Skocz do zawartości

Domeny pod zaplecze

mimik23

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie domeny wybrać pod zaplecze zawierające 20-30 stron?

Głównie chodzi mi o moc seo i koszty przedłużenia.

Czy domeny waw.pl są tak samo postrzegane przez wyszukiwarki jak domeny .pl?

Czy rejestrować nowe czy kupić stare z historią i dużą ilością bl, wysokim pg i trust flow itd?

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy domeny waw.pl są tak samo postrzegane przez wyszukiwarki jak domeny .pl?

Raczej nie, ale zwróć baczną uwagę na "raczej" :)

Czy rejestrować nowe czy kupić stare z historią i dużą ilością bl, wysokim pg i trust flow itd?

Nie ma takiego dylematu. Prawdziwe zaplecze musi lecieć na każdym rodzaju domen, czyli regionalne też byle nie za dużo. Jeśli czytałeś Paragraf 22 to z domenami jest jak z "rozrzutem bomb" z tego epokowego dzieła - jeśli nie czytałeś to stanowczo zalecam, po tej lekturze każdy seowiec nabierze dystansu do siebie i do tego co robi :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

a co uważacie (albo wiecie z doświadczenia) o darmowych domenach dodawanych na bezpłatnych hostingach? np. z 000webhost.com dostałem .zz.mu, domyślam się, że domena .pl byłaby o niebo lepsza (i jestem w trakcie szukania takich), ale może warto zrobić coś i na darmowej domenie?

edit: sorry, umknął mi post TheMatthew173, ale może ktoś z Was ma inne zdanie :)

Omijaj też darmowe końcówki typu .tk.

A to niby czemu ? Jeśli nie testowałeś(a widzę że nie) to czemu piszesz żeby omijał ? :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

A to niby czemu ? Jeśli nie testowałeś(a widzę że nie) to czemu piszesz żeby omijał ? :D

A dlaczego Google ma nie lekceważyć domen .tk, które można rejestrować na masową skalę? No właśnie. Poza tym poszukaj sobie domen .tk w indeksie - nie jest ich wiele.

Kocham Polskę

A dlaczego Google ma nie lekceważyć domen .tk, które można rejestrować na masową skalę? No właśnie. Poza tym poszukaj sobie domen .tk w indeksie - nie jest ich wiele.

Ja napisałem, że jak nie testowałeś to nie pisz. Po prostu nie lubię jak ktoś pisze/mówi o czymś o czym nic nie wie(to że ZAKŁADASZ że google nie lubi takich domen o tym właśnie świadczy).

Ja mam kilkanaście takich domen na których stoją a'la blogi anglojęzyczne(ale jest też kilka polskich) i od 3 lat trzymają się bardzo dobrze, ba nawet cośtam zarabiają :D

A to że mają pewną moc wiem bo sprawdzałem, więc nie opieram się na tezie ale na pewnej informacji.

Natomiast domeny .tk wylatują b. często jeśli nie osiągną odpowiedniego ruchu(rejestrator ZABIERA a nie google BANUJE, o tym pewnie też nie wiesz ;)

Dodatkowo, idąc Twoim tokiem myślenia tak samo być powinno w wielu innych przypadkach(pomyśl jakich).

@blackpress -> spam to pojęcie względne, zależy jaki spam. Stawiając kopię dmoza/wikipedii na domenie globalnej/peelce w ilości 1000k sztuk także szybko wyłapią i wybanują całość. Ale stawiając UNIKALNY spam praktycznie nie ma obaw także na .tk czy regionalce(aczkolwiek rykoszetem zawsze mogą oberwać).

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności