Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Postanowiłem zaczerpnąć tutaj rady. Pytanie brzmi, które linki uważacie za najmocniejsze. A jeszcze lepiej, nie które uważacie, tylko które na prawdę są najmocniejsze. U nas w kraju nie widzę zbyt dużej popularności na forach tematem linków Angeli czy Paula. Chciałbym poważne opinie, bo są takie osoby, co negują każdy rodzaj linków i te Paula i Angeli o bardzo dużym Trust Rank i Page Rank wg niektórych nic nie dają. Pewnie są to osoby co nie zrobiły żadnego testu. U mnie daje to dobre rezultaty. Ale nigdy nie wrzucałem przez jakiś czas tylko tego typu linków, ale jednocześnie różne inne, więc trudno ocenić ich zasługę..

Ja regularnie dorzucam linki .edu .gov .org, fora ze świata o Page Rank 6 i więcej. Na allegro ręczne założenie 10ciu profili o Page Rank 8-9 kosztuje wiecej niż dodanie do 200 katalogów. Gdzieś indziej widziałem założenie 50 profilów za 150 zł i dobrze się sprzedaje.

Tu widzę w kółko tematy systemów wymiany linków i swoje własne zaplecza, czy lista polskich precli, czyli w kółko o słabych linkach, podczas gdy na forach obcojęzycznych najbardziej na topie są tematy Paula i Angeli, profile social media, edu gov, high quality backlinks. Niektórzy też twierdzą, że ze stron typu wiki mają wielką moc.. Fajnie jak by się wypowiadał ktoś, kto robił porządne testy. Nie Ci co się wypowiadają nie mając pojęcia o temacie ;)

Zapamiętaj następujące zasady:

- jeśli jakaś lista sprzedawana z miejscami do wstawienia sprzedawana jest publicznie, to za miesiąc nie będzie nic warta

- jeśli gdzieś da się umieścić link z automatu i w ten sposób tworzona jest treść lub na tym opiera się popularność strony, bo jest częścią piramid - to będzie działać do wyczerpaniu limitu na hostingu lub przekroczenia obciążenia CPU / MYSQL

- najlepiej jest postawić samemu strony na różnych skryptach lub być sponsorem ciekawej witryny na wyłączność

- wszystkie inne miejsca, gdzie użytkownicy dodają linki są oznaczone za pomocą algorytmów zanim użytkownicy z tego forum zdążą je znaleźć i masowo wykorzystać lub znajdą się na jakiejś liście lub w bazie.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Listy Angieli a Paula byli skuteczne 3 lata temu, ja nawet templatki robiłem, teraz to już nic specjalnego. Samemu można znaleźć bardziej tłuste miejscówki. A Tobie polecam zejdź trocha z tonu przywitaj się ładnie, a później zaczynaj fikać jak udowodnisz że masz coś do powiedzenia.

Hipotetycznie masz sklep z ciuchami . Link z małego forum o ciuchach/modzie z 60 miejsca w serpach może okazac sie i często jest sto razy lepszym , silniejszym i wartościowszym linkiem dla ciebie niż link z mega forum o butach z pr8 i na stronie głównej umieszczony.

Moim skromnym zdaniem błędem wielu osób jest szukanie najlepszych linków tylko pod wzgledem parametrów Pr.bl i reszty, zamiast szukac tych co przynoszą realny ruch zainteresowanych klientów.

Inna kwestią jest zdobywanie miejsc w top ilościówkami, jak już strona się znajdzie pod tym hasłem to oczywiście zaczyna generować ten własciwy ruch.Ale top jest tylko jeden a chetnych setki dlatego większośc nie poradzi sobie walcząc iloścówkami z kims kto się na tym na prawde zna :)

Na te pare skromnych stronek co mam najwiekszy zysk mam z jednej stronki która obecnie jest na top 92 a wyszukiwań z google jest około 15%, głównie same directy i refferale. A linków mam do tej strony mniej niz jedna świeża domena, day uu srednio 500 :)

Dlatego ludzie mówią że jeden link może okazac się lepszy niz 1000 .

Te high quality backlinks o których mówisz to przeważnie linki w komentarzu na b.dalekiej podstronie zaspamowanej od a do z wszystkim co możliwe klepane przez hindusów lub Indonezyjczyków od których oczywiście fv nie dostaniesz. Wg. mnie to nie są za dobre linki.

No tak, przepraszam za ton jeśli kogoś uraziłem ;) ale chodziło mi o to, żeby była realna informacja, bo jak wiecie jest dużo ludzi - powtarzaczy albo takich co nie wiedzą ale udają że wiedzą ;) Oczywiście, że jak się uda ze strony głównej to jest moc linka, jeśli jest powiązana strona tematycznie, to też link jest mocniejszy.

Więc jest to dosyć względne ale w stopniu ogólnym a nie szczególnym to czy jest coś mocniejszego od linków z PR 7,8,9 i jeszcze na domenach .edu .gov? No bo chyba nie polskie precle ani nie nasze własne zaplecza, swl-e ;) A co do zaspamowanych stron, to niemal każda taka jest. Niemal wszędzie gdzie się zostawia linki, to jest tam coś spamu, czy fora, czy blogi, katalogi, wiki. Natomiast te o których pisałem typu Angela to często nie są takie łatwe do zrobienia. Nie da się spamiarką tego zrobić, bo jest mnóstwo zabezpieczeń. Nie da się bez sensu komentarza napisać, bo nie przejdzie i majesticseo rzeczywiście bardzo dobrze ocenia ich wskaźnik "trust" No i jeśli chcemy podnieść nasz page rank, to czy jest lepszy sposób niż zdobywanie dofollow ze stron o najwyższym wskaźniku page rank?

Nie podniecaj się linkami. Podniecaj się pozycjami. ;) Piszesz o cenie, że takie linki są droższe od 200 katalogów. I co z tego? W pozycjonowaniu chodzi o to, żeby jak najmniejszym kosztem zrobić i utrzymać jak najwyższe pozycje. Nieważne jak, czym i w jaki sposób. Ważny jest efekt końcowy. Jednak trzeba mieć trochę życiowych kompleksów, żeby pisać takie bzdury:

Tu widzę w kółko tematy systemów wymiany linków i swoje własne zaplecza, czy lista polskich precli, czyli w kółko o słabych linkach, podczas gdy na forach obcojęzycznych najbardziej na topie są tematy Paula i Angeli, profile social media, edu gov, high quality backlinks

Już myślałem, że wyniosę coś naprawdę ciekawego dla siebie w kwestii dywersyfikacji mocnych linków - jednak zacznę czytać tematy "podpięte" - zdecydowanie więcej wartościowych informacji się tam kryje ;) Listy Pauli i Angeili - give me a break -,-

cropped-test1.jpg

podczas gdy na forach obcojęzycznych najbardziej na topie są tematy Paula i Angeli

Przespałeś kolego jakieś 3 lata. Zagraniczne fora najbardziej podniecają się teraz sape.

edu gov

Pewnie masz na myśli zaspamowane na śmierć blogaski na takich domenach... Faktycznie wieeelka moc.

linków z PR 7,8,9 i jeszcze na domenach .edu .gov

To że domena ma pr 7 nie znaczy że podstrona na której umieścisz linka też będzie miała PR 7.

ani nie nasze własne zaplecza

A czemu by nie? Wszystko zależy od tego czy potrafisz zaplecze podlinkować.

Z socjalalem trafiłeś w przysłowiową 10. Jednak w naszym kraju jest on mało wykorzystywany, a jeśli już to mało umiejętnie. Google też patrzy przychylnym okiem w tym kierunku.

W każdym bądz razie ja mam wymierne wyniki. ;)

Co do list Angeli i Paula to już nie dają takich wyników jak kiedyś.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności