Skocz do zawartości

Wyczyścili mi katalog z wpisów!

Bielack

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę sobie skromny seo katalog stron. Nikomu nie wadzę, chociaż moderuję. Żadna ze mnie konkurencja, a tu - bum i wyczyścilo mi wpisy z kataogu. Zostały kategorie, a wpisy i podkategorie zniknęły. Rano były, wieczorem juz nie ma.

Czy ktos zetknął się już może z czymś takim? Przykra to dla mnei sprawa, bo choć moge zaraz podpiąć bazę z innego katalogu, wolałbym unikać duplikatów, a i złość mnie bierze okrutna!

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Może chwilowa awaria bazy danych? Też raz tak miałem u siebie, akurat były jakies aktualizacje na serwerze i padła Baza Danych - strona główna katalogu nie chodzi ale Panel Administracyjny wyświetla się ogólnie normalnie ino bez wpisów :D

Odczekaj, popytaj sie usługodawcy powinno być dobrze :)

[edit]

Choć oczywiscie nie koniecznie :D

Zdeka sie pospieszyłem z tym postem sorki, pomyliły mi sie skrypty - ale przy okazji jakby ktoś miał problemy z skryptem Piotrka informuje że Panel przy awari Bazy Danych wczytuje sie normalnie ale bez wpisów oczywiscie ;)

Głogów - Serwis Miasta

Wrocław - Serwis Miasta

Motivation

Bielack a jakiegoś backup'u sobie nie robisz od czasu do czasu?

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Może chwilowa awaria bazy danych?

Nie, to nie to. Rozmawiam z adminem i twierdzi, ze to wygląda na jakąś złośliwą robotę. Radzi mi w .htaccess zrobić tak, by tylko serwer mógł czytać plik vars.php bo może z niego da radę wyciągnąć jakoś dane.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Katalog katalog.siperia.pl wydaje sie dzialac normalnie, zreszta seo.ipir.org rowniez.

Jesli to odzyskane z backupu bazy, to...

Radzcie panowie jak sie bronic!

mw.org.pl

zwoliludu.gif

Potrzebne ci są jakieś gadżety reklamowe, np. czapeczki lub t-shirty?

Prwie dwóletni katalog SEO, moderowany niemal codziennie.

Jeśli grasz w OGame zobacz na strone naszego sojuszu!

Mój katalog uzupełniłem z bazy "bratniego" katalogu stron. Nie miałem kopii bazy, a admin serwera na moje zapytanie o kopie bazy na serwerze, przytoczył mi punkt 12 regulaminu, mówiący jasno, że w razie czego - sam sobie jestem winien. Fakt, regulaminu nie przeczytałem. I serwer wybrałem, bo tanio było. To teraz będę gryzł pięści i liczył na to, że Google nie potraktuje moich katalogów jako "duplicate content".

pozdrowienia

Wlasnie zrobilem backup swojego katalogu.

Pytanie jak sie zabezpieczyc pozostaje otwarte.

PS: Czy twoj login i haslo brzmialy "admin"? Sprawdzalem panel admina w kilku katalogach uzywajac takich ustawien i do dwoch paneli sie dostalem :). Oczywiscie nic nie mieszalem, a tylko wyslalem maila do adminow z prosba o zmiane hasla. Nawet w ramach wdziecznosci, moich linkow nie wytluscili ;)

mw.org.pl

zwoliludu.gif

Potrzebne ci są jakieś gadżety reklamowe, np. czapeczki lub t-shirty?

Prwie dwóletni katalog SEO, moderowany niemal codziennie.

Jeśli grasz w OGame zobacz na strone naszego sojuszu!

Nie, moje loginy i hasła nie były "defaultowe", zmieniłem je przed instalacją.

Sprawa mnie bardzo martwi, bo mam kilka katalogów, i myśl o codziennym backupie wszystkich danych troche mnie przygnębia - bo było tak fajnie...

;)

pozdrowienia

Radzi mi w .htaccess zrobić tak, by tylko serwer mógł czytać plik vars.php bo może z niego da radę wyciągnąć jakoś dane.

Czy któś mógłby powiedzieć co trzeba wpisać w .htacccess żeby to zrobić ? Jeżeli ktoś rzeczywiście wyciągnął te

dane z vars.php to może wyczyścić wszystkie qlweby.

witam,

myślę ze jak komuś usunięto baze to przez słabe hasło do panelu zarządzającego katalogiem (te wpisywane do adm/config.php).

ale jesli komuś bardzo zależy to mozna przerzucić vars.php do katalogu 'adm',

a do folderu głównego wrzucić vars.php z taką linijką: <?php require_once('adm/vars.php'); ?>

a następnie zabezpieczyć dodatkowo katalog 'adm', w panelu na hostingu są do tego opcje, np w polskiej wersji cPanela 'Ochrona folderów')

Właśnie mi wyczyścili dwa kolejne katalogi. W kazdym były inne hasła, każdy stal na innym serwerze. Obydwa były na skrypcie Qlweb.

Załadowałem vars.php do katalogu /adm/ zrobiem nowego vars.php w katalogu głównym i co dalej? W jaki sposób mogę zabezpieczyć katalog adm przed obcymi intruzami? Na jednym serwerze mam panel Confix, na drugim Directadmin.

Wczoraj porobiłem backupy, ale dzisiaj miałem ponad 100 odwiedzin w każdym katalogu (fakt, że 80% to spam z opisem "strona zawiera informacje na temat apteka").

Bardzo proszę o pomoc - może (mam nadzieję) innym się nie będą włamywać, ale lepiej chuchać na zimne.

pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności