Skocz do zawartości

Unikalna strona na temat - pendrive, usb, flash drive

Michał Lip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ciekaw jestem opinii na temat strony https://instalacja-pendrive.pl

Na czym warto skupić się na tym etapie?

Czy treść jest dostatecznie dobra?

Jeśli byś mógł, co byś Ty zmienił / poprawił ?

Za wszelkie konstruktywne odpowiedzi dziękuje.

Mile widziana krytyka, jeśli ktoś preferuje ten rodzaj oceny ;)

cropped-test1.jpg

Po to przyjęto jakieś standardy żeby się nimi kierować. Ludzie przyzwyczajają się do standardów więc warto puki co się nimi kierować. A mianowicie cała przedmowa dotyczy tego że sidebar jest po lewej stronie a posty po prawej. Mimo iż jestem webmasterem, to ciężko jest mi czytać takiego bloga gdyż jestem przyzwyczajony do tego, że posty są po lewej, a sidebar po prawej stronie.

Widzę że pobrałeś darmową skórkę WordPressa. Czy drewno w bg kojarzy Ci się z z tematyką Twojego bloga? Blog jest zrobiony strasznie chaotycznie i ciężko się go czyta.

Jeżeli nie jesteś w stanie ogarnąć bloga pod względem estetycznym to poproś znajomego, lub zainwestuj i zleć to dla kogoś. Wiele ludzi ściąga darmowe szablony które następnie przerabia na coś w stylu "wysypiska śmieci", mimo iż ich zdaniem jest wszystko mega dobrze i czytelnie.

Zastanów się nad Tym...

Ludzie przyzwyczajają się do standardów więc warto puki co się nimi kierować. A mianowicie cała przedmowa dotyczy tego że sidebar jest po lewej stronie a posty po prawej. Mimo iż jestem webmasterem, to ciężko jest mi czytać takiego bloga gdyż jestem przyzwyczajony do tego, że posty są po lewej, a sidebar po prawej stronie.

To nie jest żadnym standardem. W sieci znajdziesz mnóstwo blogów z sidebarem po lewej stronie, ba znajdziesz nawet blogi z dwoma sidebarami, czy z sidebarem wyrzuconym na sam dół.

Co do bloga to powiedziałbym, że te reklamy googla zaraz po wejściu aż kłują po oczach. Zmieniłbym także kolorystykę,

Ludzie przyzwyczajają się do standardów więc warto puki co się nimi kierować. A mianowicie cała przedmowa dotyczy tego że sidebar jest po lewej stronie a posty po prawej. Mimo iż jestem webmasterem, to ciężko jest mi czytać takiego bloga gdyż jestem przyzwyczajony do tego, że posty są po lewej, a sidebar po prawej stronie.

To nie jest żadnym standardem. W sieci znajdziesz mnóstwo blogów z sidebarem po lewej stronie, ba znajdziesz nawet blogi z dwoma sidebarami, czy z sidebarem wyrzuconym na sam dół.

Nie musisz mi tlumaczyć, dowiedz się jaki był pierwszy układ strony... ludzi się przyzwyczajają do standardowych układów.

Ja się na takowych opieram i uważam, że wychodzę na Tym lepiej...

Po to przyjęto jakieś standardy żeby się nimi kierować. Ludzie przyzwyczajają się do standardów więc warto puki co się nimi kierować. A mianowicie cała przedmowa dotyczy tego że sidebar jest po lewej stronie a posty po prawej. Mimo iż jestem webmasterem, to ciężko jest mi czytać takiego bloga gdyż jestem przyzwyczajony do tego, że posty są po lewej, a sidebar po prawej stronie.

Widzę że pobrałeś darmową skórkę WordPressa. Czy drewno w bg kojarzy Ci się z z tematyką Twojego bloga? Blog jest zrobiony strasznie chaotycznie i ciężko się go czyta.

Jeżeli nie jesteś w stanie ogarnąć bloga pod względem estetycznym to poproś znajomego, lub zainwestuj i zleć to dla kogoś. Wiele ludzi ściąga darmowe szablony które następnie przerabia na coś w stylu "wysypiska śmieci", mimo iż ich zdaniem jest wszystko mega dobrze i czytelnie.

Zastanów się nad Tym...

Szukałem sporo bg pod tło mojego bloga i wydaje mi się, że kolorystyką pasuję te. Jest na tą chwilę prowadzony chaotycznie, zdaje sobie z tego sprawę - możesz mi powiedzieć co w tej kwestii mogę zmienić? Ciężko się go czyta? zmienić rozmiar czcionki? samą czcionkę czy ... ?

Jak na pierwszą stronę zrobioną w kilka miesięcy, jestem zadowolony, estety jest przynajmniej dopuszczalna ;) nie mówię tutaj o dobrej czy dopasowanej - wiem, że sporo przede mną pracy jeszcze.

Gdzie mogę znaleźć dobrej jakości bg pod stronę? Mogę zainwestować w szablon, gdzie mam się rozejrzeć?

Wysypisko śmieci - jest naprawdę tak źle ?!?! :)

A tam... walić standardy jak tu Sełko jest do ogarnięcia:)

Korzystam z usług pewnej firmy xxx jeśli chodzi o sełko - masełko, jeśli masz konkretne propozycje + potwierdzające informacje na to, że jesteś zdolny do wykonywania sełka w przyzwoitej cenie po proszę o kontakt ; - ) via msg , e-mail lipmichal@gmail.com

Zgadzam się Sasza mi odpowiada left-sidebar, szczególnie, że "podobno" ma duży współczynnik konwersacji (CTR) - narazie jestem w fazie testów, zobaczymy jak to będzie naprawdę ;) Był przeprowadzany test na współczynnik CTR i wiele osób skorzystało na tym, prowadząc strony posiadające sidebary po lewej stronie, pomyślałem, żeby skorzystać .. - nie potrafię odnaleźć teraz linka do postu , strony na której znalazłem te informację - jeśli znajdę, podam.

cropped-test1.jpg

Tło do bloga możesz znaleźć tutaj https://subtlepatterns.com/ natomiast po Twojej wypowiedzi wnioskuje że blog ma być dochodowy -.-. Zanim blog miał by być dochodowy to najpierw trzeba znaleźć zainteresowanie wśród czytelników, a aby takowe zdobyć to trzeba zadbać o dobrą treść (w Twoim przypadku) no i o estetykę całego bloga (design).

Po wejściu na Twego bloga widać zbiór reklam i slider. Z tego co mi się wydaje to żeby blog był dochodowy trzeba użytkowników przyzwyczaić do poruszania się po blogu tak aby generowali jak najwięcej odsłon. Jak taki jeden człowieczek będzie skakał z tematu na temat i czytał artykuły to w końcu natknie się na ciekawą reklamę i w nią kliknie...

Więc zastanów się czy po wejściu na stronę lepiej wyświetlić dla użytkownika zestaw najciekawszych tematów itp... żeby zachęcić go do czytania.... czy zestaw bezsensownych reklam.

Poczytaj sobie o webmarketingu... zanim zaczniesz CHCIEĆ zarabiać na blogu....

Tło do bloga możesz znaleźć tutaj https://subtlepatterns.com/ natomiast po Twojej wypowiedzi wnioskuje że blog ma być dochodowy -.-. Zanim blog miał by być dochodowy to najpierw trzeba znaleźć zainteresowanie wśród czytelników, a aby takowe zdobyć to trzeba zadbać o dobrą treść (w Twoim przypadku) no i o estetykę całego bloga (design).

Po wejściu na Twego bloga widać zbiór reklam i slider. Z tego co mi się wydaje to żeby blog był dochodowy trzeba użytkowników przyzwyczaić do poruszania się po blogu tak aby generowali jak najwięcej odsłon. Jak taki jeden człowieczek będzie skakał z tematu na temat i czytał artykuły to w końcu natknie się na ciekawą reklamę i w nią kliknie...

Więc zastanów się czy po wejściu na stronę lepiej wyświetlić dla użytkownika zestaw najciekawszych tematów itp... żeby zachęcić go do czytania.... czy zestaw bezsensownych reklam.

Poczytaj sobie o webmarketingu... zanim zaczniesz CHCIEĆ zarabiać na blogu....

Dziękuje Hagen za link, można znaleźć tam naprawę konkretne pattern'y. Obecnie zastosowałem białe tło, w przyszłości planuję zmienić na odcień szarego, zobaczymy czy wpłynie to pozytywnie na współczynnik odrzuceń, choć śmiem w to wątpić.

Tak oczywiście, strona ma na siebie zarabiać - jest to pewnego rodzaju zbiór informacji na temat pendrive'ów, zadbałem o porządną, autorską treść - czytałeś choć jeden artykuł? Estetyka IMO jest dostateczna, przy uwzględnieniu reklam, które drastycznie psują cały efekt - wiem o tym doskonale, jednak jestem świadom podejmowanego ryzyka - odstraszenia czytelnika.

Zabieram się za czytanie o "webmarketingu" jak tylko wyciągnę odpowiednie wnioski lub po prostu wprowadzę zajawki zamiast reklam na stronie głównej, odezwę się w tym temacie.

Jeśli masz jeszcze jakieś konkretnie uwagi, będę naprawdę wdzięczny.

Dziękuje za poświęcenie czasu dla mnie :)

cropped-test1.jpg

Przepraszam, już nie będę w ten sposób stosował możliwości cytowania czyjegoś postu - na szczęście, jestem tutaj nowy - więc mam prawo do popełniania błędów

cropped-test1.jpg

Nie wiem po czym oceniasz wartościowość strony. Ja na pierwszy rzut biorę design strony, jak widzę że design to gniot + na stronie jest pełno reklam to wychodzę bez czytania. Natomiast jak widzę, że ktoś zainwestował w fajny design + reklamy są rozmieszone z głową, to z miłą chęcią zabieram się za czytanie i w następnym etapie oceniam wartościowość treści.

Jestem tego zdania, że jak ktoś inwestuje w wygląd sajta, to również inwestuje w treść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności