Skocz do zawartości

Skuteczne podlinkowywanie wpisów w katalogach i preclach

SEO_Rak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

e tam coś tam wiem oczywiście, ale są lepsi tylko oni szkoleń nie robią i PIO głownie tylko czytają :D Ale jak się zobaczę ich miejscowniki to na prawdę można długo się zastanawiać jak on tam te linki wepchał :D

W rumakowaniu bardzo pomocne jest jeśli sam potrafisz pisać skomplikowane mody, a tu postawy programowania się kłaniają ( jak zostanie dokończonym modcreator to to się zmieni i to bardzo, już teraz proste mody można pisać samemu ze średnia znajomością softów seo).

Ale jeśli chodzi o podlinkowanie wpisów i td to podstawowe funkcje wystarczą profilowanie, posting, filtrowanie list. Tylko rodzi się pytanie narzędzie do podlinkowania za 650 USD + serwer+ co miesięczny abonament. Znam użytkowników co kopili XR wyłącznie dla szpanu( i to z rożnych brzegów Buga) :D Wiec kupienie dla podlinkowania wpisów całkiem głupim pomysłem nie jest :D

MaxPan, ja uważam że jak SEO_Rak chce na poważnie zająć się pozycjonowaniem to na pewno nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto. Z czasem ta inwestycja na pewno mu się zwróci.

Tym bardziej że rozmawiałem z SEO_Rak już trochę i jest to rozsądny gość, nie myśli że kupi narzędzia, dowali linków i będzie miał topy, wie że jeszcze wiele nauki przed nim.

Masz racje, jeśli chce na poważnie się zając pozycjonowaniem to jest to jeden z niezbędnych softów ale do tego dochodzi jeszcze wiele wiele innych, kiedyś tak na szybko podliczyłem ile kasy wtopiłem w softy różnego rodzaju to delikatnie mówić lekko się przeraziłem :D

Znam jednego użytkownika z PIO to robi całkiem średnie frazy dla swojej strony WWW chyba tylko dodatkiem do Mozilla i SeoBohaterem, plus duża ilość wolnego czasu :D ( sorry ma jeszcze wersje Lite Zennopostera)

No kasy trzeba wydać, nic nie ma za darmo. Ja jak pamiętam to zaczynałem od jednego narzędzia, była nim klawiatura, potem jakieś dodawarki online, jakaś do webmini, (już jej chyba niema, nawet nazwy nie pamiętam), a teraz to na pulpicie się nie mieszczą.

Bo SEO się zmienia, wczesnej było kupę miejsc gdzie można wstawić linka ale byl problem z dobrymi szybkimi softami, teraz softów jest pod dostatkiem a a miejsc już o wiele mniej.

Jeśli chodzi o Polska to pamiętam czasy kiedy w publicznej darmowej bazie było (zindeksowanych AA) ok 12k WordPress, chyba 7k WebMini i ok 5k innych skryptów ( otwarty, easy,mocnelinki i td) . Nie mowie już o globalnych bazach gdzie się blatowało bazy po 5 mln :D

To byli czasy :D

....

Jakoś nie bardzo mi leży SWL.

@'SEO_Rak' - znacznie łątwiej Ci bedzie jak zrozumiesz co to jest "dopalanie" wisów i na czym polega, wówczas zrozumiesz że są dwie metody SWL rotacyjny oraz XR ale skoro SWL Cie nie intersuje to faktycznie musisz mieć spro kasy zeby XR dopalać wpisy w katalogach

Marketing internetowy dla firm

faktycznie musisz mieć spro kasy zeby XR dopalać wpisy w katalogach

a swle są za darmo? Ile kosztuje 100k punktów i ile wpisów "dopali"? Ile musiałby mieć punktów miesięcznie, żeby dopalić 2k wpisów w katalogach miesięcznie? 2k to minimum przynajmniej na początek, liczę, że ma kilka stron, ale jak będzie ich przybywać? Nie wiem na co więcej kasy by potrzebował i co mu się szybciej zwróci.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

, wówczas zrozumiesz że są dwie metody SWL rotacyjny oraz XR
Metod i co za tym idzie "narzędzi" do tego jest znacznie więcej...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

....

Ile kosztuje 100k punktów ......

od 100 do 150 netto

....

Ile musiałby mieć punktów miesięcznie, żeby dopalić 2k wpisów w katalogach miesięcznie? ......

przy załozeniu 1000 pkt na wpis to 7 dni to ok 500 wpisów na miesiac, czyii 400 tys pkt wystarczy bardzo dobrze podlinkować wpisy

oczywiście można też przyłożyć miejszą ilość pkt na linka np 500 pkt na 3 dni ale ja zawsze wole z grubej rury przylożyc

.....Metod i co za tym idzie "narzędzi" do tego jest znacznie więcej...

jeżeli znasz jakąś ciekawą i szybką na wzmicienie (dopalenie) wpisów w katalogach chętnie posłucham

Marketing internetowy dla firm

przy załozeniu 1000 pkt na wpis to 7 dni to ok 500 wpisów na miesiac, czyii 400 tys pkt wystarczy bardzo dobrze podlinkować wpisy

Czyli minimum 400 zł netto miesięcznie i to tylko przy założeniu, że chce podlinkować tylko 2k wpisów miesięcznie. Rumak zwraca mu się w pół roku.

ja zawsze wole z grubej rury przylożyc

dlatego publiczna baza wygląda jak wygląda.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Linkowanie było dość proste. Na początek link ze stopki na PiO, link z tego bloga i strony firmowej. Następnie 3-4 “blasty” z DonLinkage bez pośpiechu – około 20 wpisów dziennie na każdy rodzaj katalogu. Następnie poszło jeszcze 100k punktów e-weblinka, a w ostatnich 2-3 tygodniach 300k e-weblinka. Linkowane frazy z DonLinkage to w 100% fraza konkursowa, a w przypadku e-weblinka doszły też inne frazy w celu zróżnicowania anchorów.

Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć, że takie linkowanie jest na krótką metę a utrzymywanie 300k pkt. na jedną frazę jest po prostu bez sensu, bo jest nieopłacalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności