Skocz do zawartości

Co nas irytuje na forum PiO?

Wajcha

Co sądzimy o forum PiO  

101 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co Cię najbardziej irytuje na tym forum?

• Błędy ortograficzne i ciężki styl pisania
      7
    • Nadwrarzliwość moderatoruw na błendy ortograficzne
      0
    • Bicie piany przez "Mega Pozycjonerów", którzy zwykle na przechwałkach kończą...
      16
    • Niefachowe porady udzielane przez tych, którzy sami chyba potrzebują rad
      9
    • Podejrzana niechęć nowych forumowiczów do używania opcji "Wyszukaj"
      13
    • Zamykanie tematu, zanim jakiś naiwniak da nam za frajer gotową odpowiedź na tacy
      0
    • Za mało tematów o OGame
      1
    • Brak możliwości licytacji i wystawiania sobie pozytywów
      4
    • Nobilitowanie wiedzy o pozycjonowaniu
      1
    • Zbytnie upowszednianie wiedzy o pozycjonowaniu
      4
    • Zamykanie tematu przez moderatorów, kiedy jesteśmy w trakcie pisania złośliwej odpowiedzi, że należy korzystać z szukajki i temat do kosza
      6
    • Wyśmiewanie atrakcyjnych ofert pozycjonowania na Allegro, prawdopodobnie z zawiści
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie rażą przede wszystkim błędy ortograficzne niektórych Użytkowników. Poza tym na forum zrobił się niesamowity bałagan. Moderatorów przybywa, a ten bałagan ciągle się powiększa. Po co np. tysiąc pięćset tematów przyklejonych w dziale Pozycjonowanie i Optymalizacja, Google oraz Pogaduszki. Większość tematów z pewnością można "odpiąć" lub połączyć w jeden. Przewijanie całego forum, żeby zobaczyć właściwe nowe posty przestaje mi się podobać.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odsyłanie do szukajki jest OK, na jednym forum na którym kiedyś pisałem był nawet w dziale dla początkujących temat "Wyszukiwanie" (budo.net.pl/viewtopic.php?t=30996) ... dość przydatny :-) Dobrze byłoby takiemu odsyłanemu rzucić ze dwa słowa kluczowe, czasem bowiem mimo najlepszych chęci po prostu nie wiadomo czego szukać.

Frustrujące są tytuły niektórych tematów. Potraktujcie to - Ci którzy błądzą - jako trening przed produkcją tagów "title" i "description", a życie stanie się piękniejsze. A tak - wchodzę do działu ze stronami do oceny, i mam przed nosem tematy "stronka do oceny", "oceńcie strone", "moja stronka", "zerknijcie na stronę"... makabra :)

Tak "po ludzku" to drażnią mnie wielkie stopki. Jakoś nie mogłem nigdy pogodzić się z tym że niektórzy mają sygnatury zajmujące przeciętnie dwa razy więcej miejsca niż treść postów.

W temacie forum z powitaniami - u siebie na forum sprawę rozwiązałem wydzielając do powitań przyklejony temat (a nie całe forum), i jest względny spokój. Czasem tylko trzeba dać w łeb komuś kto czuje się wyjątkowy i śmieci na forum tematami "cześć jestem tu nowy".

W temacie ankiety - osobiście strzeliłem

(x) Podejrzana niechęć nowych forumowiczów do używania opcji "Wyszukaj"

Osobiście spędziłem kupę czasu czytając forum zanim w ogóle się zarejestrowałem. Jak ja mogę, to inni kurna też. Nabycie minimum podstaw jest warunkiem koniecznym do nawiązania komunikacji ;)

Ale i tak nie jest najgorzej ;)

Mnie irytują osobiste wycieczki co po niektórych. I mnóstwo nic nie wnoszących topiców.

Jest ponad 4000 userów na forum a tak naprAWDę TYLKO kilkunastu, z którymi warto rozmawiać o seo.

Pozdrawiam

a mnie irytuje niejaki Beerbant bo sqbaniec daje sie za łatwo podpuszczać trolom robiacym za fachowców ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Częste akcentowanie swojej "wyższości" na innymi.

Nie ma ludzi którzy wiedzą wszystko i nie ma ludzi którzy nie wiedzą nic. Każdy kto teraz wie/umie, kiedyś nie wiedział/umiał.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Ciekawe kiedy się zaczną przeprosiny a'la ojciec dyrektor :brawa:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Na przykład ten chyba już powinien być zamknięty :brawa:

Już przepraszałem. Za Radio Maryja też przepraszam :brawa:

Nie masz za co przepraszać. Każdy temat, który skłania do wymiany myśli jest ważny. Inaczej forum zamieniłoby się w przyklejony FAQ. I tylko Erbit i Beerbant głaskaliby się wzajemnie po pleckach.

No to ja.

Wkradło się tu to samo, co wszędzie - internetowa buta.

Ludzie przez anonimowość stają się bardziej ostrzy w słowach i wygadują czasem rzeczy co najmniej niegrzeczne, bezczelne lub nawet niedorzeczne, których w 'realu' nigdy by nie mieli odwagi powiedzieć.

Jakoś zaczęła się tendencja do dobierania zbyt ekstremalnych słów w rozmowach.

Jeśli ktoś jest kretynem, ktoś kogoś nie lubi lub wygaduje bzdury, jakoś coraz mniej osób ma opory z powiedzeniem tego prosto z mostu, ba, momentami mam wrażenie, że przyjmuje to formę przyjemności.

A z tego rodzą się też dalsze problemy - pozycjonerzy, którzy pozjadali wszystkie rozumy, nadmiar/niedobór działań moderatorów itd.

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

a mi to rybka czy kogoś nie lubie czy ktoś mnie nie lubi, ale tak na szczerze to nie lubie jak się miesza stosunek personalny do merytoryki, do logiki lub do praktyki. Ale cóż wycieczki personalne były są i bedą .... niestety :brawa:

Ludzie przez anonimowość stają się bardziej ostrzy w słowach i wygadują czasem rzeczy co najmniej niegrzeczne, bezczelne lub nawet niedorzeczne, których w 'realu' nigdy by nie mieli odwagi powiedzieć.

Czasem ludzie w necie się hamują, by nie powiedzieć czegoś co w realu wypowiedzieliby głośno prosto w twarz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności