać między wierszami i tak sporo wyciągnie z tego forum.

I tak i nie. Wyciągnie ten co zrobi swoje testy. Śmierdzący leń nie będzie wiedział które to wiersze to prawda a które fikcja.

Żeby czytać między wierszami trzeba posiadać jakąś wiedzą na dany temat popartą praktyką.

Ubiegłeś to co napisałem wyżej :)

Wystarczy przeczytać dział dla początkujących ze zrozumieniem i masz podstawy do zabawy w praktyce.

Nie wystarczy

EDIT: Nie doczytałem, że do zabawy, bo do zabawy tak :)

Zgadzam się z przedmówcami, tylko są ludzie którzy celowo wpuszczają ludzi w maliny, to uważam że lepiej żeby wcale nie publikowali swoich myśli, nie chodziło mi o podawanie na tacy wszystkiego.

Jak czasami czytam niektóre wypowiedzi to nawet nie jest tak, że to jest celowe. To jest tak jak w tym dowcipie gdzie ślepy, głuchoniemy i gość bez nóg płynęli łódką. Głuchy mówi - słyszę coś, ślepy - widzę coś, na to odzywa się ten bez nóg: To spier...my!

@straseusz podsumował chyba wyczerpująco cały temat i opisał działanie tego forum. To jest inna specyfikacja forum niż np forum elektroda, gdzie jak kupiłem sobie kompa i nie wiem co i jak zrobić to ktoś mi pomoże, bo sam w tą wiedzę nie włożył swojej $$ i czasu. Tutaj, żeby mieć jakąkolwiek wiedzę trzeba poświęcić setki domen na testy i miesiące pracy. Czy wy na prawdę myślicie, że tutaj są sami wolontariusze?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dostałem dziś odpowiedz na 2 zgłoszenia dotyczące ponownego rozpatrzenia za nienaturalne linki. Obie strony nie linkowałem od około 2 lat. Nowe linki jakie teraz do nich nowe przychodziły to niestety głównie swl itp kierujące w profile (!) , które i tak nie są indeksowane... Na szczęście po filtrze poleciały jednostkowe frazy nie wpływające znacząco na ruch.

W pierwszym przypadku, gdzie średnio mi zależało wybrałem kilkanaście jakiś podejrzanych domen, zgłosiłem disavow i dziś przyszło info o wycofaniu ręcznych działań.

W drugim przypadku, gdzie szkoda mi prawdziwego serwisu przyłożyłem się, zgłosiłem dość dużo domen ze śmieciami swl i ...... i odpowiedź - sorry, dalej prowadzą linki nienaturalne.

Wygląda na to, że ktoś kto to rozpatruje ma jakieś 5 sekund na podjęcie decyzji i strzela raz na lewo, raz na prawo.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Jedna niespojnosc tegoz artykulu na wykresie masz ze pingwina masz okolo 29.11, a wychodzisz okolo 13.12, a w artykule piszesz ze trzeba odczekac nawet 2 miesiace i do tego do aktualizacji pingwina, 13 grudnia chyba aktualizacji nie bylo:)

Roli w grudniu była aktualizacja rozbita na 3 etapy (czas nieco przybliżony):

- 7 grudnia

- 13 grudnia

- 21 grudnia

To poszczególne poprawki Pingwina. Nie pamiętam, czy Google oficjalnie się do tego przyznało, ale gadałem z kilkoma pozycjonerami i potwierdzili mi te obserwacje (terminy pingwinów)

Dodane:

- dużo witryn udaje nam się wyciągnąć po miesiącu, ale znaczna część wychodzi średnio po 2 miesiącach (dochodzi analiza witryny, rozdanie linków - to wydłuża czas.)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Albo ma na liscie o jaką domene mu konkretnie chodzi np. jedną heheeh i dopoki jej nie usuniesz to nie zdejmie i musisz strzelac jak w grze trafioony zatopiony.

Też zaczynam odnosić takie wrażenie, że to jak gra w statki, tylko że masz całą planszę linków i zatapiasz te 'dobre' aż trafisz w ten 'zły'. A Google się przygląda i śmieje :)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

A jak sprawdzić czy dana strona dostała filtr?

Strona stosunkowo nowa, linkowana, pozycjonowana na bardzo konkurencyjne frazy, pojawiła się nagle na dobrych pozycjach a po tygodniu spadła daleko bo od kilku dni nie mogę znaleźć jej w 200ce,

Przykładowo:

pozycjonowanie stron - pojawiała się w top20, po tygodniu spadła tak daleko ze nie mogę jej znaleźć

pozycjonowanie stron miasto - pojawia się na dobrych pozycjach

pozycjonowanie stron nazwa firmy - pojawia się na dobrych pozycjach

To tylko przykład, fraz są trochę mniejszej konkurencyjności, wyszukaności. Frazy od 2-20 mln wyników. Czy to możliwe aby z top20 spadła poza top200? Wiem że nowe strony dostają kopa na początku, ale czy aż taką konkurencje może mieć dana strona?

P.S jedna z fraz która również jest bardzo konkurencyjna pozostała w top20, spadła nieznacznie kilka pozycji w dół.

Po wpisaniu site:nazwa_domeny_pl wyświetla się główna i wszystkie podstrony (ponad 25 stron G.)

Czy to możliwe ze dostałem filtr?

A jak sprawdzić czy dana strona dostała filtr?

W pierwszej kolejności zerknij, czy nie masz żadnych powiadomień w GWT. Jak nie to podaj dokładną datę spadku i sprawdź, czy nie pokrywa się z jakimś popularnym updatem.

Jeśli spadły tylko pojedyncze frazy, to upewnij się, czy Google nie ma problemu z ustaleniem trafności jaką podstronę wyświetlić i przede wszystkim, czy podstrona zoptymalizowana pod daną frazę jest cały czas zaindeksowana. Może być tak, że dla tej samej frazy raz wyświetla się strona główna, innym razem podstrona i w zależności od tego zmieniają się pozycje. Jeśli to cały czas ta sama podstrona, albo spadek jest mocno widoczny na większość fraz, prawdopodobnie masz do czynienia z filtrem.

Napisz jeszcze, na ile młoda jest Twoja strona, bo być może jest zbyt wcześnie na szukanie na niej filtrów i to inny problem. Poza tym, jeśli strona nagle (jak to określiłeś) zajęła wysokie pozycje i później nagle spadła to nie ma tu czego analizować.

W pierwszej kolejności zerknij, czy nie masz żadnych powiadomień w GWT

A jak ktoś nie ma tam podpiętej strony to gdzie ma kierować pierwsze kroki?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W pierwszej kolejności zerknij, czy nie masz żadnych powiadomień w GWT

A jak ktoś nie ma tam podpiętej strony to gdzie ma kierować pierwsze kroki?

Wtedy należy podpiąć. Czego się obawiasz? Że tak naprawdę zobaczysz to, co Google widzi od dawna? :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności