Skocz do zawartości

Nowy panel, a wypłata zarobków

sniegunto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, z tego co wiemy adkontekst wprowadził nowy panel dla wydawców

Na starym panelu zarobki były zliczane do 23 Maja, po tym okresie już były naliczane na nowy panel.

Gdy klikam na wypłatę środków to pokazuje mi się suma za te 23 dni, sumy z nowego panelu nie zliczyło.

Co w tej sprawie mam zrobić ? Rachunek wystawić na mniejszą kwotę ? Czy samemu wpisać w rachunek prawidłową kwotę za okres od 1-31 Maja ?

wydaje mi się, że już odpowiadałem na takie zapytanie mailowo.

proszę uzbroić się w odrobinę cierpliwości jeszcze. kończymy migrację danych bieżących i w pn/wt będzie już prawidłowo w systemie się wszystko wyświetlać.

pzdr

Dział Wydawców Adkontekst ( kontakt: wydawcy (at) adkontekst.pl ) | blog Wydawców: https://optymalizuj.adkontekst.pl

Nowy panel powoli zaczyna nabierać rumieńców. Oczywiście wiadomo, że początki będę trudniejsze z racji przyzwyczajeń do tego co stare ale damy radę.

A teraz do rzeczy :

- brakuje mi możliwości usuwania starych kanałów, których już nie używam (analogicznie ze starymi powierzchniami reklamowymi)

- czy nie macie wrażenia, że czasem na stronie po osadzeniu skryptu intertext (strona się zawiesza przy ładowaniu, w pasku przeglądarki widnieje adres do adkontekst), choć muszę przyznać, że mogło to być spowodowane pracami, gdyż w dniu dzisiejszym chodzi tak od południa całkiem poprawnie i prawidłowo.

- czy istnieje możliwość rozszerzenia po zalogowaniu w panelu wydawcy tego głównego białego okna, tak by np. przy generowaniu raportu przychodów z poszczególnych kanałów nie przerzucać kolumny tabeli.

- generalnie u mnie na roździelczości 1360x768 jest duża część ekranu zajęta szarymi kolumnami a może udałoby się to wykorzystać.

Z dużych plusów:

- nie wiem jak innym, behavioralna reklama spowodowała wzrost stawek CPC (w moim przypadku o kilka groszy) ale to przy większej ilości klików przenosi się na znacznie lepsze zarobki.

- duży plus za możliwość e-faktur drogą elektroniczną dla firm

- duży plus za pomoc techniczną i to nie tą mailową (gdyż ona i tak jest na najwyższym poziomie - zasługa Pani Sylwii) ale za stworzoną pomoc na stronie optymalizuj.adkontekst.pl

Oczekiwania:

- większa ilość reklamodawców

- nieco większe stawki CPC, by nie było skoku tak dużego między adsense a adkontekst a być może większe stawki zapewnią większy udział reklamodawców migrujących z adsense do adkontekst na danych placement-ach

- usuwanie kanałów jest możliwe, chociaż rzeczywiście ta funkcja jest nieco "ukryta" w Panelu - trzeba wykonać kilka klinięć, żeby się do niej dostać. Dzięki temu mamy pewność, że nikt przypadkowo nie usunie kanału,

- jeśli chodzi o emisję Intertextu, to chwilowe problemy rzeczywiście mogą być wynikiem kolejnych wdrożeń,

- widok musi być dostosowany do różnych rozdzielczości ekranu, w tym także tych mniejszych, stąd prezentacja wyników w dwóch widokach - zależało nam na zachowaniu dużej przejrzystości.

Za "plusy" dziękujemy ;)

pozdr.

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

• 2 miesiące temu...

Kurcze no to chyba zasłużyłeś na pomnik przed pałacem prezydenckim ?

Ja korzystam z Adkontekst już dość długo i nie mogę złego słowa powiedzieć, być może Siciliano spróbuj skorzystać z nowej formy reklamy Adkontekst layer - u mnie ona przynosi przyzwoite wyniki nawet pomimo tego, że część Uzytkowników już do tej formy reklamy się przyzwyczaiła

• 4 tygodnie później...

Zauważyłem, że po kliknięciu na treść reklamy wyświetlała się strona z możliwością zakupu reklamy w Adkontekst(która ani nie jest zliczana, ani nie dostajemy żadnego granta za afiliację). Dotyczyło to Intertext i tylko jednego serwisu(w drugim sprawdzanym było ok.).

Dwa to bardzo niskie stawki CPC - na ich stronie CPC sugerowane dla klienta to było 0.40zł, a otrzymane.. 0.07-0.09zł. Albo klient płaci owe 40gr. z którego otrzymujemy 1/6, albo wyświetlają się reklamy o wartości np. 15 groszy, pomimo że sugerowana stawka to 40gr. Wtedy rodzi się pytanie po co przepłacać?

Trzy. Strony, które przynosiły znaczny ruch reklamowy nie wyświetlały się w ogóle na liście proponowanych serwisów do zakupu reklamy kontekstowej. A mniejsze o dziwo się wyświetlały, ale nie wskazywały żadnego licznika odwiedzin i kliknięć.

Podsumowując Adkontekst sprawdza się, ale jako reklama WP.pl i jej pochodnych, a nie jako partner biznesowy dla naszej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności