Skocz do zawartości

GWT info o nienaturalnym linkowaniu

raker

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dodawaj stron do GWT... Mniej problemów...

Widzisz i tu Cie mam, 5. maja miał miejsce najprawdopodobniej update związany z geolokalizacją stron globalnych com, info, eu. Jak ktoś miał ustawione wykrywanie automatyczne i dużo linków z róznych miejsc, to przydzielało: Stany Zjednoczone lub - (czyli niebyt), wystarczy dodać stronkę do GWT i ustawić preferencje użytkowników na Polska i najprawdopodobniej ruch będzie odzyskany. Dzisiaj z Sebastianem do tego doszliśmy; dla pytających gdzie to się ustawia wyjaśnienie tutaj. Nigdzie indziej nie znajdziecie o tym oficjalnego info, według mnie to mógł być bug lub celowe działanie, aby dodawać strony do GWT.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzisz i tu Cie mam

Nie masz mnie... :) Miałeś w narzędziach ustawione pewnie jakieś automatyczne wykrywanie lokalizacji... i Google samo przestawiło Ci na Stany zjednoczone... Jakbyś nie miał strony w GWT, to nie miałbyś tego problemu i tyle...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Skąd wiesz, czy nie miałbym tego problemu? Inne wyniki są G. com, es, de i teraz trzeba się określić; wybieraj: GWT albo niebyt ;)

do tej pory wykrywanie automatyczne działało i nie było problemów :) zobaczymy za parę dni, czy stronki mi wracają

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Skąd wiesz, czy nie miałbym tego problemu?

Bo GWT tworzy problemy, które nie istnieją jeśli nie dodasz tam strony...

Inne wyniki są G. com, es, de

Ameryki tutaj nie odkryłeś... :)

teraz trzeba się określić; wybieraj: GWT albo niebyt

To wybierz GTW i miej dalej problemy...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

zobaczymy za parę dni, czy stronki mi wracają

No i właśnie niedawno zauważyłem identyczny problem dla domeny com. Geolokalizacja była ustawiona na Niemcy w GWT i do tej pory wszystko było ok, ale przywaliłem linkami z pl i niemieckie frazy zamiast znajdować w google.de znalazłem w PL :) No i teraz zagadka co z tym dalej będzie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

No i teraz zagadka co z tym dalej będzie.

Jak to co - odbiór za 9 miesięcy :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dobra znalazłem info na temat tej zmiany geolokacyjnej z datą 27.05.2013

https://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=pl&answer=62399

No i? Przecież pisałem wcześniej, że to właśnie miałem zrobione a geolokalizacja rozjechała się 24 maja po blaście z 16 maja. Na pocieszenie mam tylko to, że w kodzie strony znalazłem takie kwiatki:

<meta name="language" content="de" />

<meta name="robots" content="all,index,follow" />

<meta name="revisit-after" content="2 days" />

<meta http-equiv="Content-Language" content="pl" />

Ale, jeżeli to wcześniej się trzymało w de to trochę dziwne, ciekawe czy po zmianie pl na de "przeskoczy" na właściwą lokalizację.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Przeskoczy - jak nie to wrzucisz dołsownie kilka linków z for polskich (ważne język PL) i zaskoczy :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale na PL to mi już przeskoczyło, chce wrócić do DE.

Ale na PL to mi już przeskoczyło, chce wrócić do DE.

To zrób co napisał Zgred tylko zamiast linków z PL dowal z DE

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności