Skocz do zawartości

Czy dobre katalogi wciąż sporo dają?

tako

Rekomendowane odpowiedzi

Katalogi były, są i będą. Wszystko sie kataloguje i będzie się katalogowało.Google to jeden wielki katalog :)

Cos w tym jest ja kataloguje i idzie do przodu. Oczywiscie przy tym nie mozna zapominac o innych zeczach ale katalogi moim skromnym zdaniem były sa i beda wartosciowe do pozycjonowania jesli sie tylko robi to z głowa

multikonto

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ostatnio dla kilku fraz miałem niezłe efekty w wyszukiwarce. Miałem jednak problemy ze swoim blogiem i postanowiłem usunąć plik .htacces z serwera, aby za chwilę go przywrócić. Po tym moje wyniki w google spadły we wszystkich słowach. Czy te usunięcie/przywrócenie wywołało takie skutki, czy coś innego?

Mogło, albo coś innego :D Twoje pytanie ma tak wiele niewiadomych, że nie ma na nie chyba odpowiedzi. Mogłeś mieć włączone mod rewrite, usunąłeś .htaccess, zmieniły się adresy na stronie i może to jest problemem? Ale to tylko może.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Jak ktoś kataloguje stronę to tak, katalogi mało dają. Jak ktoś pozycjonuje stronę to tak, katalogi dużo dają. Równie dobrze można założyć tematy:

Czy dobre blogi wciąż sporo dają?

Czy dobre fora wciąż sporo dają?

Czy dobre zaplecza wciąż sporo dają?

Czy dobre profile wciąż sporo dają?

I wszystkie odpowiedzi będą identyczne jak w tym temacie, tylko zamiast słowa "katalog" będzie blog, forum, zaplecze czy profil. Pozycjonowanie w tej chwili to różnicowanie linków, katalogi wymienione w tym temacie to jedno z tych dobrych źródeł.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Ja uważam że katalogi stron były i będą, zmieniają się tylko skrypty..

Ja po dodaniu strony do katalogów i tylko do katalogów wybiłem się na pozycję 30 pod frazę "ogłoszenia.." miasto wojewódzkie, więc jakaś konkurencja jest.

Dzięki za odpowiedzi, to wszystko uczy, aby uważnie wykonywać ruchy plikami :) mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. Dobre efekty mojego bloga (1-2 frazy w top 10, 2-3 frazy w top 10-20) uzyskałem poprawieniem "tittle", "meta descriptions" głównej strony, kategorii, wpisów, pisaniem artykułów wg wskazówek wtyczki yoast, wrzucaniem w wartościowe katalogi. Mimo to, w kilku innych frazach nie mam takich efektów. niektóre wogóle nie pojawiają się nawet na dalekich miejscach.

Mam na myśli nie tylko katalog onet, interia czy wp.pl ale też te mniej "kultowe" ale z tradycją, jak hurricane, jacław, linkman, oczywiście gwiazdor i inne. Czy w dobie pingwinów pand etc. linki z tych katalogów jeszcze sporo dają?

To tak jakbyś na bazarze zapytał sprzedawcy czy dany towar jest dobry i będzie służył Ci do śmierci :peace:

Odpowiedzi na tym forum będa podobne.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem.
Pesymista wie, co to za otwór >>>tanie noclegi<<<

moje frazy to nie jakieś kozaki ale u mnie katalogowanie daje dobry efekt + preclowanie i inne rzeczy. na kilka fraz mam top1, top3 i ze dwie w top10. jest ruch i jest sprzedaż. mam mizerne doświadczenie ale wydaje mi się, że katalogi zawsze będą i zawsze będę dawały jakiś efekt... tylko ich forma będzie się zmieniała.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Katalogi były, są i będą. Wszystko sie kataloguje i będzie się katalogowało.Google to jeden wielki katalog :)

Masz racje ladnie to napisales :faja:

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Dokąd będą chętni do dodawania, a co więcej do płacenia za wpisy, to będą i katalogi. Generalnie katalogi dają bardzo niewiele, nie oszukujmy się link nawet z katalogu PR5, to link z podstrony nr 12412 z PR n/a i mocą bliska 0, zaletą tkz. dobrych katalogów, jest to że roboty G je odwiedzają i link ma dużą szansę się zaindeksować. Aby linki z katalogów miały sens muszą dodawane być w dużych pakietach i najlepiej jak podlinkujemy je z innych źródeł..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności