Skocz do zawartości

GWT info o nienaturalnym linkowaniu

raker

Rekomendowane odpowiedzi

Robię to od wczoraj :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Robię to od wczoraj :)

Grzeczny chłopczyk :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No nie będzie, bo jak np. robiłeś 5 przekierowań 301 na domenę docelową, to przy ustalaniu rankingu nowej domeny są brane pod uwagę linki ze wszystkich przekierowań i jak już je wszystkie algo na nowej domenie przeliczy to znowu niebyt ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Może jeszcze napiszę co nastąpiło dalej. Generalnie przed informacją w GWT były dwie frazy w top4, dwie frazy w top15. Po spadkach stała się następująca rzecz, pierwsza fraza kosmos, druga top70, trzecia i czwarta top40. Pomyślałem na początku, że dostałem może filtra -30, ale już dwie frazy skoczyły mi do góry ponad top30. W zasadzie jedna jest w top12.

Zastanawiam się czy po prostu nie wymienić linków na nowe. Czy to może mieć sens?

Wydaje mi się że dostałem przy tej domenie za zbyt małe różnicowanie anchorow.

<?php echo "sygnatura"; ?>

3 opcje:

- wymiana linków na nowe + większe zróżnicowanie anchorów

- dołożenie więcej linków, tak aby linki z anchorami, na które dostałeś filtr stanowiły 1-cyfrową liczbę

- disavow

a tak na marginesie 05.05 i 05.06 była panda z dodatkiem o geolokalizacji

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności