Skocz do zawartości

[Ankieta] Działania wykonywane po nałożeniu filtra za nienaturalne linki przychodzące

Lexy

Działania po nałożeniu filtra za backlinki  

257 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak zdejmujesz ze stron klientów filtry za backlinki?

• zwiększam liczbę linków
      67
    • usuwam podejrzane linki
      46
    • zgłaszam linki, których nie udało się usunąć (disavow)
      35
    • wysyłam zgłoszenie ponownego rozpatrzenia
      31
    • ustawiam 301 na nową domenę
      14
    • nic - czekam aż sam wygaśnie, albo nie wiem co robić
      14
    • nie miałem jeszcze takiej sytuacji
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Czego się obawiasz? Że tak naprawdę zobaczysz to, co Google widzi od dawna? :-)

To było pytanie retoryczne, bo już czytać tego nie mogę. Nie muszę nigdzie się podpinać żeby stwierdzić po samych statystykach za co i jaki jest filtr.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wiesz... ich współczynnikami jakościowymi dla automatu jesteśmy straszeni od początku ;)

myślisz, że potrzebowali do tego Disavow, żeby wreszcie to "scyfrować"? nie wydaje mi się.

Pożyjemy, zobaczymy. Sam znalazłem już 2-3 dodatkowe mechanizmy po których znajdują zaplecze i bedę o tym mówić w Katowicach w piątek:

https://www.silesiase...o-2013-katowice

"Sam znalazłem mechanizmy" :D Rok temu już było wiadomo jakie są mechanizmy do wykrywania, efekt: https://netcomber.com/

Andrew Weyher, poguglujcie Panowie jak Wy to mówicie tam w Warszawie i Krakowie? :P "Prelegenci" tak? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności