Skocz do zawartości

Nofollow w meta i follow w linku

TRENS

Rekomendowane odpowiedzi

A mi się wydaje, że ten link będzie nofollow mimo że w linku jest follow. Ponieważ google mówi tylko o rel="nofollow" i dlatego rel="follow" zignoruje.

Tak samo jak ignoruje <a rel="follow" href="https://www.example.com/" rel="nofollow">Example</a> i tu by był nofollow.

Ponieważ follow w linkach ma w nosie :)

Nie ma znaczenia, follow w linku jest standardowo dodane.

Podałem przykład: follow>nofollow>follow. Jesteś pewien że nie nastąpi powrót do flagi follow?

Google sprawdza tylko czy jest parametr nofollow.

Możesz podać źródło Twojej wiedzy?

nihil fit sine causa

Jak już pisałem wcześniej nie ważne ile będzie follow zawsze będzie nofollow.

Czyli: Podałem przykład: follow>nofollow>follow. Jesteś pewien że nie nastąpi powrót do flagi follow?

Tu nie będzie follow tylko nofollow.

Testy i jeszcze raz testy. A po drugie pokaż gdzie Google pisze o rel="follow", skąd ty to wziąłeś?

W dokumentacji Google tego nie ma.

rel="follow" jest ignorowane przez Google. Chyba ze jest w <meta name="robots" content="follow" />.

Czyli: Podałem przykład: follow>nofollow>follow. Jesteś pewien że nie nastąpi powrót do flagi follow?

Tu nie będzie follow tylko nofollow.

Pogubiłem się. :olaboga:

Nie ma atrybutu follow, jest tylko nofollow.

Zresztą, nieważne czy follow, czy nofollow, index, czy noindex. Wszystkie linki są zliczane. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności