Skocz do zawartości

Brak efektów pozycjonowania - spadek w pozycjach

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam chwilę na rozrywkę :) Już kiedyś pisałem, że na PiO mam lepszy ubaw niż na JoeMonsterze czytając właśnie wypowiedzi takich "domorosłych" pozycjonerów :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 3 tygodnie później...

Jest dużo firm, które lecą w kulki, najlepiej przed skorzystaniem z usług zrobić rozeznanie na necie, które mają dobrą opinię a które nie. Ja do żadnej strony nigdy nie korzystałem z pozycjonowania stałego, bezpieczniej kupować pojedyncze usługi. U jednego katalogi, u drugiego zamknięta baza prywatnych precli, u trzeciego wpisy na forach, u kolejnego jakiś blast na zaplecza, w międzyczasie swoje własne linki dorabiać, piramidę zakupić i np na allegro, wówczas gdy widać, że sprzedawca sprzedał setki usług i nie dostał ani jednego negatywnego komentarza, to ryzyko jest bardzo małe :)

zakładałem multikonta

Jeśli dana firma cały czas używa tego samego tekstu do katalogów, precli to trudno się nie dziwić że pozycję lecą w dół po jakimś czasie. Efekty zwykle są ale na krótko.

Istnieje wiele takich "pozycjonerów" którzy wiedzą czym to grozi, jednak obniżają koszty, oszczędzają czas aby dać pewnie lepszą cenę. Stawki z allegro mnie załamują bo kasują za kompletne miesięczne pozycjonowanie 50/150 zł, ja za taką stawkę mogę zaproponować co najwyżej usługę katalogowania. Z drugiej strony można liczyć na Klienta co zaproponuje większą stawę, jednak bywa że Klient nie zapłaci za kolejny miesiąc a "pozycjoner" się starał. Moim zdaniem powinno się każdą firmę osobę uświadamiać, przyzwyczajać do wyższych stawek bo nie opłaca się oszczędzać na takich usługach a do zdobycia jest wiele.

No cóż. FIrma, w której od 7 miesięcy pozycjonowałem tą domenę, stwierdziła, że już nic więcej nie może zrobić i proponują zmienić domenę na com.pl A jest to jedna z największych firm w Polsce.

Obawiam się takiego ruchu. Czy to rzeczywiście może przynieść skutek?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności