Skocz do zawartości

Parę pytań odnośnie katalogowania

Hagen

Rekomendowane odpowiedzi

Domena jest młodziutka i nie chce złapać jakiegoś cholerstwa od wielkiego brata google, na razie się wbijam w lajtowe frazy, więc myślę że obejdzie się bez programów dodawanie do 3-5 katalogów dziennie (przed pójściem spać ;)) to żadna strata czasu moim zdaniem, bo zajmuje mi to max 30 minut, a nie chcę komuś zlecać gdyż, nie lubię jak ktoś majstruje przy mojej robicie...

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zastanów się też nad jakimś programem do katalogowania. Myślę, że najlepiej półautomat...Dodać do 3-5 katalogów to nire problem ale kiedy będziesz dodawał 20-30 to programik będzie bardzo pomocny i zaoszczędzi Ci sporo czasu.

Ja korzystam z Seo Light i mogę z czystym sumieniem polecić... Popularny jest też Seo Bohater...ale z niego akurat nie miałem okazji korzystać.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Chciałbym się dowiedzieć co oznacza zwrot "100 śmieciowycj katalogów", bo akurat mam setkę i nie wiem, czy są śmieciowe czy nie. Ja na nie nie narzekam i chyba klienci również.

Blake powiem Ci, ze są śmieciem. Masz wyzerowany PR i dopaliłeś je xrumerem czy czym tam innym z gownianych ruskich stron i tylko sobie tym zaszkodziles niz pomogles niestety, myslales ze nabiora mocy a prawda taka, że dodanie do twojej grupy poskutkuje obecnie powiadomieniem o nienaturalnych linkach. A juz nawet pomijając to dodajesz tam chyba wszystkie syfy jakie są możliwe, na zasadzie zapłacone = dodane. Stosując taką politykę szybko będziesz zamykał / albo zmieniał tą listę.

Prawda jest taka, ze obecnie do tych wszelkiego typu list z multikodami nie oplaca się nic dodawać, jakies zaplecza zaplecz a i to nie wiadomo czy ma to obecnie sens, bo jesli katalogi sa na cenzurowanym to moga jeszcze zaszkodzic zamiast pomoc.

Obecnie chyba swlami jest bezpieczniej linkowac niz tymi calymi multikatalogami.

Prawda jest taka, ze obecnie do tych wszelkiego typu list z multikodami nie oplaca się nic dodawać, jakies zaplecza zaplecz a i to nie wiadomo czy ma to obecnie sens, bo jesli katalogi sa na cenzurowanym to moga jeszcze zaszkodzic zamiast pomoc.

Fantastyczne są takie całościowe podsumowania. Jak e-sklepy zaczną być na cenzurowanym, to trzeba będzie pozamykać sklepy. ;)

Jeżeli nie chcesz inwestować 400-600 zł na automaty, masz tylko jedną stronę i katalogujesz po raz pierwszy, to chyba półautomat typu Seolight będzie lepszym rozwiązaniem ;)

Co do dodawania wpisów do katalogów, nie wiem czemu się tak na nie uwzięliście. Prawda jest taka, że rozsądne dodawanie (nie 5 tys jednego dnia na 1 tekście ze słabo zagnieżdżonych synonimów) da efekty ;) Czasami nawet lepsze, niż nam się wydaje

Profesjonalne synonimy i teksty SEO na zamówienie. Audyty oraz optymalizacja stron! Kontakt: damian@seo-synonimy.pl

Copywriting i usługi SEO - Seo-synonimy.pl

Masz wyzerowany PR

Nie mam, update był prawie pół roku temu, czyli wtedy jak grupa była postawiona i jeszcze nie doczekała się pierwszego updajtu.

czym tam innym z gownianych ruskich stron

Hmm no co ja poradzę, że nie chcieli mi umieścić linka do katalogu pod logiem onetu na głównej stronie.

i tylko sobie tym zaszkodziles niz pomogles niestety

Hmm a jakieś argumenty, testy?

myslales ze nabiora mocy

Tu nie trzeba myśleć, to trzeba wiedzieć.

że dodanie do twojej grupy poskutkuje obecnie powiadomieniem o nienaturalnych linkach

Hmm dziwne, bo skatalogowałem już kilkadziesiąt stron i nie dostałem ani jednego takiego powiadomienia za to wzrosty jak najbardziej.

to dodajesz tam chyba wszystkie syfy jakie są możliwe

No co ja poradzę na to, że nie wszyscy mają piękne strony.

na zasadzie zapłacone = dodane

Tak, jeżeli spełniają wymogi regulaminu to właśnie w takim celu były postawione.

Prawda jest taka, ze obecnie do tych wszelkiego typu list z multikodami nie oplaca się nic dodawać

Prawda jest taka, że samymi katalogami zrobiłem już niejedną fajną frazę, ale jak można dyskutować z kimś kto nie ma pojęcia o linkowaniu, co przyjdzie pingwin to go dziabnie i jedynie może swoją żółć na PiO wylać, bo katalogi złe, bo ruskie strony złe.

Masz 2 wyjścia - przysiąść na czterech literach, zabrać się do roboty i testować, testować i analizować a później swoje złote myśli wypisywać. Druga opcja - zmień zawód, bo widocznie ten Ci nie leży.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Chciałbym się dowiedzieć co oznacza zwrot "100 śmieciowycj katalogów", bo akurat mam setkę i nie wiem, czy są śmieciowe czy nie. Ja na nie nie narzekam i chyba klienci również.

Blake powiem Ci, ze są śmieciem. Masz wyzerowany PR i dopaliłeś je xrumerem czy czym tam innym z gownianych ruskich stron i tylko sobie tym zaszkodziles niz pomogles niestety, myslales ze nabiora mocy a prawda taka, że dodanie do twojej grupy poskutkuje obecnie powiadomieniem o nienaturalnych linkach. A juz nawet pomijając to dodajesz tam chyba wszystkie syfy jakie są możliwe, na zasadzie zapłacone = dodane. Stosując taką politykę szybko będziesz zamykał / albo zmieniał tą listę.

Obecnie chyba swlami jest bezpieczniej linkowac niz tymi calymi multikatalogami.

Ojjj kolego trafiłeś tutaj 10/10. Na ta chwilę z tego co widzę, to synonimem słowa "multikod" jest "nienaturalne linki". I to chyba dotyczy wszystkich grup katalogów.

Blake to są fakty testowałem twoją listę... widzialem twą listę na początku i zdawalo sie ze mialy jakis pr, ale moze mnie pamięć myli. Ruskimi linkami tez wbic mozna niejedna fraze i co z tego? Pytanie na ile ją wbijesz - na miesiac? dwa? Rozumiem, że zainwestowałeś w swoją listę i próbujesz coś z niej wyciągnąć, ale to są fakty, zresztą sam je potwierdziles w kilku innych watkach:)

PS. Moj post powyzej dotyczyl konkretnie tej jednej grupy wpkatow. Ale kazda inna grupa multi podzieli ten los, wszystko co masowe tak konczy niestety;/

Hagen to jak przed snem przeznaczasz 30 minut na katalogowanie to ile czasu ci zajmują inne czynności, bo przecież nie katalogujesz tylko ? :) Automaty są po to żeby z nich korzystać nie unikaj ich bo zmarnujesz kupę czasu i nie będziesz mial efektów, potem zmarnujesz kolejny czas na pytanie się ludzi czemu tak. Ręcznie to można dodać post na forum ,blogu branżowym czy napisać artykuł na popularnej stronie lub na swoim blogu/ach. Reszta to automaty, doba trwa tylko 24h :D

Ale kazda inna grupa multi podzieli ten los

Nikt nie ma przymusu linkowania z katalogów, masz lepsze miejscówki (może azjatyckie, nie wiem nie znam się) to linkuj z nich.

wszystko co masowe tak konczy niestety;/

To nie chodzi o to czy masowe czy nie masowe, tutaj chodzi o to, że jak pokemony bez pojęcia zaczynają blastować swoje wpisy to tak się dzieje. Widziałeś kiedyś stronę, która miała więcej linków do podstron niż do strony głównej? Dlatego też mam kilka punktów w regulaminie, które zabraniają linkowania swoich wpisów. I jak już pisałem będzie to do wykrycia, bo jak to znawcy wcześniej twierdzili że nie jest to chyba muszę im napisać jak takie sprawdzanie będzie wyglądało:

Tylko kilka % osób kupuje jednego multikoda, przeważnie kupują po kilka a że wszystkie wpisy w katalogu widoczne są jako dodane przez admina to konkurencja nie wie kto ile wpisów dodał, więc jeżeli będzie przyblastowany jeden wpis a pozostałe nie to chyba łatwo się domyśleć, że to nie ta osoba, która dodała wpis. A ci co dodali jeden, to jakoś przeboleję, to aż tak nie zaszkodzi, właśie dzięki linkowaniu strony głównej z ruskich for...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co Ty jakimś prorokiem jesteś od wp katów czy szemraczem z grupy białych.Pewnie gdyby multikod kosztował 1pln sam wykupiłbyś większość :) To jest właśnie typowe polskie użalanie się na innych, bo coś dobrze zrobili. Katalogi blake sa jak najbardziej wartościowe !

Hehe wystarczy spojrzeć na twój profil - po prostu no comments. Nie dziwne jak tacy linkerzy dodają swe wpisy do grupy blake'a ze sie pozniej takto dzieje.

Blake dodales kilka punktow w regulaminie po tym jak kilka osob napisalo na forum ze dostalo powiadomienia ;) U ciebie problemem nie sa tylko podstrony skoro sam zblastwoales cale domeny, to jest problemem twojej grupy, bo jak w innych ktos sobie podlinkuje wpisy to de facto wyglada to naturalniej i jesli juz to oberwie podstrona, a z drugiej strony kto blastuje wpis w katalogu taka iloscia linkow?

Tak widzialem kiedys strone ktora ma wiecej linkow do podstron niz do głównej i powiem ci, ze jest to jak najbardziej naturalne - bo normalni ludzie jesli już to linkują do konkretnych podstron, konkretnych artykułów, konkretnych postów, a SEŁowcy linkują strony główne;)

Ale koncze temat bo szkoda czasu na przegadywanki, fakty sa jakie są nie jest to tylko moje zdanie, bylo juz kilka wątków o tym.

PS Blake Twoje katalogi nie były przypadkiem stawiane na dropach?

Nie na dropach, wszystkie były świeże, jak się później okazało na 2 albo 3 stało coś kiedyś, jedna miała jakiś fake PR 3, który szybko spadł.

po tym jak kilka osob napisalo na forum ze dostalo powiadomienia ;)

Z tego co wiem powiadomienie dostały 2 osoby, które się ze mną w tej sprawie skontaktowały. I jestem na 100% pewny, że to nie wina samych katalogów a niewłaściwego linkowania.

Tak widzialem kiedys strone ktora ma wiecej linkow do podstron niz do głównej i powiem ci, ze jest to jak najbardziej naturalne

Powiem Ci, że szkoda mi czasu na te dywagacje. Rób swoje i nie dodawaj do katalogów, żeby później nie było płaczu, że przez katalogi masz nienaturalne linki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności