Skocz do zawartości

Sylwesterna [nierzetelny partner]

gaijin

Rekomendowane odpowiedzi

Moje zarzuty do użytkownika sylwesterna dotyczą dwóch ogłoszeń:

[Wykonam] 5500 Mocnych linków WIKI

150 Zadbanych Presell Page z PR

Celem lekkiej dywersyfikacji źródeł linkowania nabyłem na aukcji Allegro obie usługi oferowane przez użytkownika sylwesterna.

Aukcje odpowiednio:

150 .. transakcja 29 kwietnia 2013

5500 transakcja 05 maj 2013

Do dziś tj 02 06 2013 mimo wielu próśb, nie dostałem od sylwesterna nawet namiastki raportu z wykonanych prac. Ponadto, żadne narzędzia nie potwierdzają linkowania z tych źródeł. Mam przekonanie graniczące z pewnością, że nie wykonał żadnej z zamówionych usług. Z uwagi na to, że daje on dużo ogłoszeń na forum zalecam daleko posuniętą ostrożność. Założyłem spór na Allegro, bez efektu, zgłoszony do obsługi. Dziś wystawiłem mu dwa negatywy za aukcję. W odpowiedzi, rzecz jasna, również dostałem negatywa z opisem, w którym bredził o jakimś przyroście linków o którym nawet nie ma bladego pojęcia, co do ich ilości i źródeł pochodzenia. Nie ma pojęcia, bo to nie są jego linki.

Edit 14:28.

Do sylwesterna wreszcie dotarło, że mu nie odpuszczę wykonania usług.

Wysłał mi łaskawie raport z wykonania [Wykonam] 5500 Mocnych linków WIKI.

Zawierał 180 linków zamiast 5500 zapłaconych.

Szybki test SB i okazuję się , że dodanych jest faktycznie 59.

Ludzie są niereformowalni.

Przecież on nawet domeny swojej niema, niema firmy nie było to dla Cibie światełkiem ostrzegawczym?? A dodanie do 5500 wiki można mieć na fiver za 15 zl i dostaniesz raport z 100% linkami. Linki z precli tez możesz mieć wystarczę napisać do grup precli i właścicieli sami napiszą artykuł, dodadzą linki a ty dostaniesz raport z widocznymi swoimi linkami i FV

Ludzie są niereformowalni, to prawda

właścicieli sami napiszą artykuł, dodadzą linki a ty dostaniesz raport z widocznymi swoimi linkami i FV

Przyznam się publicznie, że sam mu wysłałem listę 5 gotowych artykułów. W tym kejsie, także standardowo od miesiąca ani śladu raportu z ich dodawania do precli. Branża nie jest popularna, dlatego wolałem, aby to były sensowne i logiczne teksty.

Przyznam się publicznie, że sam mu wysłałem listę 5 gotowych artykułów. W tym kejsie, także standardowo od miesiąca ani śladu raportu z ich dodawania do precli. Branża nie jest popularna, dlatego wolałem, aby to były sensowne i logiczne teksty.

Taki jesteś niby uczciwy ? O raporcie który Ci wysłałem nic nie wspomnisz ?

Więc może wyjaśnię...

Było tak :

Kolega pisze do mnie po 2tyg od zakupu gdzie jest raport ( bezczelnie i z takim słownictwem jak by mnie traktował za psa jakiegoś, ale mniejsza z tym ). Napisałem mu że jeszcze jest wszystko dodawane, Za kilka dni napisał do mnie maila że mnie popie.... itp. Że nagle się mu pojawiło 1,3k linków... Wyraźnie dało to do zrozumienia że raport mu już nie potrzebny ( bo wiadomo można sprawdzić skąd pochodziły linki ). Dzisiaj nagle sobie przypomniał i wystawi negatywny komentarz. OK - wysłałem mu raport, zamieściłem nawet kilka linków na moich stronach PR3 ( gratisowych w ramach ugody - Jesteśmy tylko Ludźmi ) Lecz nie dojdzie z Tym Człowiekiem do porozumienia. Łatwo jest kogoś skrytykować. Myślałem że wszystko jest już ok, ale niestety On nie chce żadnego porozumienia.

Proszę mi wysłać nr. konta na maila - zwrócę te 14PLN

Pozdrawiam

Taki jesteś niby uczciwy ? O raporcie który Ci wysłałem nic nie wspomnisz ?

Twój raport, który notabene wysłałeś mi dziś po wystawieniu negatywnych komentarzy, zawiera 180 linków, z czego realnie dodanych jest 59 i to nie są linki wiki - przypominam na Allegro zapłaciłem za 5500 linków wiki a nie za chłam dodany do bezpłatnych katalogów. Innego raportu z wykonanej usługi nie było !. Przykład wycięty z raportu kolegi sylwesterna dotyczący 5500 linków wiki poniżej:

Edit: 18:50

Poniosło mnie z publikacją linków sylwesterny. Usunięte.

Kompletna lista "linków wiki których miało być 5500 a jest 59 by sylwesterna" na pw dla zainteresowanych, wyniki z testów tych linków także.

Usługi z drugiej aukcji, czyli dodawania artykułu do precli sylwesterna nie wykonał wcale. Za to chcę mi zwrócić łaskawie 14 zł. Żeby tego było mało, po otrzymaniu negatywów na Allegro, sylwesterna próbuję ze mną negocjować ich wycofanie w zamian za to, że wreszcie łaskawie wykona opłacone usługi ! Aby było przyjemniej, jedzie mnie równo w prywatnej korespondencji, co za chwilę skończy się dla niego sprawą o zniesławienie i kasą którą zapłaci na cel dobroczynny w ramach zadośćuczynienia. Szkoda tylko, że nie wykorzystał danej mu wcześniej szansy, w chwili gdy rozpoczął się spór na Allegro a jeszcze wcześniej zbył kilka maili z prośbą o raporty z wykonanych usług. Tacy ludzie jak sylwesterna całkowicie rozkładają zaufanie do branży i stąd też moja reakcja i chęć upublicznienia "efektów" i konsekwencji współpracy z tym człowiekiem.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności