Skocz do zawartości

Dobre frazy dla warsztatu samochodowego i nie działające 301

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z ruchem na jednej ze stron.

Mianowicie oblegam dobre pozycje na frazy powiązane z tematem np:

mechanik [miasto]

mechanik samochodowy [miasto]

naprawy powypadkowe [miasto]

warsztat [miasto]

warsztat samochodowy

warsztat samochodowy [miasto]

serwis samochodowy [miasto]

auta z zagranicy

sprowadzanie aut

samochody z zagranicy

Jednak ruch jest mierny. Co radzicie?

Dobrać długie ogony? inne frazy?

Drugi problem ciekawostka to fakt, że 301, które kiedyś działało, już nie działa. G od dawna pokazuje znowu domenę główną zamiast subdomeny. (ważna, bo obie pozycjonowane)

.htaccess

Redirect 301 / https://www.[tu_podałem_subdomenę.pl]/

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Już dawno dodałem snippety z gwiazdkami, ale się nie przyjęły w wynikach.

Ogólnie problemem są chyba frazy. Mały popyt.

Teraz pytanie czy walczyć w długie ogony? czy co innego jeszcze można zrobić z dobrym skutkiem?

(a przekierowanie działa ok tylko w google pokazuje się adres przed 301)

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Dobrać długie ogony? inne frazy?

Powiąż konkretne marki samochodowe i występującymi najczęściej u nich usterkami czy problemami i uderz we frazy

marka samochodu + naprawa usterki

marka samochodu + naprawa

i tak dalej - spróbuj w tym kierunku

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

• 2 lata później...

Może komuś przyda się na przyszłość, bo aktualnie mam ten sam temat:

Aktualnie to raczej chciałeś przemycić link bawiąc się w archeologa i podając frazy z (_!_) wzięte ...

Odwiedzając mechanika zapytaj się go czy rzeczywiście zajmuje się tym wszystkim co wypisałeś...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Mówisz, że ruch jest mierny, a na jakie miejscowości kierujesz dane frazy? Jeśli miejscowość jest mało popularna to i ruch z haseł będzie mizerny. Z frazy np. "mechanik jesionka" będziesz miał może 3/4 wejścia miesięcznie, natomiast z "mechanik warszawa" setka dziennie

Nie do końca mam przekonanie, nigdy nie wpisałem jeszcze takiego hasła, co za sens ma gnać z Ursynowa na Tarchomin, juz lepiej i szybciej do Radomia, jest szansa na  niższe ceny. Jak duperel to szukam mechanika blisko, jak poważniejsza sprawa to warsztatu zajmujacego się marką, ASO przeważnie powalaja cena

Przy tego rodzaju usługach należy jeszcze liczyć się z geolokalizacją która w przypadku większych miast już wskazuje na dzielnice no i z tym, że przeciętny internauta ma gdzieś powyższe ;) jak i bardziej zaawansowane zapytania :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności