Skocz do zawartości

Nowa strona a linki zwrotne

a4le

Rekomendowane odpowiedzi

Mianowicie mam stronowizytówkę którą chciałbym wypozycjonować na frazę dość popularną w moim regionie "wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego Gdynia" i dodaje systematycznie po kilka do katalogów. Tylko czy ja dobrze robię, że biorę oprócz takich całkowicie darmowych te z linkiem zwrotnym i dodaje na moją stronę? Utworzyłem osobno podstronę https://www.medirental.pl/linki.html na której są te zwrotne (z głównej jest na samym dole "Linki"). Czy to nie szkodzi?

Drugie pytanie to jak już minęło od dodania kilka dni a moderator danego katalogu nie dodał mojej strony to napisać do niego maila z upomnieniem? Bo jeśli nie doda to nie ma sensu żebym jego link trzymał.

Jak dla mnie katalogi ze zwrotnym są nic nie warte a samo linkowanie A=>B i B=>A jest co najmniej wątpliwe by nie rzec szkodliwe.

Moderacja trwa czasem miesiącami. Nie dodawaj do katalogów ze zwrotnym i nie będzie problemu. Albo chociaż patrz na ilość stron w kolejce do moderacji.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Mianowicie mam stronowizytówkę którą chciałbym wypozycjonować na frazę dość popularną w moim regionie "wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego Gdynia"

To jest tak prosta fraza, że trochę tekstu + dobra optymalizacja i sama wyjdzie :) Podlinkuj z różnych źródeł (darmowych) i będzie OK.

Jak dla mnie katalogi ze zwrotnym są nic nie warte a samo linkowanie A=>B i B=>A jest co najmniej wątpliwe by nie rzec szkodliwe.

Czy szkodliwe to można by się spierać, bo zależy to od kilku czynników. Na pewno, jest to mniej efektywne, niż linkowanie w jedną stronę.

Dzięki za wypowiedzi. Tak coś czułem, że to nie jest dobre posunięcie. Wykorzystując temat co byście jeszcze zoptymalizowali na tej stronie? Tekstu to dużo nie mogę napisać bo nie mam o czym zbytnio pisać..

Dzięki za wypowiedzi. Tak coś czułem, że to nie jest dobre posunięcie. Wykorzystując temat co byście jeszcze zoptymalizowali na tej stronie? Tekstu to dużo nie mogę napisać bo nie mam o czym zbytnio pisać..

Jakbyś się postarał to wpadłbyś na kilka fajnych pomysłów o czym można napisać :)

A jeżeli chodzi o optymalizację strony to zacznij od usunięcia DC w obrębie strony (przykład: ten sam tekst na głównej co w podstronie "linki").

edit:

sorki, na każdej podstronie masz ten sam tekst :D

"...Jesteśmy młodą, ale za to bardzo prężną..."

Może potrzebujesz wypożyczyć auto? Zapraszam https://www.roszak-rent.pl Natomiast wyroby granitowe oferuje ta firma https://madonski.pl

Nie no to w ogóle nie jest dobre rozwiązanie a nawet złe. Jeśli pozyskujesz linki z katalogów i w zamian masz dawać linki zwrotne. To te linki zwrotne niech w ogóle nie bedą na pozycjonowaj stronie i nie ważne że na którejś tam podstronie.. Zupełnie inną stronę na to stwórz np szybkiego bloga i niech on będzie spisem dobrych darmowych katalogów wymagających linków zwrotnych. Przy okazji stworzysz dobrą listę tego typu katalogów. Jeżeli jest linkowanie A do B przy jednoczesnym B do A to bardzo to może zaszkodzić stronie łącznie z filtrem.. A co do katalogów, to wystarczy wybierać te lepsze, używając np paska seoquake dla mozilli, po wejściu na każdą stronę, poznajemy jej page rank i po prostu w ogóle sobie nie zawracać głowy tymi katalogami o page rank 0 czy 1, jeśli jeszcze do tego trzeba robić linki zwrotne. Są setki do wykorzystania takich katalogów o page rank 2,3,4 i te najmocniejsze 5,6. A dodawanie do tych starych prestiżowych katalogów typu gwiazdor, interia, gazeta, hoga, wp, to mimo że płatne to jeden wpis lepszy od stu z katalogów najsłabszych..

zakładałem multikonta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności