Skocz do zawartości

Długa fraza, a duża ilość wyszukań

Luktoja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanie. Przeglądałem sobie frazy z branży budowlano-wykończeniowej i znalazłem coś takiego jak "projektowanie i aranżacje wnętrz". Fraza ma bardzo dużą ilość wyszukań bo 135.000, natomiast pytanie jest takie, czy ta ilość tyczy się dokładnie tak wpisanej frazy, czy Google jakoś rozbija wyszukiwania na powiedzmy "projektowanie wnętrz", "aranżacje wnętrz" i jakoś sumuje te ilości wyszukań? Pytam bo często widzę, że nikt nie pozycjonuje na tego typu frazy (w sensie że bardziej rozbudowane) stron, a mają nieprawdopodobnie dużą ilość wyszukań. Z czego to wynika? Dzięki i pozdro.

Musisz po lewej zaznaczyć [Ścisłe], a nie Przybliżone wtedy będziesz miał mniej więcej wynik ile jest wyszukiwań miesięcznie pod tę frazę, czyli jakieś... 28. Można się przejechać i to nieźle.

Czyli jest właśnie tak jak piszesz. Masz tę frazę i mogą być wejścia z tych pobocznych, ale jakie jest prawdopodobieństwo że te wejścia będą? Nie wiem.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności