Skocz do zawartości

Co nas irytuje na forum PiO?

Wajcha

Co sądzimy o forum PiO  

101 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co Cię najbardziej irytuje na tym forum?

• Błędy ortograficzne i ciężki styl pisania
      7
    • Nadwrarzliwość moderatoruw na błendy ortograficzne
      0
    • Bicie piany przez "Mega Pozycjonerów", którzy zwykle na przechwałkach kończą...
      16
    • Niefachowe porady udzielane przez tych, którzy sami chyba potrzebują rad
      9
    • Podejrzana niechęć nowych forumowiczów do używania opcji "Wyszukaj"
      13
    • Zamykanie tematu, zanim jakiś naiwniak da nam za frajer gotową odpowiedź na tacy
      0
    • Za mało tematów o OGame
      1
    • Brak możliwości licytacji i wystawiania sobie pozytywów
      4
    • Nobilitowanie wiedzy o pozycjonowaniu
      1
    • Zbytnie upowszednianie wiedzy o pozycjonowaniu
      4
    • Zamykanie tematu przez moderatorów, kiedy jesteśmy w trakcie pisania złośliwej odpowiedzi, że należy korzystać z szukajki i temat do kosza
      6
    • Wyśmiewanie atrakcyjnych ofert pozycjonowania na Allegro, prawdopodobnie z zawiści
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, ale jazda :P

Nabiję sobie posta, będe lepszym pozycjonerem :D

Dla mnie forum pasuje, nic mnie w nim nie irytuje, jest w nim wszystko, co jest potrzebne każdemu forum :) mianowicie:

- wiedza

- spam (a jakże)

- offtopici

- troszkę trolli

- troszkę zadufanych w sobie

- troszkę nieśmiałych

-google :)

- luźne rozmowy

- bezsensowne ankiety

- sensowne ankiety

-etc.

uświadomcie sobie, że to jest forum i ma wszystkie wady i zalety wszystkich fór - wyjście z domu też ma wady i zalety :)

a tak w ogóle to tematy typu: "co myślicie o du**e maryni" są częstymi bywalcami forum ogame :) - nie zaglądam do nich nigdy, bo tego jest mnóstwo, ale tutaj to chyba pierwszy raz, więc zajrzałem :D

hellz - o ile w ogame łatwo sklasyfikować co jest ST (mam 255% :D ), co nadaje się do DiD, czy do innch działów, o tyle tutaj jest to trudne, więc czystego usystematyzowania nie da się tu wprowadzić, bo tak na prawdę wprowadziło by to tylko bałagan :)

Amen

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wypowiem się i ja

forum tworzą ludzi, ekipa adminów i moderatorów może i musi jako taki porządek trzymać, pomagać i wypowiadac się na rózne tematy.

Poziom wypowiedzi i wiedzy głównie zależy od forumowiczów wszystkich.

Edyta jak chcesz zeby były takie topicki czy działy zacznij juz istaniejące jakos segregowąć zrób posta, my go przykleimy a jak będzie sie temat rozrastał to zrobimy osobny dział. !

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Moja odpowiedz na ankietę brzmi tak: najbardziej wkurzają :P mnie moderatorzy zamykający tematy zbyt szybko.

Przykładem jest dziś szy i temat o przelewach, chciałem spytać o adres nadawcy przelewu z Google czy zawsze to Irlandia (może będzie potrzebny europejski NIP) a może w przypadku polskich banków jest to polski oddział Google? Proszę tu nie odpowiadać bo przypadkiem można zarobić bana lub ostrzeżenie za OT.

Wkurzają mnie czasem ludzie odpowiadający na pytania bardzo ogólnikowo byle sobie nabić ilość postów, robicie jakiś konkurs na ilość odpowiedzi (?). Początkujący mogliby poczytać trochę forum przed zadaniem pytania.

Przykładem jest dziś szy i temat o przelewach, chciałem spytać o adres nadawcy przelewu z Google czy zawsze to Irlandia (może będzie potrzebny europejski NIP) a może w przypadku polskich banków jest to polski oddział Google?

... i biorąc taką wypowiedź pod uwagę, i PW

które dostałem o bardzo podobnej treści...

-> https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=17603&hl=

Proszę, pytaj.

:]

Szy.

LENISTWO PYTACZA !

może i są leniwi a może próbują szukać jednak mówiąc bardzo delikatnie forumowa szukajka ma niską sprawność (heh albo nazywając rzecz po imieniu jest do d**y) więc po raz n-ty pojawiają się te same pytania i po raz n-ty ktoś pisze odpowiedź w tonie 'było użyj opcji szukaj' i tak to koło kręci się :D

respect.gifgoogle.gif

Może w dizale dla początkujących przykleić temat:

UŻYJ WYSZUKIWARKI - celowo wielkimi literami tak żeby się odróżniało. w temacie krótka instrukcja do szukajki ipb i to co napisał zero3 o użyciu googla do przeszukania forum.

Poza tym wydaje mi się, że większość nowych użytkowników wcale nie czyta "archiwalnych" postów forum tylko przechodzi od razu do pisania postów pytających. Do tego pyta o tematy które zostały już i tak wiele razy omówione.

Moja rada: na początku więcej czytać a mniej pisać [pytać]. W miarę zdobywania wiedzy następne pytania same się pojawią w myśl znanego sformułowania "Wiem, że nic nie wiem" ale przynajmniej nie będą to pytania klasy co to jest PR :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Podejrzana niechęć nowych forumowiczów do używania opcji "Wyszukaj"

ktos wzial pod uwage ze jak jest nowa osoba to czasami po prostu nie ma pojecia co wpisac zeby wyszukac temat. przyklad. ma ktos strone i pokazuje mi nazwe bez www, wiec wpisuje w szukajke strona z www [blad, nie pokaze nic], https://www [to samo] wiec zadaje pytanie. i w takim wypadku moze zamiast pisac 6 kolejnych postow o tresci UZYJ OPCJI SZUKAJ, mala podpowiedz, jak np w tym banalnym przykladzie powyzej, szukaj pod slowa przekierowanie, 301, itd? hm?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

ktos wzial pod uwage ze jak jest nowa osoba to czasami po prostu nie ma pojecia co wpisac zeby wyszukac temat. przyklad.
Właśnie o tym pisałem post wyżej :D -> Więcej czytać a mniej pisać i od razu pytać...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

pandha

Z twej wypwiedzi jasno wynika, że nowi nie wiedzą nawet o co pytać (czego szukać).

Dlatego właśnie powinni poczytać forum. Bo co im po suchej odpowiedzi (czterdziesty raz) ze nalezy to zrobic w 'taki' sposob a nie inny....

Osobiscie wymiotuje z powodu LENISTWA !

Sam spedzilem na forum sporo czasu... nie często pytając - w zamian dużo czytając. Taki wariant daje najlepsze wyniki !

Mion :D:)

Całkiem z innej beczki:

"... tak wielu zawdzięczało tak wiele tak nielicznym..."(Winston Churchill)

Te słowa dedykuje moderatorom tego forum. To dzięki Nim i ich pracy forum PIO ma taką postać a nie inną. I może warto czasami na to spojrzeć w ten sposób a nie tylko na nich narzekać.

Pozdrawiam w/w :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności