Skocz do zawartości

Blog czy Portal! Jaką nazwę wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dość dziwne pytanie smile.png Swoja stronę www postawiłem na Joomli, a Joomla z tego co mi wiadomo jest portalem, ale szablony "blogowe" są co się zastanawiam co to w ogóle znaczy blog a co portal?

No i niedawno na www wyczytałem, że blogi sa coraz bardziej popularne i dlatego pytam czy nie lepiej, abym swoją stronę www, swój portal nazywał blogiem ? Puki co to przyjąłem nazwę portal, no ale myślę zmienić.

Prosze o porady smile.png

Portal jest rozbudowanym serwisem wielotematycznym (vide Onet.pl, WP.pl, Interia.pl); rozbudowane strony, które poruszają ograniczoną tematykę to wortale (chociaż niektórzy nazywają je również portalami); terminem blog określa się dzienniki internetowe (strony, gdzie główną treścią są posegregowane chronologicznie wpisy).

Meblesam.pl to po prostu strona tematyczna, która nie jest portalem, vortalem, ani blogiem.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Hagen Podoba mi sie wordpress bo jest prostszy i ciekawy ale Joomla jest tez dobra i nie wiem czy nie lepsza :)

lixe nazywa się to (nie moja firma, a raczej moje dzieło) Meblesam i nie ma problemu, ale czym to jest ?

Veal bardzo ładnie odpisałeś. Strona tematyczna mi się nie podoba więc wolę już, aby to było blogiem :) no chyba że jeszcze coś się wymyśli :) Ale myślę że nazywać to blogiem, było by dobrym posunięciem ?

up-??????? Taką opinię może wydac ktoś kto nie zna Joomli albo jest uprzedzony. Wordpress jest świetnym rozwiązaniem dla blogów i magazynów, natomiast Joomla oprócz tego nadaje się do tworzenia rozbudowanych portali. Nie znam bardziej logicznego i intuicyjnego systemu niż Joomla - zarówno pod kątem administrowania jak i tworzenia własnych rozwiązań.

A czy na WordPressie nie można postawić portalu? WordPress posiada takie wsparcie twórców jak i społeczności że Joomla może sobie tylko tego pozazdrościć. Wystarczy spojrzeć na strony typu themeforest i monstertemplate w którą stronę idą najlepsi projektanci i programiści. Joomla wygasa i niedługo zgaśnie już całkiem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności