Skocz do zawartości

Uwielbiam te reklamy...

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

Strona stricte muzyczna, poświęcona jednemu instrumentowi, wszystko w języku angielskim. No ale wiadomo ja łączę się z polskiego IP.

I jakie reklamy widzimy?

"Klinika stomatologiczna. Wybielanie zębów" albo "Kowalstwo artystyczne", "Kominki" itp.

Żebym chociaż szukał kiedyś zbliżonych haseł...

Ale nie, zęby to akurat mam w porządku i nigdy takiej potrzeby nie miałem.

Domu nie mam, więc kowalstwo też mnie nigdy nie interesowało, o kominkach w mieszkaniu tez nigdy nawet nie pomyślałęm.

Straszna lipa z tym dopasowaniem reklam. Ja rozumiem, że w Polsce brak reklamodwców, no ale jednak coś chyba by tam w rozrywce można wyszperać.

Na szczęście, większość moich gości nie idzie z polskiego IP, i przynajmniej w tych większych krajach widzą co trzeba, bo reklam w temacie nie brakuje.

Mam mieszane uczucia jeśli chodzi o dopasowanie reklam. Kiedyś było on chyba lepsze, od czasu kiedy oparto je bardziej na wyszukiwaniu niż tematyce strony, poszło to w bardzo kiepskim kierunku.

Szczerze mówiąc, to jak widzę tak niedopasowane reklamy, to lepiej, żeby ich w ogóle nie było... Trudno sobie wyobrazić tego typu stronę po polsku. Bieda z reklamami, reklamodawcami, sponsorami a branża wcale nie taka mała.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Rozumiem, że zanim zacząłeś się martwić, sprawdziłeś w "trybie prywatnym" w przeglądarce, by wyeliminować wpływ Twoich wyszukiwań na te reklamy? ;)

Zawsze możesz w AdSense zablokować reklamy dopasowywane do wyszukiwań (behawioralne). Tylko wcale nie jestem pewien, czy to ma sens. Zawsze możesz zajrzeć w odpowiedni raport w AdSense (po typach kierowania reklam). U mnie wychodzi, że te dopasowywane behawioralnie są nieco słabsze od kontekstowych -- ale są serwisy, w których targetowane behawioralnie są 2,5x bardziej skuteczne (patrząc na RPM).

Dobrze rozumiesz, próbowałem multum różnych ustawień.

W sumie nie narzekam, bo itak większość gości idzie z geolokalizacji en/us, więc stawki są porządne i klikalność też, tyle że jak sam oglądam stronę z Polski to mi się mdło robi. Pewnie z podobnych grajdołków wygląda to tak samo.

Jakieś 8 lat temu moja pierwsza strona developerska w dużo mniejszel niszy, a jeszcze mniejszej w Polsce pokazywała reklamy o niebo bardziej dopasowane. Wtedy też zaczynałem przygodę z AS.

No i nie wyobrażam sobie stawiania mojej strony po polsku, choć z całą pewnością przyciągnęłaby nie małą publikę. Totalny brak reklamodawców, spoonsorów, niedopasowane reklamy, brak powiązanych afiliatów.

A może ja nie mam doświadczenia z polskimi stronami? Jak by nie było w życiu tylko jedną taką postawiłem, tą pierwszą. Później to już wyłącznie po angielsku.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Podczepie się po temat.

U mnie zaczęły się pojawiać na stronce takie reklamy:

https://i43.tinypic.com/280t9wk.png (jest tam tylko ikonka download, play now).

Efekt jest taki że CTR mi bardzo podskoczyło (wydaje mi się że ludzie myślą że klikając w tą

reklamę mogą pobrać kurs angielskiego z mojej strony).

Kto w google sprawdza te reklamy? Przecież ta reklama nic nie przekazuje jest wyłącznie nastawiona na invalid clicks.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności